Anahtar Teslim Sağlık Hizmetiyle ’Mest’...

Anahtar Teslim Sağlık Hizmetiyle 'Mest' Edecek

Anahtar Teslim Sağlık Hizmetiyle 'Mest' Edecek

Anahtar Teslim Sağlık Hizmetiyle 'Mest' Edecek
10 Mart 2020 - 12:32

MEST Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih İnmez, "Hastalarımıza üst seviyede hizmet veriyoruz. Örneğin felçli hastalarımızın tekrar yürüyebilmesi için robottan yararlanıyoruz. Onların kültür gezilerine katılmalarından tutun da ambulans helikopter ihtiyaçlarına kadar pek çok alanda 10 yılı aşkın bir sürede kazandığı deneyimini hastalarımızın hizmetine 7/24 esasına dayalı olarak sunmaktayız” dedi.
 
Balçova Kaya Termal Otel'de İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ve platform üyesi gazetecilerle biraraya gelen MEST Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih İnmez, İzmir'in sağlık turizminde son derece avantajlı bir konumda olduğunu söyledi. Kültür ve tatil amaçlı gezilerde turistlerin 150 ila 200 Dolar arasında harcama yaparken sağlık turizmiyle gelenlerin ise ortalama harcama tutarının 10 bin Dolar'a kadar çıktığını vurgulayan İnmez, "Yani bir sağlık turist, diğer turistlerin neredeyse 50 katı bir dövizi ülkemize bırakıyor" diye konuştu.


 
SAĞLIK TURİZMİ 50 KAT DAHA FAZLA KAZANDIRIYOR
Dünyanın dört bir yanındaki hastaları önümüzdeki süreçte Türkiye'ye getirmeyi hedeflediklerini açıklayan MEST Grup Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Fatih İnmez, sağlık turizminin diğer turizm çeşitlerine oranla ortalama 50 kat daha fazla para kazandırdığını vurguladı.
 
Şu anda Türkiye dışında Kanada, Tunus, Mısır, Ürdün, İngiltere, Almanya, Hollanda, Kıbrıs‘ta asistanlık hizmetini aktif olarak verdiklerini kaydeden Dr. Fatih İnmez, “Dünya genelinde oluşturduğumuz networkümüzde bulunan sağlık kuruluşlarını hastalarımıza kullandırmayı sürdürmekteyiz. Dünyanın dört bir yanındaki hastaları önümüzdeki süreçte Her türlü ihtiyaçlarını konforlu bir şekilde karşılamayı hedeflemekteyiz” diye açıklayan Dr. İnmez, sağlık turizminin diğer turizm çeşitlerine oranla ortalama 50 kat daha fazla para kazandırdığını vurguladı. “Bu sağlık hizmetini sunarken onların en önemli ihtiyaçlarından olan uçak, konaklama, tercümanlık hizmetlerini de MEST TRAVEL ismi ile profesyonel olarak sunmaktayız” şeklinde konuştu.
 
"VİZEDEN GEZİYE" TÜM ORGANİZASYON
Kanada merkezli Mest Grubun Türkiye’deki Sağlık Bakanlığından onaylı sağlık turizmi yapmaya yetkili sertifikaya sahip şirketi Mest Medifema Assistance olarak çeşitli ülkelerden 9 doktorun içinde olduğu 102 personelle çalışmaktayız. Balçova Kaya Termal Otel bünyesindeki merkezde bu kadroyla hizmet verdiklerini açıklayan Dr. Fatih İnmez, farklı branşlardaki uzmanların açtığı 16 muayenehaneden oluşan bir yapı ile de pekçok hastalığın tanı ve teşhis işlemlerinin yapılabildiğini aktardı. Grup bünyesindeki farklı şirketler aracılığıyla yurtdışından gelecek hastaların vize ve pasaport işlemlerinden, uçak biletlerinin alınmasına, hastanın karşılanıp durumuna uygun tedavi seçeneklerinin belirlenmesinden, protez ve ilaçlarına hatta tedavi süresince kentte kültürel gezilere katılmasından ambulans helikoptere kadar her alanda hizmet verdiklerini ifade eden Dr. İnmez, hastaların da bu konfor ve kaliteyi aradıklarının altını çizdi. Balçova Kaya Termal Otelde Modern tıbbın ışığında günümüz koşullarında artık resmî olarak da tüm dünyada kabul görmüş tamamlayıcı tıbbı da hastalarımızın hizmetine sunmaktan memnuniyet duymaktayız” dedi.
 
DÜNYADA İLK 5'TEYİZ
Türkiye'de yatılı ve termal olanaklara sahip bir fizik-tedavi ve rehabilitasyon merkezi ihtiyacı karşısında bu girişimi gerçekleştirdiklerini belirten Dr. Fatih İnmez şunları söyledi: "Tüm bu olanakları Balçova'da bir arada bulduğumuz için buraya 2,5 milyon liralık bir yatırım yaptık. Ülkemiz, gerek medikal bilgi gerekse tıbbi donanım, pratik ve yatırımlar açısından dünyada ilk 5 ülke içinde yer alıyor. Başta kuzey ülkeleri olmak üzere, dünyanın her ülkesinden hastaları buraya çekmek için harekete geçtik. Sağlık turizmi deyince ilk akla gelen saç ekimi, estetik gibi alanlarda hizmet verilen bir konsept değil şu ana kadar aracılık ettiği organ nakli, beyin cerrahisi, ortopedi,  kalp damar cerrahisi  gibi branşlarda da tedavi isteyen hastaları  pekçok ülkeden getirerek İzmir'de tedavi olmasını sağlamaya devam edeceğiz.
 
KAMUNUN YAKLAŞIMI DEĞİŞMELİ
Eğer devlet veya üniversite hastaneleri gibi kamu sağlık kurumları bu turizmden daha fazla katkı almak istiyorsa yabancı hastalara karşı yaklaşımını değiştirmeli. Kendi vatandaşımız devlet hastanesine gittiğinde yoğunluktan dolayı belki de haklı olarak MR, röntgen veya tomografi için başka güne gelmesi gerekebiliyor. Ayrıca tedavinin nasıl gittiğinin incelenmesi için 2 hafta sonra tekrar kontrole çağrılabiliyor. Fakat siz bunu başka bir ülkeden gelen hastaya uygulayamazsınız. Çünkü yabancılar, biran önce tedavisinin sonuçlanmasını istiyor. Bunun için çalıştığımız hastanelerden sadece yabancı sağlık turistlerine hizmet verecekleri bir bölümün bize verilmesini istiyoruz. Ancak o zaman hızlı ve kaliteli hizmet sağlanır.
 
KUTU.........
ROBOTLA YÜRÜTÜYOR
Tesis bünyesinde felçli hastalara hizmet veren ve tamamen yerli üretim olan Robot, ayakları tutmayan hastaların tekrar yürümesine yardımcı oluyor. Görevliler tarafından odasından alınan hastalar robota bindirilerek yürümeyi en baştan öğrenmesi sağlanıyor. Bununla yetinmeyerek bu tür hastaların tedavilerine yardımcı olan en az FTR tedavisi kadar önemli olan beslenmeleri, psikolojilerinin güçlenmeleri, her insan İçin gerekli. Ama bu hastalarımız İçin daha önemli kendilerini aynada daha iyi görmeleri için güzellik uzmanlarımız ile cilt bakımı gibi destek tedavilerimiz ile de hastalarımızın ve refakatçilerinin yanında olmaya devam edeceğiz. Merkezimiz de bu rehabilitasyon ve destek hizmetlerin ücretleri ise düzenlenecek tedavi yöntemine ve süresine göre değişmekle birlikte “önce insan” sloganıyla yola çıkılarak onları üzmeyecek oranlardadır.
   
SAĞLIK TURİZMİNDE İZMİR’İN
FARKINDALIĞI ARTACAK
Sağlık turizminin ülkemizin cari açığını azaltmak adına son derece önemli bir kaynak olduğunu aktaran İzmir Medya Platformu Başkanı Ahmet Kaplan ise, "Sağlık alanında yatırım yapan MEST Grup’un sağlık turizminde İzmir için daha fazla farkındalık oluşturacağını kaydetti. Kaplan, sağlık turizmi alanında yapılan yatırımlarla ve yeni tesislerle vatandaşlarımızın yanı sıra yabancı hastaların da konforlu ve hızlı bir tedavi süreci yaşayacak olmasının yanında ekonomik olarakta ülkemize önemli kazanımlar sağlayacağını açıkladı


 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Görkemli Hatıralar’da Bornova rüzgarı
Görkemli Hatıralar’da Bornova rüzgarı
Filiz Başkan: Güzel bir beş yıl olacak
Filiz Başkan: Güzel bir beş yıl olacak