Gaziemir Gençlik Merkezi’nin Temeli Atıldı

Gaziemir Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediye ile Gaziemir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek olan  5 katlı Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Gaziemir Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı

İzmir Büyükşehir Belediye ile Gaziemir Belediyesi iş birliğinde hayata geçirilecek olan  5 katlı Gençlik Merkezi’nin temel atma töreni gerçekleşti.

Gaziemir Gençlik Merkezi'nin Temeli Atıldı
15 Ekim 2022 - 15:59

Törende gençlere çağrı yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer,  “Gençlerimizin büyük bir çoğunluğu bu memleketi terk edip gitmek ve geleceği yurtdışında kurmak istiyor. Kimse bir yere gitmesin, gidenler geri dönsün. Çünkü bu güzelim topraklarda güle oynaya, sağlıkla, hep beraber huzurla yaşayacağız” dedi.

 ‘YÜREĞİMİZ PARÇALANIYOR’
Konuşmasına Amasra’da yaşanan maden patlamasında hayatını kaybedenleri anarak başlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün sizlerle beraber olmanın mutluluk ve kıvancı içindeyim. Ancak dün geceden beri yüreğimiz parçalanıyor, büyük bir üzüntü içerisindeyiz. Kaybettiğimiz canlara Allah’tan rahmet diliyorum, 13 canımızın sağ salim kurtarılmasını diliyorum” dedi.

‘EMİN ADIMLARLA YÜRÜYORUZ’
“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adaylığım dönemimde eşsiz şehrimiz için bir ufuk tarif etmiştim” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Soyer, “Geleceğin Türkiye’sinin öncüsü İzmir… Bugün bu ufka doğru 4 buçuk milyon İzmirli ile birlikte emin adımlarla yürüyoruz. Geçtiğimiz 9 Eylül akşamı, tüm farklı renklerimizle birlikte ülkemiz ve şehrimiz için yüz binlerle bir araya olduk. Şimdi milyonların bir araya gelerek söylediği o çokluk içinde ‘Birlik’ sözünü, ölümsüz kılmak zorundayız. Görevimiz artık eskisinden de fazla sorumluluğumuz eskisinden de büyük…  Gaziemir Gençlik Merkezi’mizin temelini işte böyle büyük bir heyecan ve inançla atıyoruz. Ancak bu heyecanı gölgeleyen büyük bir kriz yaşıyoruz. Bu kriz, en çok çocukları ve gençleri vuruyor. Onun için gençlerimizin büyük bir çoğunluğu bu memleketi terk edip gitmek ve geleceği yurtdışında kurmak istiyor. Tek bir gencimizin dahi bu ülkeyi terk etmesine izin vermeyeceğiz. Bu ülkenin pırıl pırıl gençleri, yüz akları… Sizleri hiçbir yere göndermeyeceğiz” diye konuştu.

‘KİMSE BİR YERE GİTMESİN’
Başkan Soyer, konuşmasına şöyle devam etti: “Biliyorum ki bu vatan, yeryüzünün en mutlu, en üretken nesillerini sarıp sarmalayacak bir güce sahip… Fakat bu, onun derelerini satarak olmaz, onun topraklarını kuraklaştırarak olmaz, tüm renklerini soldurarak, sanatçılarını küstürerek, meraları yok ederek, köylüleri yoksullaştırarak, işçileri ezerek, kadınları öldürerek olmaz. İnsanları, ‘bizlerden’ ve ‘onlardan’ diye ayırarak sevilmez. Bu yüzden tekrar ediyorum; kimse bir yere gitmesin, gidenler geri dönsün. Çünkü bu güzelim topraklarda güle oynaya, sağlıkla, hep beraber huzurla yaşayacağız.”

‘GECE GÜNDÜZ HİZMET VERECEK!’
Üç bin metrekare kapalı alana sahip olacak 5 katlı merkezin, gençler için eşsiz bir yaşam alanına dönüşeceğini belirten Başkan Soyer, gençler için verdikleri desteklerden de söz etti. Başkan Soyer, şöyle konuştu: “Robotik kodlamadan sanata, çok farklı alanda çalışmak için imkanlar sunacak. Bu mekan gençlerimiz gibi 24 saat yaşayacak ve gece gündüz hizmet verecek. Gaziemir Gençlik Merkezi’ni, Gaziemir Belediyesi ile iş birliği içerisinde gerçekleştirmek üzere düğmeye basıyoruz. Gençlerimizin içinden geçtiği bu zor günlerde onların yaşam kalitesini iyileştirmek için çok sayıda adım atmaya devam ediyoruz. İzmir’de ikamet eden, maddi olanakları kısıtlı 10 bin öğrencimize yıllık 4 bin lira toplamda 40 Milyon liralık eğitim desteği sağlıyoruz. İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Dokuz Eylül, Ege, Kâtip Çelebi, İzmir Demokrasi ve Bakırçay Üniversiteleri’nde, toplam altı noktada 5 bin kişilik yemek dağıtarak gençlerimizin bütçesine katkı sunuyoruz. Çiğli ve Buca’da kurduğumuz çamaşırhaneler, öğrenciler için başlattığımız ev taşıma desteği, tüm sahil boyunca oluşturduğumuz ücretsiz wifi hizmetiyle İzmirli gençlere sahip çıkıyoruz. Biliyoruz ki, bir ülkeyi korumak için yalnızca onun sınır çizgisini korumak yetmez. Nasıl ki ülkemizin şehitlerimizin kanıyla çizilmiş sınırlarını canımız pahasına koruyorsak, o sınırın içinde olan her bir değeri de korumak zorundayız. Ve hiç şüphesiz, bu değerlerin en başında gençlerimiz, gelecek nesillerimiz geliyor. İşte bu nedenle diyorum ki, gençliğe hizmet, bağımsızlığımıza hizmettir.”

‘ONURUNU YAŞIYORUM’
“Maalesef bugün ülkemizin yüreği Amasra için yanıyor, umut ediyorum ki hiçbir madenci kardeşimizin ölmediği bir ülkeyi kuracağız” diyerek sözlerine başlayan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Biraz buruk bir tören oluyor ama gençlerin de mutlu olmasını istiyorum. Verdiğimiz sözleri teker teker tutmanın onurunu yaşıyorum. İki hafta önce Genel Başkanımızın katılımı ile Aktrepe-Emrez Bölgesi’nde kentsel dönüşümün temelini attık. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer’e şükranlarımı sunuyorum” dedi.

‘GAZİRMİR’DE ÖRNEĞİ YOK’
Gaziemir Gençlik Merkezi’nin seçim vaatleri arasında yer alan bir proje olduğunu ve Gaziemir’de örneği olmadığını söyleyen Başkan Arda, “Merkezin zemin katında inovasyon merkezi, kafe, kütüphane olacak, bir katı dil merkezi olacak. Gaziemir; fuar, havaalanı, serbest bölge ile İzmir’in dünyaya açılan kapısı... Dil eğitimini çok önemsiyorum. Bir katı da öğrencilerin çalışabileceği sınıfların olacağı, çok amaçlı salonların yer aldığı bir kat olacak. Diğer katta, e-spor, fen bilimleri laboratuvarı, ses odaları olacak. En üst kat ise gençlerin kendini ifade edeceği, konferans salonu ve açık alandan oluşacak” ifadelerini kullandı.

‘GENÇLERİMİZİ ŞEKİLLENDİRECEK’
“En önemli hikayelerden birisi eskiden burası bir tütüncü köyüydü ancak şehre yakınlığı, serbest bölgenin buraya yakınlığı ile 150 bin nüfuslu kente dönüştü” sözleriyle açıklamalarını sürdüren Başkan Arda, “Anılarımızı ve hikayelerimizi unutmuyoruz. Ben hatırlıyorum burası 50 yıl önce demircilerin, arabacıların olduğu bir bölgeydi. Tütüne giden at arabalarının tamiri yapılırdı, demirci ustaları vardı burada, ateş ile demire şekil verilirdi. Şimdi ise bu Gençlik Merkezimiz gençlerimizi şekillendirecek, ülkesine faydalı, Atatürk devrimlerine sahip çıkan nesiller yaratacak” diye konuştu.
Etkinliğe; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, İzBB Başkanvekili Mustafa Özuslu, Gaziemir Belediyesi CHP meclis üyeleri, CHP Gaziemir İlçe Başkanı Kasım Özkan, CHP’li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları, Köy Koop İzmir Birlik Başkanı Neptün Soyer, Gaziemir Gönüllü Kadınlar Derneği Başkanı Deniz Arda ve vatandaşlar katıldı.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak