AK Partili Çankırı, kadın muhtarlar ve meclis...

AK Partili Çankırı, kadın muhtarlar ve meclis üyeleriyle bir araya geldi

Bölünmez Çankırı; 'AK Parti dönemine kadar siyasi pozisyonlarda kadınların temsil oranı, yüzde 4,5 seviyelerindeydi. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 54 Kadın Milletvekiliyle yüzde 17,2'ye ulaşan kadın temsil oranımız, ülkemizin siyasi tarihinde erişilen en yüksek oran' dedi

AK Partili Çankırı, kadın muhtarlar ve meclis üyeleriyle bir araya geldi

Bölünmez Çankırı; 'AK Parti dönemine kadar siyasi pozisyonlarda kadınların temsil oranı, yüzde 4,5 seviyelerindeydi. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 54 Kadın Milletvekiliyle yüzde 17,2'ye ulaşan kadın temsil oranımız, ülkemizin siyasi tarihinde erişilen en yüksek oran' dedi

AK Partili Çankırı, kadın muhtarlar ve meclis üyeleriyle bir araya geldi
17 Ocak 2023 - 14:39

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, Karşıyaka Vilayetler Evi’nde AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen Kadın Muhtarlar ve Meclis Üyeleri Buluşması’na katıldı.

 

Programa AK Parti İzmir İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Yıldız Büyükdağ, AK Parti Büyükşehir Belediyesi Grup Sözcüsü Hakan Yıldız ve AK Parti Karşıyaka İlçe Başkanı Didem Keseli de yer aldı.

 

“Kadınların toplumsal hayata katılımı noktasında örnek bir ülkeyiz”

AK Parti İzmir Milletvekili ve Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Ceyda Bölünmez Çankırı, buluşmada bir konuşma gerçekleştirdi. Kadın temsilinin yeterli olmadığı bir yerel yönetimde demokratikleşmenin sağlanamayacağını vurgulayan Bölünmez Çankırı, ‘‘Sadece uzak tarihimizde değil, yakın tarihimizde de kadınlarımızın hak ettiği değeri görmesi, toplumsal hayata katılması noktasında örnek ülkelerden biriyiz. Kadına seçme ve seçilme hakkı, kendisini modern dünya kalıbıyla tarif eden pek çok ülkeden çok önce Türkiye’de hayata geçti. Peş peşe yapılan düzenlemelerle kadınlarımıza 1930’da belediye seçimlerinde oy kullanma, 1933’te muhtar adayı olabilme, 1934’te milletvekili seçme ve seçilme hakkı tanındı. Bunun için Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e şükran borçluyuz’’ dedi.

 

‘‘Türkiye Yüzyılı’nı kadınlarımız ile birlikte inşa edeceğiz’’

AK Parti'nin uzun soluklu başarılı siyasi hayatının kadınların alın teriyle yoğrulduğunu ifade eden Bölünmez Çankırı; ‘‘AK Parti dönemine kadar siyasi pozisyonlarda kadınların temsil oranı, yüzde 4,5 seviyelerindeydi. Şu anda Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 54 Kadın Milletvekiliyle yüzde 17,2'ye ulaşan kadın temsil oranımız, ülkemizin siyasi tarihinde erişilen en yüksek oran. Türkiye genelinde 5.297 kadın belediye meclisi üyemiz, 6 kadın belediye başkanımız mevcut. Bu rakamlar bizim için yeterli değil. Fakat geçmişe kıyasla büyük bir başarı örneği. Bununla birlikte, AK Parti Kadın Kolları, 5 milyonu aşkın üyesiyle dünyanın en büyük kadın örgütü. Bu, dünyada emsali olmayan bir başarı. Kadınlarımızın varlığı, partimizin taşıyıcı kolonu, lokomotifi niteliğinde. AK Parti'nin uzun soluklu başarılı siyasi hayatı, kadınlarımızın alın teriyle yoğruldu. Kadınlarımızın, teşkilatımızın âdeta ruhu olduğuna inanıyorum. Kadınların eğitimli, bilinçli ve güçlü olduğu oranda ailelerin de güçleneceğine inanıyoruz. Aslolan kadın ve erkeğin, karşılıklı sevgi ve saygı içinde birlikte yaşam inşa etmesi. Birbiri üzerindeki hakkı gözetmesi. Güçlü aileler, toplumumuzu demirden kale gibi koruyacak. Ailenin güçlü olduğu toplumlar, tehditlerden etkilenmez. Kadın erkek eşitliğinin sosyal ve siyasal hayatta sağlanması için reform iyileştirmeler yapan Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a tüm kadınlarımız adına şükranlarımı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde kadınlarımız ile Türkiye Yüzyılı’nı birlikte inşa edeceğiz’’ ifadelerini kullandı.

 

‘‘Son 21 yıldır muhtarlarımız hak ettikleri değeri görüyor’’

AK Parti hükümetlerinde muhtarların dert, talep, tekliflerini devletin zirvesiyle doğrudan paylaşma zemini kurduklarını söyleyen Bölünmez Çankırı, ‘‘Halka ve halkın seçtiklerine tepeden bakan eski Türkiye zihniyetine son verdik. Halkın seçtiklerinin el üstünde tutulduğu anlayışı hakim kıldık. Milli iradenin sembolü muhtarlarımızın yetkilerini güçlendirdik, özlük haklarını genişlettik. Valilik, kaymakamlık ve belediyelerimizin yanında Cumhurbaşkanlığımızın kapısını muhtarlarımıza açan isim Recep Tayyip Erdoğan’dır. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde 2015’den bugüne ülkenin dört bir yanından 38 bin muhtarla 52 buluşma gerçekleştirildi. Bu toplantılarda muhtarlar aracılığıyla vatandaşların, mahallelerin problemleri çözüme kavuştu. İçişleri Bakanlığı bünyesinde kurulan Muhtarlar Daire Başkanlığı’nın yanı sıra illerde vali yardımcısı, büyükşehirlerde genel sekreter yardımcısı, diğer belediyelerde başkan yardımcısı düzeyinde muhataplar belirledik. Muhtarlarımızın talepleri ile 29 Ekim’i Muhtarlar Günü ilan ettik. Muhtarlarımızın özlük ve mali haklarının iyileştirilmesi için Sosyal Güvenlik Kurumu primlerinin devlet tarafından ödenmesinden maaşlarının asgari ücret miktarına yükseltilmesine, silah ruhsatı harcı muafiyetinden tek tip muhtar kimliği uygulamasına, muhtarlıkların elektrik faturalarının konut tarifesine çevrilmesinden Ankara'da hizmete açtığımız Muhtarlar Evi'ne kadar pek çok adım attık. 97 lira olan muhtar ödeneğini 8 bin 506 liraya yükselttik’ diye konuştu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür
“İthalatçılarda para bitti kimse sipariş vermiyor”
“İthalatçılarda para bitti kimse sipariş vermiyor”