BASİFED ile İBB’den İzmir için stratejik...

BASİFED ile İBB’den İzmir için stratejik iş birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelen Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ve bağlı derneklerin yöneticileri, kenti ileriye taşıyacak projelerde güç birliği yapmak için destek istedi

BASİFED ile İBB’den İzmir için stratejik iş birliği

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile bir araya gelen Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Kasalı ve bağlı derneklerin yöneticileri, kenti ileriye taşıyacak projelerde güç birliği yapmak için destek istedi

BASİFED ile İBB’den İzmir için stratejik iş birliği
31 Temmuz 2023 - 11:47

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) bünyesindeki STK’lar, ‘Daha Güzel bir İzmir için Stratejik İş Birliği’ hedefi ile bir araya geldi. EGİAD Sosyal ve Kültürel Etkinlikler Merkezi’nde gerçekleştirilen buluşmada, BASİFED üyesi dernek başkanları, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e İzmir ile ilgili fikir ve düşüncelerini aktarırken, yürüttükleri projelerine de iş birliği temelinde destek istediler.
 
Toplantının açılışında konuşan BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile seçildiğinden beri yakın bir ilişki içinde olduklarını söyledi. Soyer’in göreve geldikten sonra İzmir’in STK’ları ile düzenli toplantılar yaptığını, pandemide bu buluşmaların internet üzerinden sürdüğünü belirten Kasalı, “Soyer’in sivil toplum kuruluşlarının fikirlerine verdiği önemi biliyoruz. Üye derneklerimiz ile İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin iş birliği yapabileceği alanlar ve üye derneklerimizin İzmir’e dair fikir ve önerilerini Soyer’e iletmek için bir araya geldik” diye konuştu.
 
Toplantıda İzmir’in spor alanındaki avantajları konuşuldu. Kasalı, “Kadın Milli Voleybol Takımı’mızın başarısı ortada. İzmir’in tüm kesimleri futbol dışında özellikle amatör sporları desteklemeli. İzmir’in yelken gerçeği var, İzmir’in iki güzide kulübü Göztepe ve Karşıyaka’nın yelken şubeleri var. Kulüplere destek verilecekse bu alanlara verilmeli” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile proje temelli iş birliklerine hazır olduklarını ifade eden Kasalı, “Ortak akılla yönetim, güçlü sinerji yaratır. İzmir bunun güçlü bir örneğini veriyor. Bunda STK’ların yerel ve kamu yönetimlerine siyaset üstü bakışla yaklaşması, kent yöneticilerinin STK’ya verdikleri önem ve değerin etkisi var. Tunç Soyer’e yapıcı ve iş birliğine açık yaklaşımı için teşekkür ediyorum” dedi.
 
Ekonomideki son gelişmeler olmak üzere, kentsel dönüşüm, nüfus artışı ve yaşanan trafik sorunları, çöplerin geri dönüşüme kazandırılması” gibi önemli konular da toplantıda masaya yatırıldı.
 
Gelen talep öneri ve beklentileri dinleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, derinleşen ekonomik krize dikkat çekerek “Ülke yangın yeri ise ortak aklı inşa etmekten başka çaremiz yok” dedi.
Anadolu’nun işgalinde Sivas, Erzurum, Amasya kongresi yapıldığını hatırlatan Başkan Soyer, bunların her birinin halk meclisi olduğunu ifade ederek, “Bu meclislerde ortak akıl inşa edilmeye çalışılmış. Ülke yangın yeri ise ortak aklı inşa etmekten başka çaremiz yok. Birbirimize el, omuz vermekten, birbirimizi duyup dinlemekten, dertlerimize derman aramaktan başka çaremiz yok. Bu toplantıları o meclislere benzetiyorum. Buna ihtiyaç var. Birbirimizi duyup dinlemeye ihtiyacımız var” diye konuştu.
 
Başkan Soyer, kentte bulunan amatör spor kulüplerine destek verdiklerini, bu sayede birçok çocuğun uyuşturucuyla tanışmasını engellediklerini söyledi. Soyer, sözlerini şöyle tamamladı: “İzmir’in çınarları, 100 yıllık kurumları var. Göztepe, Karşıyaka, Altay, Altınordu… Her biri 100 yıllık çınarlar. İzmir’de bulunan amatör spor kulüplerinin tamamına destek oluyoruz. Aynı sanatta olduğu gibi sporu da sadece yapanların tükettiği, birilerinin seyrettiği alanlar olmaktan çıkarmak istiyoruz. Sporcu yetiştiren bir şehir olmak istiyoruz. O nedenle 326 kulübün tamamına malzeme ve maddi yardım gibi birçok konuda destek oluyoruz. Buna devam edeceğiz. Yaptığımız hizmetin boşa gitmediğini görüyoruz. Karşılığını aldığımızı gördük. Uyuşturucu kullanımının küçük yaşlara kadar düştüğü mahallelerde çocukların bundan vazgeçtiklerini gördük. Özellikle ihtiyaç sahibi daha arka sıradaki mahallerde bulunan çocukların spor imkanlarıyla buluşmasını desteklemeye devam edeceğiz. İzmir’in spor tabanına güveniyoruz. Büyütmeye kararlıyız.”
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi
Ruhu genç İzmirliler gösterileriyle büyüledi