AK Partili Baran’dan Başkan Tugay’a Tepki!

AK Partili Baran'dan Başkan Tugay'a Tepki!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katıldığı bir canlı yayındaki sözlerine AK Parti cephesinden tepki gecikmedi.

AK Partili Baran'dan Başkan Tugay'a Tepki!

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katıldığı bir canlı yayındaki sözlerine AK Parti cephesinden tepki gecikmedi.

AK Partili Baran'dan Başkan Tugay'a Tepki!
23 Aralık 2021 - 14:15

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ahmet Uğur Baran, Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın katıldığı bir canlı yayında, iktidara yönelik olan eleştirilerine sert tepki verdi. Baran, "Sayın Başkan arka arkaya iki yayına çıkıp iktidarı eleştiriyor. Biz isteriz ki eleştiren kişi önce çıkıp 'Ben Karşıyaka için şunu yaptım.' diyebilecek noktada olabilsin." ifadelerini kullandı.

Başkan Tugay'ın uzun bir aradan sonra ilçeyi yeniden hatırladığını söyleyen Baran, "Sayın Başkan bir bakıyorsunuz farklı bir ilçede, bir bakıyorsunuz Mersin'de mitingde, bir bakıyorsunuz Kayseri'de parti toplantısında. Hatta acıdır ki Dünya Karşıyakalılar Günü'nde bile Karşıyaka'da olmayan bir Karşıyaka Belediye Başkanı ile karşı karşıyayız. Çok şükür bu hafta ilçemizi hatırladı ama henüz görevini hatırlamayı başaramamışa benziyor." dedi.
AK Partili Baran, "Sayın Cemil Tugay, ne zaman mikrofon uzatılsa, 'Çalışıyoruz diyor, AK Parti şunu şunu yapmadı.' diyor. Ben de kendisine soruyorum; neye çalışıyorsunuz Sayın Başkan? Çalıştığınız her neyse, neden Karşıyaka halkı bunu somut bir şekilde görmüyor? Seçim vaatleriniz ne oldu? Hangisini yapabildiniz?" sorularını sordu. 

Başkan Tugay'ın Gaziantep ve Kayseri'ye ilişkin övgülerini yorumlayan Baran, "Sayın Tugay'a daha önce AK Parti Siyaset Akademisi için kontenjan ayarlayabileceğimizi dile getirmiştim. Hayran kaldığı kentlerdeki AK Belediyecilik başarısını öğrenmesi ve tatbik edebilmesi için teklifimizi yineliyoruz. Ayrıca CHP'li belediyelerin mucizeler yarattığına ilişkin sözlerine de somut deliller istiyoruz. Zira o mucizeyi biz sokak sokak dolaşsak da göremiyoruz." dedi.

TERSANE, HASTANE VE STAT

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın, ilçedeki tersanenin kalkması, hastane ve stat konusundaki sözlerine de yanıt veren Baran, "Sayın Tugay'ın, tersanenin kaldırılma maliyeti üstünden 'İstendiğinde nerelere para bulunuyor' minvalinde bir ifade kullanmasını son derece yanlış buluyorum. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin nelere para bulduğunu görmek isteyenler SİHA ve İHA'lara, yerli silah ve mühimmatlara, milli gemilerimize, lazer sistemlerimize ve nicesine bakarak öğrenebilirler. Ayrıca hastane ve stat konusundan iktidara yüklenmek artık iyice basit kaçıyor. Stat için protokol imzalandı mı? İmzalandı. Yapın, bitirin alkışlayalım. Hastane konusunda da yine Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanıbaşımızda. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne bağlı poliklinikler ilçemizde hizmet veriyor. Dolayısıyla iş yapamadıkça eleştiriye yönelmek doğru değil. Karşıyaka başta olmak üzere CHP'li belediyelerin bütçesini ve çektikleri kredileri nasıl kullan(ama)dığını hep birlikte görüyoruz. Son olarak bakanlıklarda bekleyen dosyaları olduğunu söyleyen Başkan Tugay'a açıkça seslenmek gerekirse, bizler ilçemiz için hazırız. Karşıyaka'nın hangi projesi bakanlıkta bekliyorsa açıklasın. Büyükşehir'in Buca Metrosu için nasıl devreye girdiysek, Karşıyaka için de bizimle diyaloğa geçmesi yeterlidir. Biz ilgili bakanlık nezdinde tüm girişimleri yapıp, Karşıyaka'mızın hangi dosyası bekliyorsa çıkartmak için gereğini yaparız. Eğer Sayın Başkan istiyorsa birlikte Ankara'ya da gideriz. Kendisinin turistik gezilerinden çok daha faydalı olacağına eminim" dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar