Bergama yatırımcıların yıldızı oldu

Bergama yatırımcıların yıldızı oldu

Bergama yatırımcıların yıldızı oldu

Bergama yatırımcıların yıldızı oldu
31 Ocak 2020 - 10:39

Otoyolları, Uluslararası ticaretin vazgeçilmezi liman yatırımı, Serbest bölgesi ile Kuzey Ege’nin parlayan yıldızı Bergama yatırımcıların gözdesi olmaya başladı.
Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde (BOSBİ) 2 yeni firma yatırım yapma kararı aldı. Bu kararın çok önemli bir gelişme olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Hakan Koştu, “Çok yakın bir zamanda Organize Sanayi Bölgemize yeni yatırımcılar da gelecek. Biz belediye olarak yatırımcılara her türlü desteği yapmaya ve işlerini kolaylaştırmaya hazırız" dedi.
Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nde 65 bin metrekare ve 60 bin metrekare alan üzerinde 2 yeni firmanın yatırım yapmasının Bergama’nın ekonomik gelişimi açısından önemine işaret eden Başkan Hakan Koştu, “BOSBİ’de etap etap devam eden alt yapı çalışmaları büyük oranda tamamlandı. Biz Belediye olarak yatırımcılara elimizden gelen her türlü desteği vermeye devam ediyoruz. Organize Sanayi bölgemize yatırım yapmak üzere gelen firmaların her zaman yanındayız. Kapımız her zaman onlara açık. Yakın bir zamanda yeni firmalarda organize sanayi bölgemizde mutlaka yatırım yapma kararı alacaktır” dedi.

BAŞKAN KOŞTU; “HÜKÜMETİMİZİN YAPTIĞI YATIRIMLARLA PARLAYAN YILDIZIZ”
Bakırçay Bölgesi’nin son zamanlarda her alanda aldığı yatırımlara dikkat çeken Başkan Koştu, “Hükümetimiz otoyoldan, serbest bölgeye ve uluslararası ticaretin vazgeçilmezi limana kadar birçok yatırımla bölgemizin önünü açmış durumda. Bölgemize yatırım yapmak isteyen firmalara geç kalmamaları noktasında çağrıda bulunup bir kez daha davet ediyorum” dedi.

İKİ YENİ YATIRIMLA İSTİHDAM SAYISI 1200’E ULAŞIYOR    
Arsa tahsis işlemlerinin tamamlandığı iki yeni firmanın çalışmaya başlamasıyla birlikte 500 kişiye istihdam sağlayacağını belirten Başkan Koştu, “Organize sanayi bölgemizde faaliyetlerini sürdüren GE Yenilenebilir Enerji’nin iştiraki LM Wind Power yeni yatırımları ile 700’ün üzerinde işçi çalıştıracak. Bu iki yeni firmada 500 kişiye istihdam sağlayacak. Yaklaşık 1200 işçimiz Organize sanayi bölgesinde istihdam edilmiş olacak. Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin alt yapı çalışmaları süratle devam ediyor.  Elektrik iletim ve dağıtım şebekesinin yapımı TEİAŞ'ın 2020 yatırım programına alınmış durumda. BOSBİ'deki fabrikaların ucuz ve nitelikli elektrik enerjisi ihtiyacı da TEİAŞ’nin yatırımı ile karşılanmış olacak” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Avrupalı başkanlardan Tugay’a iş birliği teklifi yağdı
Avrupalı başkanlardan Tugay’a iş birliği teklifi yağdı