“Ben popülist politikacılardan değilim”

“Ben popülist politikacılardan değilim”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019’da Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT’ta 6. durak Bergama. İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, gelecek dönem için Bergama’ya İZBAN sözü verdi. İzmir’in yarınını düşünerek altyapı yatırımlarına ağırlık verdiğini ve riskleri aldığını belirten Soyer, “Popülist siyasetçilerden değilim” dedi

“Ben popülist politikacılardan değilim”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in 2019’da Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT’ta 6. durak Bergama. İZTAŞIT Bergama’nın tanıtım toplantısında konuşan Başkan Soyer, gelecek dönem için Bergama’ya İZBAN sözü verdi. İzmir’in yarınını düşünerek altyapı yatırımlarına ağırlık verdiğini ve riskleri aldığını belirten Soyer, “Popülist siyasetçilerden değilim” dedi

“Ben popülist politikacılardan değilim”
26 Aralık 2023 - 14:05

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in, kentin her yerinde güvenli, konforlu, ekonomik toplu taşıma hizmeti için 2019’da Seferihisar’da başlattığı İZTAŞIT projesi, Kiraz, Menemen, Yeni Foça ve Ödemiş Kaymakçı’nın ardından Bergama’da da yola çıktı. İZTAŞIT Bergama’nın tanıtımı Bergama 2. Sanayi Sitesi’nde, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Barış Karcı, ESHOT Genel Müdürü Erhan Bey, S.S. Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mesut Çalıştıroğlu, sivil toplum kuruluşu ve meslek odası başkanları, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşların katılımıyla yapıldı. Kuzey Irak’ta hayatını kaybeden 12 şehidi anarak sözlerine başlayan Başkan Soyer, “Şehitlerimizin acısı yüreğimizde. Pırıl pırıl çocuklarımızı toprağa verdik. Acımız çok büyük, tarifi, bertarafı yok. Şehitlerimizin ruhu şad olsun” dedi.
 
Türkiye’ye örnek İZTAŞIT modelini anlatan Başkan Soyer, “Ulaşımda kooperatifçiliğin en güzel örneklerinden biri oldu. Projenin üç kazananı var. Vatandaş Büyükşehir Belediyesi denetimli, konforlu, güvenilir, ekonomik yolculuğa kavuşuyor. Minibüsçü esnafımız çalışırken belediyemizin kurumsal gücünü hissediyor. ESHOT’la rekabeti bırakıp o potansiyeli kendisine devrediyor. İZTAŞIT sistemine devrettiğimiz hatlarla büyük tasarruf yapıyoruz. Kaybedeni olmayan, kazananı olan proje bu. İZTAŞIT vatandaşa ve şoför esnafına katkı sağlıyor. İzmir’de 5 yıldır ekonomik, güvenli, engelsiz, doğayla uyumlu toplu ulaşım stratejisi uyguluyoruz. Hükümetten tek kuruş almadan kendi kaynaklarımızla İzmir tarihinin en büyük yatırımını başlattık. ‘Yapılamaz’ denilen Buca Metrosu’nun temelini attık. Yılda 400 bin yolcu taşıyacak metro, İzmirlilerin vergilerinin en verimli ve doğru kullanıldığı proje. Buca Metrosu’nu zamanından önce açıp ulaşımda devrim yapacağız. Kendi kaynaklarımızla yaptığımız Narlıdere Metrosu ve Çiğli Tramvayı’nı Şubat 2024’te açıyoruz. Bu kent için sürekli artan trafik sıkışıklığına çare olacak” dedi.
 
“Tüm engelleri aşarak İZBAN’ı Bergama’ya getireceğim”
Hazırlıkları tamamlanan İZBAN Bergama etabının 2024 sonrası yapımının planlandığını belirten Soyer, “Gelecek dönem Bergama’ya İZBAN’ı getireceğim. Raylı Sistemler Dairemiz hazırlıkları tamamladı. Pek çok alt ve üst geçit projesi hazırladık. Sıra üzerine düşeni yapması için TCDD’de. Sözüm söz, dediğimi yapmak için canla başla çalışıp, TCDD’yi ikna edip, engelleri aşacak, İZBAN’ı Bergama’ya getireceğim. İzmir’in sadece bu gününe odaklanmadık. Pek çok siyasetçi, belediye başkanının almadığı riski aldık, ne pahasına olursa olsun İzmir’in geleceğini kurtaracak altyapı yatırımlarını tamamladık. Popülist siyasetçi kente makyajla yetinir. Yurtsever siyasetçi popülist olmaz, kentin altyapısına yatırım yapar. Hırsız var paranızı çalar, hırsız var geleceğinizi çalar. Popülist siyasetçiler gençlerin geleceğini çalar. Popülist siyasetçilerden değilim. Altyapıya yatırım yaparım, geleceğin çalınmasına izin vermem. Geleceğin İzmir’inin, Türkiye’sinin daha güzel olacağına inanarak çalışırım. Altyapıya yatırım yaparız popülist olmayız. İzmir ödediği vergiye karşı merkezi yönetimden hakkını alamıyor. Belediyemizin öz kaynaklarını etkin kullanıp uygun koşullarda uluslararası finansman kaynakları bularak seçim vaatlerimizi yerine getirdik. Engel tanımadık. Hükümet, İzmir’den toplandığı vergilerin 40’ta birini İzmir’e ayırmasına rağmen bunu başardık. Yıllardır oran değişmedi. Büyükşehir Belediyesi dışarıdan kaynak bularak daha fazlasını yapmayı sürdürüyor, sürdürmeye devam edecek” diye konuştu.
 
S.S. Bergama Şehir İçi Karayolu Yolcu Taşıma Kooperatifi Başkanı Mesut Çalıştıroğlu, “Bergama için önemli bir gün. İZTAŞIT’ta yer almak için tüm taşımacılarımızla hep beraber kurumsal yola girdik. Değişimi istiyoruz, hazırız. Halkımızın ucuz ve konforlu taşınması için projede yerimizi aldık. Başkanım bize inandınız, güvendiniz. Güveninizi boşa çıkarmayacağız. Allah başkanımızdan razı olsun, ayaklarına taş değmesin. 10 yıldır kara düzen çalışıyorduk, telefonlarımız susmuyordu. Vatandaş daha iyi hizmet alacak. Başkanımızı gelecek dönemde görevde görmek istiyoruz” dedi.
 
Başkan Soyer İZTAŞIT Bergama otobüsünde ilk seyahati yaptı. İZTAŞIT Bergama araçları, 4 hat ve 16 otobüs ile 1 Ocak’ta mevzuata uygun araçlarla yolcu taşımaya başlayacak. İZTAŞIT Bergama Otogar - Yıldızevler, Otogar - Öğretmenevi, Otogar - Tepeköy ve Devlet Hastanesi – Dikilisultan  hatlarında hizmet verecek. Toplu ulaşımda nakit ödeme dönemi sona erecek, İzmirim Kart’la seyahat edilecek. 60 ve 65 yaş grubu yurttaşlar, engelliler, öğrenciler ve öğretmenler, ücretsiz ve indirimli kart kullananlar toplu ulaşım haklarından faydalanabilecek. İZTAŞIT araçları, sürücü ve kooperatif yönetimi, Ulaşım Dairesi Başkanlığı ve ESHOT Genel Müdürlüğü denetiminde olacak. ESHOT şoförlerine verilen eğitimler İZTAŞIT sürücülerine de verilecek. Ulaşım planlamaları, İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı ile ESHOT Genel Müdürlüğü Ulaşım Planlama Dairesi Başkanlığı tarafından yapılacak.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’