Aslan’ın Bayraklı projeleri

Aslan'ın Bayraklı projeleri

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, Boğaziçi Koleji'nde düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Aslan, "Bayraklı 10 yıldır CHP tarafından yönetiliyor ve o hizmetlerin bizleri mutlu etmediğini düşünüyoruz" dedi.

Aslan'ın Bayraklı projeleri

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, Boğaziçi Koleji'nde düzenlediği basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Aslan, "Bayraklı 10 yıldır CHP tarafından yönetiliyor ve o hizmetlerin bizleri mutlu etmediğini düşünüyoruz" dedi.

Aslan'ın Bayraklı projeleri
23 Şubat 2019 - 14:39

AK Parti Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan, seçim çalışmalarında vitesi yükselterek ilçe için proje bombardımanı yaptı. Boğaziçi Koleji'nde düzenlenen basın toplantısında, seçilmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlatan Aslan temel sorunun işsizlik olduğunu ve bu konuda gerekli çalışmaları yapacaklarını ifade etti. 

Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Halil Polat, MHP İlçe Başkanı Mehmet Aydın, iş insanları, sivil  toplum kuruluşları temsilcileri, kadın ve gençlik kolları ve partililer katıldı.

"BAHANE DEĞİL HİZMET ÜRETEN BİR ANLAYIŞ"
Toplantının açılış konuşmasını AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Halil Polat yaptı. Polat; "Bayraklı'nın İzmir'in kazanması adına mahpus talihinin kırılması adına, bahane üreten değil, hizmet üreten anlayışın yerleşmesi adına, pas tutmuş zihniyetlerin def olması adına elimizden gelen tüm gayreti gösterelim. Hep birlikte İzmir'i Bayraklı'yı hak ettiğ hizmetlere kavuşturalım. Var gücümüzle çalışalım. Karşımızda duran Zillet İttifakını çökertmek adına Cumhur İttifakı'nı güçlü kılalım. Lkemizin bekası için, vatanımızın bütünlüğü için bütün şer odaklarına meydan okuyalım. Erdoğan ve Bahçeli'nin açmış olduğu bu kutlu yolda, bir olalım, diri olalım, iri olalım inşallah" dedi.
"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ"
MHP İlçe Başkanı Mehmet Aydın ise; "Cumhur İttifakı için var gücümüzle çalışacağız. Bu birlikteliğimiz mezara kadardır. Allah yar ve yardımcımız olsun." dedi.

"ÇALDIRMAYAN, ÇALMAYAN BELEDİYE BAŞKANI İSTİYORUZ"
'Bayraklı'nın aslanı Ali Aslan' sloganları eşliğinde kürsüye çıkan Cumhur İttifakı Bayraklı Belediye Başkan Adayı Ali Aslan; "Bir hayal ile yola çıktık. Bu hayalimiz Bayraklı'nın geleceği hayali. Bayraklı hepimizin hayatını sürdürdüğü, bizim öz vatanımız. Buraya birilerinin sahip çıkması gerekir. Partisi, inancı ne olursa olsun. Herkes doğumdan ölüme kadar, Bayraklı belediyesinin vereceği güzel hizmeti bekliyor. Bayraklı 10 yıldır CHP tarafından yönetliyor ve o hizmetlerin bizleri mutlu etmediğini düşünüyoruz. Bu nedenle, biz daha bir insan odaklı, insanı esas alan, çevreye doğaya saygılı, halkını unutmayan sokakta kahvede her zaman her yerde olacağız. Çaldırmayan, çalmayan bir belediye başkanı istiyoruz. Gönüllere dokunan bir beledye istiyoruz. Eğer gönüle dokunmuyorsan, oarada byük eksik vardır. Hayal ettiğimiz Bayraklı şöyle olsun istiyoruz; mutlu, huzurlu, modern, çağdaş, kalkınmı herkesin gurur duyduğu, insanla denizn buluşturğu bir Bayraklı istiyoruz. Bayraklı'nın bir kimliği olsun istiyoruz. Bayraklı'da yapacağımız projeleri de anlatacağım." dedi.

Gönül belediyeciliği vurgusu yapan Aslan; "Bu hayalleri gerçekleştirmek sadece ve sadece bizler Ak Parti ve MHP'nin, Cumhur İttifakı adayı olarak bunu yapmak isteriz ama bunu herkesle birlikte yapmak istiyoruz. Bu ülkenin başta Atatürk olmak üzere bütün devlet büyükleirni saygıyla anıyorum. Biz gönül belediyeciliğini lafta değil, sözde değil, özde yapmak istiyoruz. 'Biz gönüller yapmaya geldik'. Buradan sesleniyorum. Burada bir AK Parti MHP toplantısı yapılmamıştır bugün burada Bayraklı'nın önemli temsilcileri bulunmaktadır. Burada kısacası iş insanları, kanaat önderleri bulunmaktadır. Bu nedenle bu konuşma biraz daha amacına uygun olarak planlanmıştır. Tabii amaç bir araya gelmek değil, Bayraklı'nın gelişimini değiştirmektir. Umarımız ki gönüllere hitap eden proje sunarız ve sizlerde bundan etkilenirseniz ve bunu Bayraklı halkıyla paylaşarak destek olursunuz" dedi.

"İŞSİZLİK BİRİNCİ SORUN"
'Bayraklı, Gelişim Senin Elinde sloganı ile yola çıktıklarını ifade eden Aslan; "Bayraklı'nın en büyk sorunu işszilik. İşsizlik her zaman birinci sorunu. Ama belediyenin birinci sorunu değil. Ama Bayraklı'nın sorunu bizim için önemlidir." diyerek projelerini anlattı. 

Projelerini istihdam, ulaşım, çevre, altyapı, planlama-imar, eğitim, kültür ve sanat, sağlık, spor, turizm, kültür ve sanat ve sosyal projeler olarak 11 alt başlıkta toplayan Aslan, detaylı bir sunum yaparak projeleri hakkında bilgi verdi. 

"BÜYÜK SAYIDA PERSONEL İSTİHDAMI SAĞLANACAK"
"Çalışmakta olan tüm personelin iş güvenliği garantimiz altında olacak" diyen Aslan; "Belediye bütçesnin 1/3'ü yatırıma ayrılacak, yapılacak yatırımlarda Bayraklılı gençler istihdam edilecek. Kentsel dönüşüm çalışmalarında çok büyük sayıda personel istihdamı sağlanacak. Bayraklı Şehir Hastanesi Bayraklılı gençlerin ve vatandaşların istihdamında önem arz edecek." dedi. 

"İZBAN, YAPAY TÜNELLE YER ALTINA ALINACAK"
Ulaşım konusunda; İZBAN'ın 'yapay tünel' le yer altına alınacağını ifade eden Aslan; "Altınyol'un Turan bölgesinden yeni bİr viyadük ile Bayraklı'ya bağlantısı sağlanacak. Smyrna Meydanı'nda trafik battı çıktılar ile yer altına alınacak. Bayraklı Vapur İskelesi aktif hale getirilecek. Yeni ve modern otoparklar yapılacak" dedi. Saydığı projeleri, Belediye Başkanı ile bilrikte yapacağını ifade etti. 

ÇEVRE DUYARLILIĞI VURGUSU
Çevre ve ses kirliliği ile de mücadele edeceğini ifade eden Aslan; " Doğalgaz altyapısı hızla tamamlanacak. Ayrıca tüm cadde, park ve bahçelerde peyzaj dzenlemeleri yapılacak" şeklinde konuştu. 

Altyapı konusunda da yapacağı çalışmalardan bahseden Aslan; "Tüm dereler ıslah edilecek, kent mimarisine uygun sokaklar asfalt, bordr, treruvar inşa edilecek. Trafo ve doğalgaz sorunları çözülecek" dedi. 

"ŞU ANKİ BELEDİYEYE GÜVEN YÜZDE 10" 

Kentsel dönüşümde örnek projeler yapacaklarını ifade eden Aslan, "Hesaba dayalı hiç bir iş yapmayacağız. Herşey açık, net şeffaf olacak. Güven esası alacağız. Bugün Bayraklı Belediyesi'ne güveneiyor musunuz desek, yüzde 10. güven olmayan yerde biz olamayız. Bu işler dürüstlükle oluyor. Bayraklı'nın kaynakalrını Bayraklı'ya harcarsak, hükümeti, bakanları arkamıza alırsak Bayraklı'nın kaderin değiştirceğiz." dedi. "Halkımızın kalkınması ve menfaati doğrultusunda, müteahhitlerin olmayacağı halkın güvenine ve rızasına dayalı yerinde 'Ada Bazlı Kentsel Dönüşüm' başlayacak." diyerek sözlerine devam eden Aslan; "İmar sorunu olan ve ihtiyaç duyulan alanlarda revizyon imar planı yapılacak. Mevcut pazaryerleri proje tadilatı yapılarak otopark, yaşam kompleksi haline getirilecek. Derme çatma pazaryerleri yapmayacağız. Biz kırmayı bozmayı sevmeyiz." dedi. 

"KADINLARIMIZIN YAŞAM KOŞULLARINI İYİLEŞTİRECEĞİZ"

Eğitim konusunda da yapacakları çalışmalardan bahseden Aslan; "Çocuklar için kreş, yaşlılar için Bakım Evleri ve evde sağlık, temizlik hizmetleri verilecek. Kadınlarımızın yaşam koşullarını iyileştireceğiz. Kadın destek ve misafir evi kurulacak. Onlara yakışır tesisler kuracağız. Okul, Milli Eğitimin işi diyecekseiniz. Ama hayır. Biz br çok okulumuzu biliyoruz. Hangi olulda desteğe ihtiyaç varsa, oarada olacağız. Okul projeleri ve tadilatları için yapım ve bakım desteği sağlanacak. Engelli fertler için bakım, sağlık ve misafir evleri yapılacak." dedi.

Aslan; "Ekonomik yönden zorluk çeken arkadaşlarımızı tespit edeceğiz.Sadece AK Partiliye MHP'liye değil. Öğrencilerimiz için eğitim ve burs desteği sağlanacak" dedi.

GENÇLİK FESTİVALİ MÜJDESİ

Resim, müzik vb sanat eğitimleirnin verildiği Sanat Merkezleri ve galerilerin açılacağını vurgulayan Aslan; "Kültür ve sanat şenlikleri, fuarlar, sergiler, konserler, film gösterimleri ve yarışmaların yer aldığı Bayraklı Gençlik Festivali düzenlenecek" dedi.

CHP'Lİ BELEDİYEYE YÜKLENDİ

Acil Sağlık Hizmetlerinin yaygınlaştıracaklarını ifade eden Aslan; "Hasta, yaşlı ve engelli nakil araçlarının ve ekiplerinin sayısı arttırılacak 24 saat faaliyette olmaları sağlanacak. 
Bugün Bayraklı'da gıda sağlığı güvenliğini takip edemiyoruz. Belediye Tesislerinde hijyen yok, garsonlarda tertİp düzen yok. Hilton'da nasıl hizmet veriliyorsa, bizde tesisleri güzel hale getireceğiz. En iyi hijyen kuralları ve kalite kontrol standartlarını getireceğiz.Yeter ki insanı esas alalım. " dedi. 

SPORU UNUTMADI

Sporcu eğitim merkezlerinin yapılacağını, gençlik kamplarının organize edileceğin söyleyen Aslan; spor kulüplerinin profesyonel liglerde yer almaları için Spor Kulüpleri Teşvik ve Destek Programları düzenleyeceğini ifade etti. "Spora ve sporculara sahip çıkılmıyor. Biz öncelkle tesisler yapark çocuklarımıza sahip çıkacağız. Onların yanlış yere giden yollarını kapatacağız. " dedi.

"BAYRAKLI'NIN KİMLİĞİ YOK"

Turizm, kültür sanat alanında önemli çalışmaların yapılacağını belirten Aslan; "Turan Bölgesi'nde 1000 yat kapasitel Bayraklı Yat Limanı yapılacak. Bir çok eski yerleşim alanının Tarihi Eser Envanteri çıkarılacak. Mülkiyet konusu çözümlenmiş anııt eser ve sivil mimarlık örneklerine uygun 'Tarihi Eser Resterasyonu' yapılacak. Müdehale tipleri belirlenecek ve buna göre projeler üretilecek. Smyrna Antik Kenti restore edilip, Smyrna Kent Meydanı yapılacak. Bayraklı Şehir Müzesi inşaa edilecek. Turizmin gelişimini, turizm kaynaklarının tanıtımını, satış ve pazarlamasını bir elden yürütecek Bayraklı Turizm Gelişim Kurulu oluşturulacak. Bayraklı'nın kimliği yok şuan. Bunlar emek vererek olacak. Biz Bayarklı'yı almaya gelmiyoruz. Biz kendimizi Bayraklı'ya vermeye geliyourz." dedi.

"BİZ YAPARSAK YAKIŞANI YAPARIZ"

Sosyal Projeleri hakkında da açıklama yapan Aslan; Mevcut Belediye başkanlık makamını tadilat yaptırarak Halk Makamı Sosyal Tesisine dönüştüreceklerini ifade etti.  Aslan; "Belediye düğün salonlarımız ücretsiz olacak. Prestij Cem Ev ve Kültür Merkezi yapılacak. Biz yaparsak, yakışanı yaparız. Sokak çocukları ve çalışan çocuklar için Çocuk Koruma Merkezi kurulacak. Şiddete maruz kalmış ve ihtiyaç duyan tüm kadınlarımız için Kadın Misafir Evi yapılacak. Kadınlar için istihdam olanaklarının arttırılmasına yönelik projeler yapılacak. Sadık dostlarımız için eğitim, bakım ve ihtiyaç alanı ile ayrıca Ecvil Hayvan Oteli yapılacak. Yürüyüş koşu ve bisiklet parkurları yapılacak. Bayraklı Seyir Terasları yapılacak. Açık Hava Sineması ve Açık Hava tiyatrosu yapılacak. Her eve ve her siteye Ağaç Dikim Kampanyası yapılacak. Vatandaşlarımızı dinlemek için Randevusuz Halk Günü uygulaması başlatılacak. Bayraklı İzcilik birimi kurulacak. Bayraklı Belediyesi'nin tüm sosyal tesslerinde 2019 yılı çin, çay fyatı 1 TL olacak. Başta lösemi olamk üzere kanser ile mücadele edilecek. Gazi dernekleri desteklenecek." dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı