Beko, "Halkı Düşünen Lider...

Beko, "Halkı Düşünen Lider Algısı"

Halkı, TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak adına AKP iktidarının çareyi, MTV zammını yüzde 36,2’den yüzde 25'e indirmede bulduğunu söyleyen CHP'li Beko, bu yolla "halkını düşünen lider" algısının da yaratılmak istendiğini belirterek, "Saray, halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.

Beko, "Halkı Düşünen Lider Algısı"

Halkı, TÜİK'in enflasyon yalanına inandırmak adına AKP iktidarının çareyi, MTV zammını yüzde 36,2’den yüzde 25'e indirmede bulduğunu söyleyen CHP'li Beko, bu yolla "halkını düşünen lider" algısının da yaratılmak istendiğini belirterek, "Saray, halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.

Beko,
13 Aralık 2021 - 10:58

Motorlu Taşıtlar Vergisi‘nde (MTV) yeniden değerleme oranı yüzde 36.2’den yüzde 25’e indirildi. İlgili karar 01/01/2022 tarihinde yürürlüğe girecek ve Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülecek.

Konuya dair değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Erdoğan'ın indirim yetkisini kullanmasının, seçim öncesi algı yaratma çabasından başka bir şey olmadığını vurgulayarak, "Partili Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Saray yönetimi, halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyor" dedi.


TÜİK'in yıllık enflasyonu yüzde 21 olarak açıkladığı bir dönemde; 2022 yılı Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne yüzde 36 zam yapılmaya çalışılmasının tam bir skandal olduğunu vurgulayan CHP'li Beko, "Zammın yüzde 25'e çekilmesi bir algı yaratma hamlesidir. Tek adamın akıl hocaları, yaptıkları yanlış algıyı düzeltmek için bu sefer, Erdoğan'ın indirim yetkisini devreye sokarak "halkını düşünen bir lider’' algısı yaratmak istiyorlar. Hepimiz görüyoruz ki her yerde özellikle de sosyal medya üzerinden vatandaşlar tepkilerini açık bir şekilde ortaya koyuyorlar. Günlerdir halkımız ile beraberim, esnaf odalarını ziyaret ediyorum; esnaf, çiftçi, emekli, öğrenci, işçi yani halkın her kesimi çok zor durumda ve tepkili. Tek adam yönetiminin birçok konuda akılcı yolu denemediği ortada ve bugün her alanda büyük bir çürümüşlük yaşanıyor. Saray yönetimi vatandaşı TÜİK'in enflasyon yalanlarına inandırmak için çareyi MTV zammını düşürmekte buluyor. Ama artık tren kaçtı ve geriye böyle ucuz senaryolar kaldı" dedi.

SAMİMİYSENİZ BU YIL MTV'YE ZAM YAPMAYIN!

Türkiye'de başta yandaş 5'li çete olmak üzere kulüplerin, futbolcuların, yat, uçak, pırlanta sahiplerinin ve dizi oyuncularının milyonlarca dolarlık vergi borçlarının silindiğini, buna karşın vatandaşa ciddi anlamda vergi yükü bindirildiğini söyleyen CHP'li Beko, "Vergi artışı olunca doğal olarak araba fiyatları artıyor. İkinci el otomobillerde ise şimdiden artış oldu. Araç masrafları da bir o kadar fazlalaştı. Sigorta, kasko, yıllık bakım derken artık yurttaşlarımız araba almaktan korkar duruma geldi. En çok sıkıntıyı da her zaman olduğu gibi orta gelirli vatandaş çekiyor. Hükümet sermayeden yana politikaları yüzünden bütün vergileri halkın üzerine yüklemeye çalışıyor. Sokaklarda ve ziyaretlerim sırasında konuştuğum vatandaşlar, yapılan zamlara tepki göstermekte ve hiç değilse ekonomik krizin bu kadar derinleştiği bir dönemde sembolik bir artış, sınırlı bir artış olsaydı demektedirler. Buradan iktidara sesleniyorum; gerçekten samimiyseniz; bu oranı yüzde 25’e değil en alt düzeye indirin" çağrısında bulundu.

Vatandaşın her sabah zamlarla uyandığını memura, işçiye, emekliye yüzde 3-4 zam yapan iktidarın; MTV zammını yüzde 25'e çekmesinin adil olmadığını vurgulayan Beko, "MTV'yi sözde indirme oyunlarıyla algı yaratmak yerine,  Saraylarınızdan, uçaklarınızdan, çifter çifter aldığınız maaşlarınızdan feragat edin de samimiyetinize inanılsın. Yurttaşlar marketlerdeki etiket değişim hızlarına yetişemezken; yüzde yüzleri aşan fiyat artışları nedeniyle sokağa dahi çıkamazken, üstelik kış aylarında fatura fazla gelecek korkusuyla evlerinde oturup rahat rahat doğal gazı dahi açamazken, bu yapılan adeta vatandaşla alay etmektir" sözleriyle tepki gösterdi.

Türkiye'de 30 milyon insanın mutlak yoksulluk içinde yaşadığını, ülkede tarihin gördüğü en ağır ekonomik krizin yaşandığını anımsatan Beko, "Ekonomiye ilişkin hangi veri varsa, tek adam rejiminde hepsi tepetaklak oldu, yokuş aşağı yol alıyor. Hazine'de para kalmadı. Ülkeyi yönetemez hale geldiniz. Bir an önce sandığı vatandaşın önüne koyun ve bu milletin yakasından artık düşün" diye konuştu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar