Fotoğrafçıların tek fuarı İzmir’de...

Fotoğrafçıların tek fuarı İzmir'de düzenlenecek

Fotoğrafçıların tek fuarı İzmir'de düzenlenecek

Fotoğrafçıların tek fuarı İzmir'de düzenlenecek
07 Ekim 2019 - 10:31

 
İstanbul’da bu yıl Fotoğraf Fuarı’nın gerçekleştirilemediğine dikkat çeken İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, ‘Nisan ayında yapacağımız Fotoğrafçılık Günleri ile tüm Türkiye’deki fotoğrafçıların ve yan sektörlerinin buluşma noktası İzmir olacak. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ve İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu’nun destekleri çalışma azmimizi artırıyor’ dedi.
 
Çift yıllarda İstanbul’da, tek yıllarda İzmir’de yapılan organizasyonlarla fotoğrafçıların biraraya geldiğine dikkat çeken İzmir Fotoğrafçılar Odası Başkanı Murat Yavuz, İstanbul’daki fuarın bu yıl düzenlenemediğini hatırlatarak ‘Bu durum İzmir’i tek yaptı. Nisan ayında ‘Türkiye Dijital Fotoğrafçılık ve Albüm Tanıtım Günleri’ düzenleyerek hem fotoğrafçılık hem de yan sektör üyelerimizi buluşturacağız. Bir festival havasında renkli etkinliklerle gerçekleştireceğimiz etkinliğimiz 3 gün sürecek. Etkinliğimize Türkiye’nin dört bir yanında faaliyet gösteren meslektaşlarımız ile dijital baskı-çerçeve-Jimmy Jip v.b.  video çekim aksesuarları gibi  yan sektörlerimizin temsilcileri de katılacak’ diye konuştu.
Stantlar sınırlı
Fotoğraf Günleri’ne ülke genelinde firmaların yoğun ilgi göstereceklerine inandıklarını kaydeden Yavuz, ‘Ancak biz stantlarımızı sınırlı tutmak zorundayız. En fazla 120 katılımcı kabul edeceğiz. Çünkü İstanbul’da fuarın yapılamaması nedeniyle bu yıl sorumluluğumuz arttı. Vereceğimiz hizmetin kalitesinden ödün verme lüksümüz yok’ dedi.
Fotoğraf Günleri ile kamuoyunda farkındalık yaratacaklarını söyleyen Murat Yavuz, ‘Amacımız teknolojik yenilikleri Ege’ye taşımak, tanıtmak, Egeli fotoğrafçılarla ülke çapında faaliyet gösteren meslektaşlarımızı ve firmaları buluşturmak, yeni pazar imkanları yaratmak. Üyelerimizin teknolojinin getirilerine kolay uyumunu sağlamak, özellikle İzmir ve Ege illerinde üniversitelerde fotoğrafçılık bölümlerinde okuyan kardeşlerimize rehberlik etmek. Ayrıca farklı ve renkli etkinliklerle günlerimize halkın geniş katılım göstermesini sağlayacağız. Çünkü kaybolmaya yüz tutmuş meslekler arasında gösterilen fotoğrafçılık sanatını kamuoyuna layıkıyla tanıtmak istiyoruz.
Evleneceklere özel davet
Bu çerçevede her yıl İzmirgaz ile ortaklaşa düzenlediğimiz fotoğraf yarışmalarında dereceye giren eserleri sergileyecek, siyah beyazdan dijitale fotoğraf makinelerini tanıtacak, ülke çapında fotoğrafçıların tuval fotoğraflarını firma adlarıyla ve kartvizitleriyle alana taşıyacak, sektörle ilgili herkese açık ödüllü yarışmalar tertip edeceğiz. Özellikle yeni evlenecek çifteleri stantlarımızı ziyarete davet ediyoruz çünkü düğünlerde dron çekimleri, albümler ve düğün hikayeleri kısmında yeni çalışmalarımız var. Mutlu günlerini ölümsüzleştirerek, kendi evlatlarına ve torunlarına en iyi şekilde aktaracakları fırsatları sunacağız.
Kültürpark holleri
Halkın geniş katılımı için Fotoğraf Günleri’ni Fuar Kültürpark’ ta düzenlemek istediklerini söyleyen Başkan Yavuz sözlerini şöyle sürdürdü: ‘Çalışmalarımızda en büyük desteği Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer,  İESOB Başkanı Zekeriya Mutlu ile İZFAŞ Genel Müdürü Canan Karaosmanoğlu’ndan görüyoruz. Kültürpark’taki eski holler yapacağımız işin rengini ve farkındalığını artıracak. Misafir katılımcıların, basının ve halkın ulaşımı daha kolay olacak. Önceki çalışmaları ile küçük bir ilçeyi dünya markası haline getiren değerli başkanımız Soyer zaten uluslararası düzeyde yapılan global tanıtımların ustası. Kendisi ile aynı dili konuşuyoruz ve başkanımızın tecrübelerinden de yararlanmak istiyoruz. Tunç Soyer ile yaptığımız toplantıda bize destek sözü verdi.  Halkın da katılım sağlayacağı renkli festival günlerimizle mesleğimizi bir üst seviyeye taşıyacağız.’
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sığacık’ta yat limanı protestosu
Sığacık’ta yat limanı protestosu
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”