HORECA’da "İzmir" zirvesi

HORECA'da "İzmir" zirvesi

Türkiye'nin lokomotif sektörlerini buluşturan HORECA Fair, gastronomide İzmir zirvesine ev sahipliği yaptı.

HORECA'da "İzmir" zirvesi

Türkiye'nin lokomotif sektörlerini buluşturan HORECA Fair, gastronomide İzmir zirvesine ev sahipliği yaptı.

HORECA'da
08 Mart 2023 - 09:27

 
 
GL Platform tarafından Fuar İzmir'de düzenlenen HORECA Fair, Uluslararası Ev Dışı Tüketim Fuarı (HORECA EDT), Ambalajlama Paketleme Teknolojileri Fuarı (Pack Fair Türkiye) ve Gıda Ürünleri Fuarı (Food Fair Türkiye) sektörün buluşma noktası oldu. 400 markanın yer aldığı 4 fuar, profesyonel ziyaretçi ve satın alma yetkilisini, tedarikçilerle buluşturdu. Alım heyetleri ve ikili görüşmelere zemin oluşturarak katılımcı firmaların ihracata yönelik satış ve bağlantılarının artmasına olanak sağladı.
 
Fuar kapsamında moderatörlüğünü Nedim Atilla’nın yaptığı “Gastronomi Turizmi ve İzmir” konulu panel ilgi gördü. Kentin ilk gastronomi kulübü özelliğini taşıyan İzmir Chaîne de Rôtisseurs Başkanı Bülent Akgerman, gastronomi turizminin "yeme-içmeden" ibaret olmadığına dikkat çekti. Akgerman "Gastronomi turizminde çarşı, pazar, yemek atölyeleri, tadım, yarışma, festival ve rotalar çok önemli. Gastronomi turizmi hasata katılmaktır, yöresel lezzetleri, sokak arası lezzetleri de tatmaktır. Bu farkındalığı artırmalıyız” dedi. 
 
Mutfak Tarihi Araştırmacısı Yazar Nejat Yentürk, gastronomi turizmi için kentin hikaye ve tariflere ihtiyacı olduğunu belirterek "Bu, İzmir’de fazlasıyla mevcut. Bu mutfak harcanmamalı” diye konuştu. Yaşar Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Seda Genç de “İzmir’de sonsuz bir biyo çeşitlilik var, zengin bir tarih ve kültürümüz var. Bu puzzle parçalarını hep birlikte birleştirmeliyiz” diye konuştu. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Araştırma ve Eğitim Şube Müdürü Nihal Kadıoğlu Çevik de "Kemeraltı gibi incelenmesi gereken bir değere sahibiz, kıymetini bilelim" dedi.
 
TÜRKİYE HARİTASI
İzmir Aşçılar Derneği Kadın Kolları'na üye şefler, coğrafi işaret alan ürünlerden oluşan Türkiye Haritası da fuarda büyük ilgi gördü. Yapım süresi 2 ayı bulan Türkiye Haritası, fuarın son günü açık artırmayla satılacak. Elde edilen gelir, depremzedeler yararına kullanılacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
Sofralar ekmeksiz kalmayacak
Sofralar ekmeksiz kalmayacak