Fikret Uzun’dan sert açıklamalar! Başkan...

Fikret Uzun'dan sert açıklamalar! Başkan Şahin'i topa tuttu

Menemen Spor Kulübü Kurucu Üyesi Fikret Uzun düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fikret Uzun'dan sert açıklamalar! Başkan Şahin'i topa tuttu

Menemen Spor Kulübü Kurucu Üyesi Fikret Uzun düzenlediği basın toplantısında çarpıcı açıklamalar yaptı.

Fikret Uzun'dan sert açıklamalar! Başkan Şahin'i topa tuttu
16 Eylül 2020 - 14:25

Menemen Spor Kulübü Kurucu Üyesi Fikret Uzun, Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’in onursal başkanlığını yaptığı Menemenspor Kulübü’nde tüzüğe ve yasalara aykırı hareket edildiğini öne sürdü. Uzun, Şahin’i de eleştiri bombardımanına tuttu. Menemen Spor Kulübü’nün 18 Aralık ve 25 Mayıs’ta gerçekleşen kongrelerine yönelik sahte imza, tüzüğe aykırı üye gibi iddialarda bulunan Uzun, açtığı davalarla ilgili bilirkişi ve kriminal raporunu da ortaya koydu. Mevcut yönetim kurulunun kulübü gasp ettiğini belirten Uzun, açtığı davalarda mevcut yönetimin düşürülmesi ve kayyum atamasıyla oluşan bir yönetimle olağanüstü kongreye gidilmesini talep ettiğini açıkladı. 

ŞİRKETE DEVİR ÇIKIŞI

Menemen Spor Kurucu Üyesi Uzun, kulübün tüm aktif ve pasifleriyle Menemen Spor ve Sportif Faaliyetler A.Ş’ye devredilmeye çalışıldığını belirtti. Menemen Belediyesi eski Başkanı Tahir Şahin’i eleştiri yağmuruna tutan Uzun şunları söyledi: “18 Aralık 2018 yılında duyumlarla gittiğimiz Menemen Belediye Spor kongresine katıldım ve kulübün Menemen Spor ve Sportif Faaliyetler A.Ş’ye aktif ve pasifleriyle aktarılmasının olağanüstü genel kurulu olduğunu gördüm.  Gelenler de genellikle önceki Belediye Başkanı Tahir Şahin’e yakın isimler ve akrabalarıydı. Hem kurucusu olduğum hem de Menemenli olduğum için müdahale etme durumunda kaldım. Gerekli araştırmalar içerisinde girerek Menemen Belediye Spor Kulübü’ne dava açtım. İki yıldır biriktirdiğim yerel gazetelerin bültenleri elimdeydi. Hiçbir yerde Menemen Belediye Spor’un ilanını bulamadım. Araştırmalar sonucunda Menemen Spor ve Sportif Faaliyetler A.Ş’nin Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan bültenini bulduk. 15 Ağustos’ta yayınlanmış bir bülten. Kurucusu Tahir Şahin, şirketin yüzde yüz sahibi. Kulüp bu şirkete tüm haklarıyla pas edilmeye çalışılıyor. Bunlara benim aklım yatmadı. Gözü karalıkla bir şeyler yapılmış, haddinden fazla olumsuz şeyler. 2 Ocak 2019 tarihinde Menemen Belediye Meclisi’nde AK Parti meclis üyelerinin uyarılarıyla bir konuşma yapılıyor. Belediye başkanlarının hiçbir dernekte yönetim kurulu üyesi olamayacağı belirtiliyor. Maalesef o zaman ki Belediye Başkanı Tahir Şahin hem yönetici hem sahibi olmuş. Buna istinaden bu suç ortamından kurtulmak için şirketin yönetim kurulunda 25 Aralık 2018’de alınan karar Ticaret Sicil Gazetesi’nde 10 Ocak’ta yayınlanıyor. Şirketin yöneticisi olmadığı ifade ediliyor. Bir yerde yalan söyleniyor gibi bir şey. Daha kötü olan; Menemen Belediye Spor’un 3 yönetim kurulu üyesi şirketin yönetim kuruluna giriyor. Al gülüm ver gülüm olayı. Pastayı alıyorlar hep beraber yiyorlar. Bunlarla karşılaştım. Yaptığım suçlamalara karşılık maalesef hiçbir belge koymadılar. Delil ve tanıklarımız gizli kalmak kaydıyla diye dilekçe vermişler. 23 Mart 2019 tarihinde yönetim kurulu kararı gazete ilanı geldi. Bu gazete asparagas bir gazete dedim. Kongre 2 buçuk ay sonra yapılacak, dernek 2 buçuk ay önceden kongre ilanı veriyor. İzmir’de Aralık ayında kongre yapan hiçbir dernek yok. Bu gazetenin basın savcılığında da karşılığı yok.”

SAHTE İMZALAR İDDİASI 

Kongreye ilişkin ‘sahte imzalar’ iddiasında bulunan Uzun, bilirkişi ve kriminal raporundan da bahsetti. Uzun şöyle konuştu: “Bir de kongrenin alınan yönetim kurulu kararı var, mahkemeye sunulan. Bu kararda 7 tane yöneticinin imzası var. Bu yöneticilerden 7 tanesinden 3 tanesinin yönetim kurulu kararını imzalamadığını beyan edip, şahıslara ait olmadığı iddiasıyla savcılığa başvurdum. Kriminal rapor geldi, yapılan incelemede imzaların şahıslara ait olmadığı ortaya çıktı.  Suç duyurusunda bulunduktan sonra yönetim kurulu imzası bulunmayan arkadaşlarımızdan 3 tanesi Mayıs ayında, Kasım ayındaki yönetim kurulu kararına 3 kişi imza atıyor. Amaç yönetim kurulu kararının çoğunluk sağlanarak geçirmiş olmak. Yaptığımız itiraz sonucunda mahkeme bilir kişi raporu istedi. Bilirkişi yönetim kurulu kararını gözden kaçırıyor ve kaçırdığı için sonuç bölümünde tüzük gereği yönetim kurulu 13 kişidir, 13 kişinin ismi vardır, 10 kişinin imzası vardır yazıyor. Bilirkişi bile yanılmış. 10 imzanın 8’inin gerçek imza olduğu, imzası olmayan 3 kişi ile 2 kişinin toplantıdan haberdar olmamaları halinde mahkemeye verilen 7 imzalı belgeyi gözden kaçırdığı için 10 imzalı yönetim kurulu kararının bile yeterli olmadığını ifade ediyor.  Sahte imzaların ortaya çıkarıldığı kriminal raporundan sonra savcılığın araştırmalarından bana gelen şey takipsizlik kararı. Bu da bana ağır geldi. Ortada suç var, yanlışlık var. Olağanüstü genel kurul kararı için üyelerimizden imza toplayıp olağanüstü seçimli genel kurul ve 18 Aralık’taki genel kurulun iptali ile ilgili ihtarname gönderdik. 25 Mayıs kongresine geldik. Bizleri kulüpten ihraç etme aşamasına gelmişler. Kendileri suçlamayı yapıyorlar kendi karar veriyorlar ama bunlar anti demokratik. Bir üyeyi çıkarabilmek için aidatı ödemediği için ihtarname çekersin uyulmazsa yönetim kurulu kararı olarak üyeliğine son verebilirsin. Bir kişinin üyeliğini sonlandırabilmen için genel kurul kararı gerekiyor. Hiçbir üyeyi hiçbir şekilde atamazsın. Tüzük’te de yazıyor. Kulübe Menemen dışından 199 üye kaydedildi. Yerel yönetim seçimlerinden sonra meclis üyelerimizden bazıları kulübe üye olmak istedi başvurularını yaptılar ama kulübe üyeliklerinin 1 ay içerisinde olumlu ya da olumsuz bir şekilde cevaplandırılması gerekirken cevaplandırılmadan 199 kişiyi dışarıdan alıyorlar. Bir süre sonra o insanların üyeliklerini iptal ediyorlar, eksik evrak gerekçesiyle. Eksik evrakla zaten üyelik yapamazsınız. Bakkal dükkanı bile daha ciddi şekilde yönetiliyor. 25 Mayıs’taki kurula itirazda bulunduk. İptal davası açtık. Ayın 30’unda ihtiyatlı tedbir kararı geldi. Seçimli genel kurulda eski yönetimin aklanması ibradır. Ama ibra yapılmadı.  Eski yönetimin üzerinde belki de ekonomik olarak yanlış şeyler var ama bunların üstü kapatıldı.”

YÖNETİM KURULU KULÜBÜ GASP ETTİ

Mevcut yönetim kurulunun kulübü gasp ettiğini dile getiren Uzun, “Son olağan genel kurul 2015 yılında yapıldı. 2018 yılında olağan yapılması gerekirken yapılmadı 2019 da yapılmadı 2020 Eylül ayı olağan genel kurulumuz yine yapılmadı. Kulüp 2015 yılından beri olağan genel kurul yapmıyor. Gasp edildi. Biz dernekler il müdürlüğüne bağlı bir derneğiz. Derneklerde belli yasal kurallar çerçevesinde yapılması gerekenler yapılır yapılmadığı takdirde dernek müdürlüğü tarafından cezayla karşı karşıya kalır. Kulüp sürekli idari para cezası yiyor. Gasp edilmiş bir yönetim kurulu tarafından olağanüstü genel kurul yapıldı. 18 Aralık 2018 tarihinde yapılan olağanüstü genel kurulda yapılan üye 147, 25 Mayıs’taki kongrede 346. Üye kayıtlarının tutulduğu defter yoktu. Derneğin Derbis kaydına göre üye sayısı 114. Bu durumda genel kurula katılma hakkının var olduğunu sanılan kişilerin üyeliğinin kanıtlanması gerekmektedir. Toplantıya katılmaları ve oy kullanmaları yönetmeği aykırı. Bunu ben söylesem yalancı derlerdi, hain derlerdi. 18 Aralık’ta yapılan genel kurulda üye olmayan 40 kişi hazirun listesinde. Bundan 16’sı kulübümüzün bütün aktif ve pasifleriyle şirkete devri olayında oy kullanıyor. Kulübümüzün Derbis sisteminde üye gözüken 12 arkadaşımızın hazirun listesinde ismi yok” açıklamasında bulundu. 

ONURSAL BAŞKAN ELEŞTİRİSİ

Menemen Belediyesi eski Başkanı ve Menemen Spor Kulübü Onursal Başkanı Tahir Şahin’e yönelik konuşan Uzun, “Şahsa değil kuruma dava açtım. Açtığım davalar için de suçlandım, yalancı hain oldum. 2 Ekim’de mahkemelerimiz var, açtığım 2 dava birleşti. 3’üncü davam kayyumla ilgili. Kulübümüz onursal başkan tarafından yönetiliyor. Onursal başkan diye bir ibare yok. Bırakın onursal başkanlığı, onursal başkanlığın ne olduğunu bilen yok. Onursal başkanlığın idari mekanizma içerisinde karşılığı yok. Bunlar sembolik makamlardır. Onursal başkanlığı verecekler olan genel kurullardır, dalkavukların yandaşların vermesiyle olmaz” dedi.

KAYYUMLA YENİ KONGRE TALEBİ

Mevcut yönetimin düşürülmesi ve kayyum atamasıyla oluşan bir yönetimle olağanüstü kongreye gidilmesini talep ettiğini açıklayan Fikret Uzun, “Kulüpte görev yapan 13 yönetim kurulundan 9’u kulübe üye değil. Ben yanlışları ortaya döküyorum, dökmeye devam ediyorum. Bu benim davam değil, Menemen’in davası. Özgür Menemen olma mücadelesi içindeyiz. İnşallah 2 Ekim’de mahkeme kararıyla bu hayata geçecek diye düşünüyorum. Bu bahsettiğim kongrelerin hepsi iptal olacak diye düşünüyorum. 7 Ekim’de kayyum davam var. Meşruluğunu ve güvenilirliğini yitirmiş bir yönetim kurulunun bu takımı kongreye götürme şansının olduğunu düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı