CHP İzmir suç duyurusunda bulundu

CHP İzmir suç duyurusunda bulundu

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi ve CHP İlçe Başkanları suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir suç duyurusunda bulundu

AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi ve CHP İlçe Başkanları suç duyurusunda bulundu.

CHP İzmir suç duyurusunda bulundu
07 Haziran 2022 - 17:07

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetimi ve CHP İlçe Başkanları, geçtiğimiz hafta partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki grup konuşmasında, Gezi parkı eylemlerine katılanlara ağır ifadeler kullanarak, hakarete varan boyutlarda eleştiriler yönelten AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.
Recep Tayyip Erdoğan’ın, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı sıfatıyla, geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında kullandığı sert ve ağır ifadeler muhalefetten ve toplumun farklı kesimlerinden büyük tepki görmüş, kullanılan sözler sebebiyle Erdoğan hakkında suç duyurularında bulunulmuştu. Recep Tayyip Erdoğan hakkında yeni suç duyurularının adresi bu kez İzmir oldu.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetim Kurulu Üyeleri ve CHP İlçe Başkanları,  İzmir adliyesine giderek AKP Genel Başkanı Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundular. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmek üzere, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığına verilen dilekçelerde, Erdoğan’ın kullandığı ifadelere yer verilerek “Bu bakımdan yapmış olduğu konuşmada yer alan sözler görevi kötüye kullanma suçunu oluşturmaktadır” denilerek,  Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk Ceza Kanunu’nun 257’inci maddesi uyarınca cezalandırılması istendi.

CİNSİYETÇİ KÜFÜRLER VE HAKARETLER ETMİŞTİR
Suç duyurusuna sebep olan konuşmaya da yer verilen dilekçede, Gezi Eylemine katılan ve destek veren yurttaşları alenen hedef göstermiştir. Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı tarafsızlığına aykırı olarak AK Partili bir siyasetçi olarak yapmış olduğu bu açıklamalar farklı siyasi görüşlere ve inançlara sahip yurttaşları ayrıştırıcı ve hedef gösteri bir tutum içermektedir” ifadeleri de yer aldı. Dilekçe de ayrıca şu sözlere yer verildi;
Gezi direnişi; demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran yurttaşların sesidir; dayanışmaya barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış milletimizin hareketidir. Bizler, ülkemizi seven insanlarız. Biz bölen değil kucaklaştıranız. Biz bölen değil, ayrıştıran değil, beraber olmayı düşleyen insanlarız. Biz ülkemizi seviyoruz, bayrağımızı seviyoruz, vatanımızı seviyoruz. Ülkemizde yaşayan birçok genç işsizken ve işsiz intiharları artmışken bu ülkenin Cumhurbaşkanın vatandaşına yönelik kürsüden sarf ettiği sözleri kabul etmemiz mümkün değildir.
Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında Gezi Direnişi‘ne katılan yurttaşlara yönelik "Tarihimize   'Gezi Olayları' adıyla bir ihanet, bir utanç, bir vandallık vesikası olarak geçen hadiselerin dokuzuncu yılındayız. Olaylar, İstanbul'da Gezi Parkı'ndaki birkaç ağacın kesildiği iddiasıyla 2013'ün Mayıs sonu Haziran başı gibi alevlendirilmişti. Ağaç bahanesiyle çakılan kıvılcım, bir anda Türkiye'nin hükümetini, millî projelerini, uluslararası çıkarlarını hedef alan bir kalkışmaya dönüşmüştü. Düşünün, Dolmabahçe Bezmialem Valide Sultan Camii'nin içinde bu eşkıyalar, BU TERÖRİSTLER, bira şişeleriyle, bira kutularıyla adeta caminin içini pislemişti. Bunlar böyle, BUNLAR ÇÜRÜK, BUNLAR SÜRTÜK. Bunlar için ulu mabet nedir, ne değildir, böyle bir şey yok." şeklinde açıklamalarda bulunarak Gezi Eylemi'ne destek veren milyonlarca yurttaşına cinsiyetçi küfürler ve hakaretler etmiştir. Recep Tayyip Erdoğan'ın yapmış olduğu bu konuşma televizyon kanallarından naklen yayınlanmıştır.
Gezi eylemlerine katılan yurttaşlar olarak Recep Tayyip Erdoğan'ın BUNLAR ÇÜRÜK, BUNLAR SÜRTÜK sözleri bizi de hedef almakta ve tarafımıza yapılan bir hakaret olarak bizi mağdur etmektedir. Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan yaptığı konuşmada milyonlarca yurttaşı kendisinin ve genel başkanı olduğu siyasi partisinin görüşüne mensup olmadıklarından ötürü aleni bir şekilde aşağılamış, terörist ilan etmiş ayrıca "çürük" ve "sürtük" diyerek hakaretlerde bulunmuştur. Gezi Eylemine katılan ve destek veren yurttaşları alenen hedef göstermiştir. Recep Tayip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı tarafsızlığına aykırı olarak AK Partili bir siyasetçi olarak yapmış olduğu bu açıklamalar farklı siyasi görüşlere ve inançlara sahip yurttaşları ayrıştırıcı ve hedef gösteri bir tutum içermektedir.
Tüm bu sebeplerle Şüpheli Recep Tayyip Erdoğan 01.06.2022 tarihli Ak Parti TBMM Grup Toplantısında yapmış olduğu konuşmasında "Hakaret", "Görevi Kötüye Kullanma" "Halkı Kin ve Düşmanlığa Tahrik" ve "Nefret" suçlarını işlemiştir.

Bulunulan suç duyurusuna ilişkin açıklama yapan, CHP İzmir Kadın ve Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Fulya Alçay, “AKP ve Saray düzeninde ülkeyi yönetenlerin seviyesi her geçen gün düşerken, millete ettikleri hakaretlerin ardı arkası kesilmiyor. “Milletin anladığı dilden konuşuyorum” diyerek halkımız yeniden aşağılanmıştır. Anadolu topraklarının kültürünü sevgi ve hoşgörü oluşturur. Bu mirası yok etmeye çalışan bir Cumhurbaşkanı ile ülkemiz 20 yıldır kin ve nefretle yönetilmeye çalışılıyor ama sonuç ortada. Bu milleti sahipsiz, Türkiye’yi de muz cumhuriyeti sananlara, milletin ve vatanın sahipsiz olmadığını göstermek için bugün, CHP İl Yönetim Kurulumuz, İlçe Başkanlarımız ve Gençlik Kollarımızla birlikte buradayız. Devleti kendi çiftliği sananlara, demokrasimize ve özgürlüğümüze sahip çıkmak, adaletsizliğe, yoksulluğa ve yolsuzluğa, baskıya ve zorbalığa dur demek için Gezi direnişine katılanlara ettikleri hakaretlerin bedelini, vatandaşlarımızla birlikte önce hukuk yoluyla, sonra sandıkta ödeteceğiz. Bu ülkenin gençleri AKP Genel Başkanı’nın söylemlerinden çok daha hafif eleştiriler içeren tweetler paylaştığında yargılanıyorlar. Biz de tüm vatandaşlarımız adına, aynı adaleti istiyoruz. İcraatları, basiretsizlikleri ve hakaretleri ile bu ülkenin itibarını yerle bir eden zihniyeti, milletimizle birlikte geri dönmemek üzere uğurlayacağımız günler yakındır” dedi.
CHP İl Yönetim Kurulu Üyelerinin yanı sıra Adliye’ye gelerek suç duyurusunda bulunanlar arasında, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Buca İlçe Başkanı Hacer Taş Gültepe, Bayraklı İlçe Başkanı Didem Gültekin, Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, Bornova İlçe Başkanı Ertürk Çapın, Narlıdere İlçe Başkanı Mesut Durgun, Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP İzmir İl Gençlik Kolları Başkanı Burak Kotan ile birlikte CHP Buca, Çiğli ve Narlıdere İlçe Gençlik Kolu Başkanları da yer aldı.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı