“Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak”

“Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak”

“Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak”

“Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak”
23 Mayıs 2019 - 15:20

İzmir’de ilk defa düzenlenen ve dünyanın dört bir yanından genç mucidin buluşmasına sahne olan FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey, dev bir törenle başladı. Açılışa canlı olarak bağlanan ve iki dev ekrandan genç bilim kahramanlarına seslenen NASA’nın Türk Astrofizikçisi Dr. Umut Yıldız, “Uzay ve bilimle ilgili projeleriniz var biliyorum, çok başarılı olacaksınız. Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak” dedi.

25 Mayıs Cumartesi gününe kadar proje karşılaşmalarıyla devam edecek Open International Turkey, ödül töreniyle sona erecek. Üç gün boyunca bilim kahramanları hem rekabet edecek, hem de doyasıya eğlenme fırsatı yakalayacak. 

İzmir’de ilk defa gerçekleşen ve kıtalararası bir buluşmaya sahne olan dünyanın en büyük genç organizasyonlarından FIRST®  LEGO®  League Open International Turkey; başladı.İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde Bilim Kahramanları Derneği ve İZFAŞ tarafından HSBC Bank ana sponsorluğunda gerçekleşen turnuvanın açılışı, renkli görüntülere sahne oldu. “INTO ORBIT” – Uzay Serüveni adlı temayla fuarizmir ev sahipliğinde gerçekleşen turnuva için dünyanın dört bir yanından İzmir’e gelen bilim kahramanları; ülkelerinin dev bayrakları, turnuvaya özel kıyafetleri, alkışları ve tezahüratlarıyla doyasıya eğlendi. Turnuva, ödül töreninin gerçekleşeceği 25 Mayıs Cumartesi gününe kadar çeşitli karşılaşmalarla devam edecek. fuarizmir, 40 ülkeden 82 takım ve 800 katılımcıyı İzmir’de ağırlayacak. 
  
NASA’nın Türk Astrofizikçisi Yıldız: Fikirleriniz çok işe yarayacak 
Açılış töreninde, NASA’da çalışmalarını sürdüren Astrofizikçi Dr. Umut Yıldız ile canlı bağlantı gerçekleştirildi. 40 ülkeden gelen bilim kahramanlarıyla konuşmaktan çok mutlu olduğunu ifade eden Yıldız, “Bu etkinliğin İzmir’de olmasından memnuniyet duyuyorum. Orada çok iyi vakit geçireceğinizi umuyorum. Sizden 10 bin kilometre ötedeyim. Uzay ve bilimle ilgili projeleriniz var biliyorum, çok başarılı olacaksınız. Gayet iyi yapıyorsunuz. Bu yılın konusu uzaydaki problemlerin çözümüydü. O kadar çok problem var ki işin başına geçene kadar farkında olmuyorsunuz. Problemleri nasıl çözeceğinizi ortaya çıkarmamız lazım. Problemler için birçok çözüm bulduğunuzu düşünüyorum. Son derece pahalı bir hobi ancak çok eğlenceli. Biz çok yeni gelişmiş teknolojiler kullanıyoruz uzay çalışmalarında. Üç gün bir yarış olacak, herkesin kendine göre başarılı olacağını düşünüyorum. Bu tür yarışlar sizler için çok faydalı. Uzay hakkında birçok şey öğreniyorsunuz, değişik insanlarla tanışıyorsunuz. Yepyeni bir ülke tanıdınız. Kendinizi eğitmiş olacaksınız. Aslında takım olarak çalışınca zorlukların üstesinden gelmek çok daha kolay oluyor. Fikirleriniz ileride çok işe yarayacak” diye konuştu. 

Çağlayan: Çocuklara çok büyük katkısı var 
Kendisinin de bir çocuk doktoru olduğunu hatırlatan ve etkinliğin çocuklara katkısından bahseden İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Suat Çağlayan, “Umarım İzmir’i sevdiniz. İzmir’i gezdikten sonra gerçekten seveceksiniz. Mutlaka tekrar gelmek isteyeceksiniz. FLL çok fazla fırsat sunuyor yetenekli çocuklara. Bu yarışmalar insanlara küçük bir mikro kozmos sağlıyor. Çocuklar da belli bir konu hakkında araştırma yapıyorlar takımlarıyla. Planlama, programlama öğreniyorlar. Son derece eğlenceli ortamda muhteşem takım ruhuyla çalışıyorlar. Ben bir çocuk doktoruyum. Bende çocukların beynini, zekasını iyi bilirim. FLL’ın çok büyük bir katkısı var çocukların zekasına, gelişmesine. Deneyim ve eğitime dayalı bir zeka gelişimi önemli” dedi. 

Demir: Buradaki herkes şampiyon 
Bilim Kahramanları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, “Ev sahibi olarak inanılmaz derece heyecan ve onur duyuyoruz. Birbirimizi tanıyıp deneyimlerimizi paylaşacağız. Evet, biz buraya dostlar edinmeye geldik. Hedefimiz çocukların gelişimine katkıda bulunmak. Verimli ve düşünceli dünya vatandaşları olmalarını istiyoruz. Bilim, teknoloji, mühendislik matematik ve fen çok önemlidir. Bu özel etkinlik sayesinde birçok çocuk bir araya geldi, Bilim çocukları bir araya getiriyor. Nereden gelirseniz gelin, bilim hepimizi birleştirmekte. Buradaki herkes şampiyon, eğlenin lütfen” dedi. 

Ruiz: Kendinizle gurur duyun 
Lego Education Partner İlişkiler Yöneticisi Pedro Alejandro Ruiz ise, “Bu sezon uzay hakkında çok şey öğreniyorsunuz. 21. yüzyıl becerileri geliştiriyorsunuz. Zor olacak gelecekte, öğrendikleriniz size yardımcı olacak. Kendinizle gurur duyun, bölgelerinizin şampiyonlarısınız. Buraya kadar geldiğiniz için çok mutluyuz. Çok fazla çalışmak lazım. Burada çok dost edinin, birbirinizden çok şey öğrenin” dedi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Tekvandoda Bayraklı başarısı
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür
Karşıyakalılar’dan Tugay’a teşekkür