Foça İki Günlük Sokağa Çıkma Yasağına...

Foça İki Günlük Sokağa Çıkma Yasağına Tam Uydu

Foça İki Günlük Sokağa Çıkma Yasağına Tam Uydu

Foça İki Günlük Sokağa Çıkma Yasağına Tam Uydu
14 Nisan 2020 - 01:06

İzmir’in hafta sonları kalabalıkları ile ünlü turistik ilçesi Foça’da vatandaşlar iki günlük sokağa çıkma yasağına tam uyarak duyarlılığını gösterdi. Meydan ve sokaklar birkaç görevli ve istisnai kişiler dışında bomboş kaldı. Oluşturulan ekipler vatandaşın ekmeksiz ve susuz kalmaması için mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaçları temin etti. İlçenin rağbet gören kafelerinden birinin işletmecisi ise müşterilerine ve vatandaşlara camlarını donattığı sloganlarla seslendi.

EKMEK VE SU DAĞITIMI YAPILIYOR

Foça ‘da sokağa çıkma yasağının ilan edildiği 10 Nisan 2020 akşam saatlerinde vatandaşlar paniğe kapılmadan, yasaklı il ve ilçelerin genelinde olduğunun aksina kuyruklar oluşturmadan, maskelerini takarak ve sosyal mesafeye dikkat ederek  sadece açık olan birkaç büfeden ihtiyaçlarını temin yoluna gittiler. Geceyarısından sonra başlayan sokağa çıkma yasağının iki gününde de yüzde yüze yakın bir oranla evlerinde kalarak çağrılara uydular. Meydan ve sokaklarda Foça Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının görevli ekipleri , ekmek dağıtımı yapan muhtarlar, belediye ve kaymakamlık personeli, ekmek ve su dağıtımına izin verilen işletmelerin elemanları kaldı. Yoğunluk yaşanan günlerde oluşan kalabalıklarda insanların yanındakileri duymakta zorlandıkları meydan ve sahil boylarında martı seslerinden başka bir ses duyulmaz oldu.

İLK KEZ DÜNYAYI OTURDUĞUNUZ YERDEN KURTAMA ŞANSINIZ VAR

İlçenin rağbet gören kafelerinden birinin işletmecisi ise müşterilerine ve vatandaşlara camlarını donattığı sloganlarla seslendi. İşletmeci yazdığı onlarca dövizde; “İlk Kez Dünyayı Oturduğunuz Yerden Kurtarma Şansınız Var”, “Elma Dersem Çık Korona Dersem Çıkma”, Öncelikle Kendini Koru ki Sevdiklerini Koruyabilesin”, “Can Sıkıntısı Solunum Sıkıntısından İyidir”,  “Sosyal İzolayon &Hijyen’e Dikkat”, “Foça Hep Güzel Yeterki Siz sağlıklı Olun”, “Rafları Boşaltma Diğer İnsanları Düşün”, “Kalabalık Ortamlara Girme”,  “Ellerini Yıka”, “14 Kuralına Uy”, “Bol Sıvı Tüket sağlıklı Beslen”, “Hava Güzel Ama Sen Yine de Gezme”,  “Evde Kal Çünkü Evde Hayat Var”,  “Tehlikenin Farkındamısın”, “Öksürüyorsan ve Hastaysan Maske Tak”,  “1.5 – 2 Metre Sosyal Mesafe Kuralına Uy”, “Güzel Günler Göreceğiz  Güneşli Günler”, “ Evinden Çıkma Bir Başkasının Yuvasını Yıkma”  gibi uyarıcı ve esprili sözLere yer verdi.

İlçe girişlerinde oluşturulan kontrol noktalarında görevli ve istisnai araç ve kişilerin dışındakilerin ilçeye girmeleri engellendi.  Yazdan kalma güzellikte bir günün yaşandığı ilçeye yasaklara tam uyum ve sessizlik hakim oldu. Yasak ve önlemlerin uygulanmasının denetimi için ekipler lçeye giriş ve bağlı yerleşim yerlerinde24 saat aralıksız görev başındaydı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Avrupalı başkanlardan Tugay’a iş birliği teklifi yağdı
Avrupalı başkanlardan Tugay’a iş birliği teklifi yağdı