AK Parti planı yetersiz buldu

AK Parti planı yetersiz buldu

AK Parti Bornova Belediye Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Bornova Belediyesi’nin önüne koyduğu beş yıllık stratejik plan Bornova halkına umut ışığı sunmuyor” dedi.

AK Parti planı yetersiz buldu

AK Parti Bornova Belediye Grup Sözcüsü Sait Tatlı, “Bornova Belediyesi’nin önüne koyduğu beş yıllık stratejik plan Bornova halkına umut ışığı sunmuyor” dedi.

AK Parti planı yetersiz buldu
05 Eylül 2019 - 17:54

Bornova Belediye Meclisi Eylül ayı ikinci toplantısı “Stratejik Plan” gündemiyle Başkan Mustafa İduğ’un başkanlığında toplandı. İduğ’un stratejik planla ilgili bir sunum yaptığı mecliste AK Parti Sözcüsü Sait Tatlı, planın bütçe kullanımındaki yetersizlikler ve sürmekte olan projelere yönelik bir adım olmadığı gerekçesiyle eleştirdi.
BÜYÜKŞEHİR’LE UYUMLU BİR DİL
İduğ, stratejik planın İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet anlayışıyla uyumlu olması gerektiğini ifade ederek, “Bu çalışmamızda 6 hedef 31 amaç var. Bu çalışmamızın İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle senkronize olması önemli. Aynı dili kullanan bir anlayışa sahip olmamız lazım. Biz eğer bir ‘Çocuk Dünyası’ kuracaksak, Büyükşehir ‘Masal Dünyası’ kurmamalı. Bizim de yapacağımız iş ‘Masal Dünyası’ olmalı. Büyükşehir’le yaptığımız stratejik çalışmada da bize benzer bizimle örtüşen birlikte yapmamız gereken bir çok çalışma var” diye konuştu.
İduğ,  “Bornova Hepimizin” başlığıyla sunumunu yaptığı stratejik planın Bornova’yı geleceğe taşıyacak bir plan olduğunu söyledi. İduğ, Bornova’daki Dost Marketlerin kapatılarak kullanılan binaların dershaneye dönüştürüleceğini ifade etti. Vatandaşın bu marketlere gelmesini doğru bulmadığını kaydeden İduğ, “Sağ elin verdiğini sol bilmemeli düsturuyla hareket ediyoruz. Dost Marketlerde ihtiyaç sahibi vatandaşların görünmesi çok doğru değil. Bunun yerinde vatandaşlar mahallelerinde bulunan marketlerden bu alışverişi yapacaklar” dedi.
İduğ, kış ayları başında Bornova’ya tatil yörelerinden getirilip bırakılan çok sayıda evcil hayvan olduğunu belirterek, “Bunların kısırlaştırılması ve sahiplenilmesi için çalışmalarımız olacak. Yeni veterinerlik alanlarının yanı sıra hafta sonları hayvanların sahiplenilmesi için buluşmalar yapacağız” dedi.
BÜTÇE AZ KULLANILIYOR
AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı da, 5 yıl toplam bütçe miktarının 2 milyar 576 milyon olarak hedeflediğini belirterek, “Bu ciddi bir bütçe rakamı olarak göze çarpıyor. Beş yıllık yatırımlar için 500 milyon TL yani bütçenin ancak yüzde 20’si kullanılıyor. Bunun içerisinde elektrik, su hatta davetiye gideri de var. Bunları düştüğümüzde yaklaşık 300 milyon lira yatırım için ayrılan para var. Ayrıca, görev süresinin son yılında 175 milyon liralık yatırım bütçesi öngörülmüş. Bu yatırımın da gerçekleşmeyeceği aşikar. Bu nedenle bütçe yaklaşık 300 milyona düşüyor. Bu da bütçenin ancak yüzde 10’una tekabül ediyor ” sözlerine yer verdi.
Tatlı, stratejik planda belediyelerin yaptığı anketlerde büyük bir memnuniyetsizlik olduğunu kaydederek, “Hatta bu memnuniyetsizlik oranı kimi yerde yüzde 80’e kadar çıkıyor. Bu kalemlerin başında temizlik hizmetleri geliyor. Parkların bakımı, yol, asfalt bakımı, otopark eksikliğiyle devam etmektedir. Keşke konser, sergi gibi çalışmaların yerine Bornova halkının memnuniyetlerini arttıracak çalışmalara yer verilseydi” açıklamasını yaptı.
BAŞLAYAN PROJELER NE OLACAK?
Planda sürmekte olan projelere değinilmediğini söyleyen Tatlı, “Örneğin Çocuk Dünyası projesi başladı. İki katı bitirildi. Ama önümüzdeki 5 yılda çivi dahi çakılmayacağını görüyoruz ve ifade ediyorsunuz. Peki yapılan harcamaya yazık günah değil mi? Oysa kurumlarda devamlılık esastır” görüşünü aktardı.
Tatlı, konuşmasının sonunda “Bornova Belediyesi’nin önüne koyduğu beş yıllık stratejik plan Bornova halkına umut ışığı sunmadığı için hayır oyu vereceğiz” dedi. Stratejik plan AK Parti Grubunun ret oyuyla oy çokluğuyla geçti. 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak