CHP’li Balaban ‘Evsizlerin’ Sorunu Gündeme...

CHP’li Balaban ‘Evsizlerin’ Sorunu Gündeme taşıdı

Sokakta dar gelirli vatandaşın ve esnafın yaşadığı sıkıntıları gündemde tutan CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, bu seferde sokakta yaşayan vatandaşları gündeme taşıdı.

CHP’li Balaban ‘Evsizlerin’ Sorunu Gündeme taşıdı

Sokakta dar gelirli vatandaşın ve esnafın yaşadığı sıkıntıları gündemde tutan CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Semih Balaban, bu seferde sokakta yaşayan vatandaşları gündeme taşıdı.

CHP’li Balaban ‘Evsizlerin’ Sorunu Gündeme taşıdı
03 Şubat 2023 - 17:02

Türkiye’de yoksulluk gibi evsizlerinin sayısının da her geçen gün arttığını dile getiren CHP Manisa Milletvekili Aday Adayı Balaban yaptığı açıklamada, iktidarın evsizler konusunda herhangi bir politikasının olmadığını ifade etti. 
 
“Devletin elinde kesin bir sayı yok”
İktidarın ve devletin hiçbir kurumunun elinde Türkiye’de sokakta yaşayan vatandaş sayısı ile ilgili kesin bir verinin olmadığına dikkat çeken CHP’li Balaban, evsiz vatandaş sayısına derneklerin veya sivil toplum kuruluşlarının yaptığı çalışmalarla ulaşılabildiğini dile getirdi. 
 
CHP’li Balaban açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Türkiye’de gittikçe büyüyen sorunlar yumağına her geçen gün sayısı artan evsiz vatandaşlarımız da eklendi. Ancak evsiz kalanlarla ilgili elimizde hiçbir veri yok. Ne TÜİK’in ne de devletin herhangi bir kurumunun elinde sokakta yaşayan vatandaş sayısı hakkında bir bilgi yok. Türkiye için önemli olan bir konu hakkında çeşitli dernekler ve sivil toplum kuruluşları çalışma yapıyor. Evsizlerle ilgili çalışma yapan derneklerin açıklamalarına baktığımızda bugün ülkede 100 binden fazla vatandaşın sokakta yaşadığını söylemek mümkün. Korkumuz sayının artması. Özellikle büyük şehirlerde sokakta sıklıkla evsiz kalmış vatandaşlarla karşılaşmak mümkün. Çoğu yaşlı bu vatandaşlarımızın bu soğuk günlerde sokakta yaşamalarına izin vermek hiçbir vicdana sığmaz. Bu gerçeği görmek için sokağa çıkıp, o vatandaşlarımızın yanında olmak gerek. Her zaman olduğu gibi sorunları görmezden gelen iktidar, saraylarında oturduğu için bu sorunu da görmüyor.”
 
“En temel haklarından dahi mahrum yaşıyorlar”
Vatandaşın en temel hakkının insanca yaşamak olduğunu belirten CHP’li Balaban, evsiz vatandaşların ikametgahları olmadığı için oy kullanma hakkını bile yerine getiremediğini ifade etti. 
 
CHP’li Balaban açıklamasına şu sözlerle devam etti: “Evsizlik yalnızca sokakta yaşamak demek değil, temel haklarından mahrum olmak anlamına da geliyor. Bir taraftan barınamıyorlar, ısınamıyorlar, bir taraftan da kamu kurumları ve derneklerin yardımıyla bir öğün karınlarını doyurabiliyorlar. Toplumsal dışlanmanın yanında insanca yaşama hakkını ve demokrasinin gereksinimi olan oy kullanma hakkını kullanamıyorlar. Bir ikametgahları olmadığı için ülkenin kaderine yön verecek oy kullanma görevini yerine getiremiyorlar. İktidarı değiştirmek için sandığa gidemiyorlar. Önümüzde seçim var. Ancak Türkiye’deki 100 bine yakın evsiz vatandaş ikametgahları olmadığı için oy kullanamayacak.” 
 
“Sorunlar çözülene kadar gerekirse uyumayacağız”
CHP’li Balaban açıklamasında parti olarak her zaman mağdurların yanında olduklarının vurgusunu yaparak sözlerini şöyle sonlandırdı: “AKP’nin yıllardır her alanda uyguladığı yanlış politikalar sebebiyle sorunların çözülmesi mümkün değil. Her geçen gün sayısını arttırdığı evsizlerin sorununu çözmesini de beklemiyoruz. CHP olarak her zaman mağdurların yanında ve sesi olmaya devam edeceğiz. Bu iktidardan kurtulacağımız seçimlere az kaldı. Yaklaşık 100 gün sonra, bu iktidardan kurtulduğumuz gün olacak. CHP’nin iktidarında, halkımızın takdiriyle mecliste yer aldığımızda mağdurların sıkıntılarını çözmek için bundan sonra da çok çalışacağız. Sorunlar çözülene kadar gerekirse uyumayacağız.”
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı