EGİAD’dan İzmir-Paris ticaret köprüsü

EGİAD'dan İzmir-Paris ticaret köprüsü

Paris'teki VivaTechTeknoloji Fuarına katılan ilk Türk STK’sı olan EGİAD, Fransa’ya İzmir’i tanıtmak için önemli bir fırsat yarattı

EGİAD'dan İzmir-Paris ticaret köprüsü

Paris'teki VivaTechTeknoloji Fuarına katılan ilk Türk STK’sı olan EGİAD, Fransa’ya İzmir’i tanıtmak için önemli bir fırsat yarattı

EGİAD'dan İzmir-Paris ticaret köprüsü
18 Haziran 2023 - 12:29

2016’da başlayan ve her yıl Paris’te düzenlenen teknoloji ve girişimcilik fuarı VivaTech'te bu yıl EGİAD Ege Genç İş İnsanları Derneği ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağı da yer aldı. Avrupa’nın en önemli teknoloji etkinliklerinden olan fuarda EGİAD temaslarda bulunarak iş birlikleri sağladı. Tesla, SpaceX ve Twitter CEO'su Elon Musk ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un da katıldığı Paris'teki VivaTech fuarına katılan ilk Türk sivil toplum örgütü, EGİAD oldu. 4.000 teknoloji meraklısının önünde konferans veren Musk, yapay zeka, derin teknoloji üzerine gerçekleştirdiği bir sunumla dikkat çekti.
 
Paris’e yapılan ziyarete EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, Başkan Vekili Arda Yılmaz, Kaan Özhelvacı, Yönetim Kurulu Üyeleri Arda Ürper, Cem Elmasoğlu, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Levent Kuşgöz, Kurul Üyesi Efe Saygılı, Uluslararası İlişkiler Komisyonu Başkanı Hasan Güler, EGİAD İş Geliştirme Komisyonu Başkanı İsmail Girginoğlu, EGIAD Üyeleri Aslıhan Güler, Begüm Soydan Sayılkan, Berk Altınkeserler, Berna Çoban, Ceren Sezgin, Deren Acay, Duygu Koç, Elif Koç, Erşit Onur Civan, Evrim Uslu, Kemallettin Okkaoğlu, Mert Karabağlı, Mert Sönmüş, Merve Topraklı, Murat Çekirdek, Murat Deha Değer, Onur Civan, Orçun Tan, Rebia Rezzan Özduran, Remzi Uslu, Selen Günaydın, Sinan Görgün, Yeşim Şanal, Yiğit Çetiner, EGİAD Melekleri Üyesi İskender Kökey ve EGİAD Melekleri Koordinatörü Melisa İtmeç katıldı.
 
İlk yılında ev sahipliği yaptığı sayının iki katı olan 2.400 Start-Up’ı bu yıl ağırlayan VivaTech, bir sonraki büyük inovasyonu finanse etmek isteyen 2.000’den fazla yatırımcıyı da kendine çekti. Yapay zeka standlarının dikkat çektiği fuarla ilgili temaslarını aktaran EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, “EGİAD olarak önemli bir fuarda yer almaktan mutluyuz. Fuara, Türkiye’nin de aralarında olduğu 146 ülkeden şirket ve yatırımcı katıldı. 16 Türk teknoloji şirketi ve 60'dan fazla kişiden oluşan heyet, Türk girişimci ekosistemini farklı ülkelerden gelen yatırımcılara tanıttı. Fuara katılma amacımız İzmir ekseninde girişimcilik çalışmalarımızı ve tabanımızı Dünya şirketleriyle ve yatırımcılarıyla bir araya getirmek, temaslar kurmaktı. Girişimcilerin, ürün ve hizmetlerini uygulayabilecekleri ortak arayışında olduklarını gözlemledik. EGİAD kendisini bu fuar aracılığıyla tüm Dünya’ya tanıtma fırsatı buldu. Dünya’daki yenilikçi firmaların son teknolojilerini takip ettik. Çalışan girişimcileri de yakından inceledik. Dünyada ortaya çıkan 4 teknolojik trendin olduğunu tekrar gördük. Karbonsuzlaşma, döngüsel ekonomi, yapay zeka, arttırılmış gerçeklik etkinlikleri fuara damga vurdu. Viva Technology, inovasyon ve teknolojinin olumlu etkisi olan daha kapsayıcı toplum inşa etmede belirleyici rol oynadı. Zengin tartışmalar, ünlü konuşmacılar ve çığır açan yeniliklerden oluşan dolu bir programa katılım sağlamış olduk” dedi.
 
2. gün EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, EGİAD Melekleri İcra Kurulu Başkanı Kuşgöz ve Koordinatör İtmeç; derin teknolojilerin hızlanma ve dönüşmesinde global vizyona sahip Hello Tomorrow Yatırım Network Koordinatörü Selma El Ouardi ile bir araya geldi. Ziyarette derin teknolojilerin global sahnedeki yatırım ve girişimcilik dünyası için önemi, 2023 için trendler & fırsatlar görüşüldü. EGİAD Melekleri, melek yatırım ağı olarak, geleceğe yönelik etkinliklerde aktif olarak rol almak üzerinde duruldu.
 
Paris Ticaret Baş Müşaviri Murat Gören, Müşaviri Gonca Köksal Ensari ile görüşen EGİAD heyeti, projeleri ve EGİAD Melekleri Yatırım Ağı hakkında bilgi vererek Viva Technology Fuarı kapsamındaki temasları aktardı. İki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler, ihracat destek programları üzerinde duruldu. Rekabet avantajına sahip sektörler ile ihracat potansiyeli, Fransa’da yatırım olanakları ve ticari ilişkilere yönelik çalışmalar görüşüldü. EGİAD tanıtımı ve Think Tank İzmir Girişimcilik Raporu’na da yer veren Yelkenbiçer, Türkiye’deki vergi avantajları, yatırım stratejileri, koşulları, fırsatları ve sürecine yönelik bürokrasi ve yatırımcılık ekosistemine yönelik sunumuyla da dikkat çekti.
 
Yelkenbiçer, Özhelvacı ve Yılmaz, OECD Türkiye Daimi Temsilcisi Büyükelçi Prof. Dr. Kerem Alkin, OECD Ekonomi Danışmanı Umur Gökçe, OECD Politika Analisti ve Proje Yöneticisi Ali Fuad Turgut ile bir araya geldi. Yelkenbiçer, Avrupa ülkeleri ve Dünya’da aralarında Türkiye’nin risk ve yoğunluk sınıfında bir numara olduğu konu olduğuna dikkat çekti.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”