“Eşitsizliğe karşı mücadele edeceğim”

“Eşitsizliğe karşı mücadele edeceğim”

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Bana 'heyecanlanma' diyorlar. Bana yüreğini açmış Çiftlikliler'in yanındayım, nasıl heyecanlanmayayım?" dedi.

“Eşitsizliğe karşı mücadele edeceğim”

Millet İttifakı Çeşme Belediye Başkan Adayı Ekrem Oran, "Bana 'heyecanlanma' diyorlar. Bana yüreğini açmış Çiftlikliler'in yanındayım, nasıl heyecanlanmayayım?" dedi.

“Eşitsizliğe karşı mücadele edeceğim”
19 Mart 2019 - 12:07

Mahalle toplantılarında, coşkuyla karşılanan Belediye Başkan Adayı Oran, Çiftlik Mahallesi'nde gerçekleştirdiği kahve toplantısında da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanınca, konuşmasına duygularını ifade ederek başladı. 
 
Ekrem Oran, CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın da katılarak destek verdiği toplantıya, CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğulları, İYİ Parti İlçe Başkanı Volkan Evci, Belediye Meclis Adayları ile birlikte katılırken, Belediye Meclis Üyeleri Banu Ayhan, Nurcan Albayrak, Şakir Karadede ve Veli Yüce de katılarak destek verdi. 
 
Konuşması sık sık alkışlarla ve sloganlarla kesilen Oran, bu seçimde en çok Atatürk'ün kızlarına, Cumhuriyet kadınlarına güvendiğini ifade ederek, "Ben biliyorum ki; Cumhuriyet'in kadınları, kahkahalarından, hamile iken sokağa çıkmalarından, giyimlerinden, çalışmalarından rahatsız olanlardan 31 Mart'ta hesap soracak. Bana 'heyecanlanma' diyorlar. 2004'te daha yeni siyasetçiyken bana kucağını açmış Çiftlik'e gelmişim, nasıl heyecanlanmayayım? Bana yüreğini açmış Çiftlikliler'in yanındayım, nasıl heyecanlanmayayım? Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Lozan kahramanı İsmet İnönü'nün, 'Biz milliyetçiliği Kıbrıs'ın Beşparmak dağlarına, Ege'nin karasularına, Afyon'un haşhaş tarlalarına yazdık' diyen Karaoğlan'ın partisinin adayıyım, nasıl heyecanlanmayayım?" diyerek duygularını dile getirdi. 
 
"Sahil yolu 18.00'e kadar açık olacak"
Yaz aylarında trafiğe kapanan ve şikayetlere neden olan sahil yolu ile düşüncelerini açıklayan Oran, "Güzeller güzeli Çiftlik'teyim. 12-13 yıl önce, Çiftlik sahil düzenlemesi ile Çiftlik ayağa kalkmıştı. Çiftlik'i o eski ihtişamlı günlere yeniden getirmek için geliyoruz. Çiftlik sahil yolunu, saat 18.00'e kadar açık tutacağım. Çiftlik Mahallemiz'de hareketlilik devam etsin istiyoruz. Saat 18'den sonra da, trafiğe kapatarak, restoranlarımız masalarını atsın ve Çiftlik misafirlerini ağırlasın istiyoruz" diye konuştu. 
 
"Çeşme, dünya turizminin gözdesi olacak"
Çeşme'nin sadece iç turizme hizmet veren bir belde olmaması gerektiğini, eski yıllarda olduğu gibi dış turizmde de gözde bir destinasyon olması gerektiğini vurgulayan Oran, "Çeşme'de, okullar kapanınca başlayan, açılınca kapanan bir sezona razı değiliz. Norveçililerin, Danimarkalıların, Fransızların, Hollandalıların Çeşme'de tatil yaptıkları dönemleri biliyoruz. Buradan söz veriyorum; Çeşme'yi en kısa zamanda dünya turizminin en gözde kenti yapacağız" diye kaydetti. 
 
"Tüm çocuklarımıza ücretsiz ek eğitim imkanı sağlayacağız"
Spor ve eğitimde de gençlere hizmet vereceklerini belirten Oran, "Çiftlikli gençlerimiz, halı saha turnuvasında şampiyon oldu. Çiftlikspor'u tebrik ediyorum. Ben, Cumhuriyet kadınlarına güvendiğim kadar, Atatürk'ün gençlerine de güveniyorum. En modern spor tesisleri ile gençlerimizin daha çok spor yapmasını sağlayacağız. 'Eğitim seviyesi yükseldikçe oylarımız düşüyor, eğitim seviyesi düştükçe oylarımız yükseliyor' diyen bu iktidarın, gençlere yaptığı eğitim eşitsizliğine karşı mücadele edeceğim. Çeşme, eğitim başarısında, İzmir'in ilçeleri arasında son sıralarda yer alıyor. Dersaneleri kapattılar. Eğitim sistemini, 17 senede 14 defa değiştirdiler. Çeşme'de çocuklarımızın başarılı olması için, 6. sınıftan 12. sınıfa kadar, maddi durumu iyi olsun olmasın tüm çocuklarımıza ücretsiz ek eğitim imkanı sağlayacağız" diye açıkladı. 
 
"Balıkçılarımıza soğuk hava deposu yapacağız"
Çeşmeli balıkçıların sıkıntılarını bildiklerini dile getiren Oran, "Çeşme'de 6 tane balık kooperatifi var. Balık tutuluyor, yeterince değerlendirilemiyor. Balık çokken para etmiyor, balık azken para ediyor. Kalamar, ahtapot şu anda çok, para etmiyor. Balık kooperatiflerimizin balıklarını saklayacakları soğuk hava depoları yok. Balıklar, küçücük dipfrizlerde saklanmaya çalışılıyor. Çeşme Belediyesi olarak yapacağımız soğuk hava deposu ile balıkçılarımızın sorununu çözeceğiz" diye konuştu. 
 
Çeşme Belediye Başkan Adayı Oran, yoğun bir çalışma sonucunda hazırladıkları projeler hakkında bilgi vermesinin ardından Belediye Meclis Adayları'nı tanıttı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sığacık’ta yat limanı protestosu
Sığacık’ta yat limanı protestosu
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”