"Kaybettiğiniz dişlerinizi geri...

"Kaybettiğiniz dişlerinizi geri kazanabilirsiniz"

Diş Hekimi Kanun Mercimek, implant uygulamalarının her geçen gün yeni boyutlar kazandığını belirterek, “doğru yapılan işlemle dişlerinizi geri kazanabilirsiniz” dedi.

"Kaybettiğiniz dişlerinizi geri kazanabilirsiniz"

Diş Hekimi Kanun Mercimek, implant uygulamalarının her geçen gün yeni boyutlar kazandığını belirterek, “doğru yapılan işlemle dişlerinizi geri kazanabilirsiniz” dedi.

30 Ekim 2018 - 14:00

Diş Hekimi Kanun Mercimek, herhangi bir sebeple kaybedilmiş dişlerin yerine diş kökünü ve dişlerin ağız içindeki bölümlerini taklit etmek ve onların görevlerini yapmak üzere cerrahi olarak ağız içine yerleştirilen yapay parçalar (implant) hakkında bilgi verdi.
Öncelikle dental implant hakkında bilgi veren Dt. Mercimek, “Çoğunlukla titanyum esaslı olsa da zirkonyum, porselen, platin, paslanmaz çelik vb. malzemelerden yapılmış olanları da vardır. Hangi durumda hangi malzemenin kullanılacağına en doğru kararı hekiminiz verecektir. ” dedi.
“İMPLANT YAPILMAYACAK HASTA ORANI ÇOK DÜŞÜK”
 ‘Bana implant yapılabilir mi?’ sorusuna yanıt veren Dt. Mercimek, “Eğer hekiminiz gerekli bilgi, beceri, pratik ve tecrübeye sahipse implant yapılamayacak hasta oranı yok denecek kadar azdır. Bu az sayıdaki hastaya yanıt verilmemesinin başlıca sebepleri: sistemik kemik hastalıkları (bunların başında osteoporoz yani kemik erimesi gelir), kontrol edilemeyen yüksek şeker, implant yapılacak bölgeyi etkileyen kistler ya da tümörler ve bazı steroid ilaçların sistemik ve düzenli kullanımıdır. Özellikle genç ve orta yaş grubunda implant başarı oranı %99’lara yaklaşmıştır. Eğer daha önce muayene olduysanız ve olumsuz yanıt aldıysanız hemen olumsuzluğa kapılmayın. Gelişen implant teknolojileri ve cerrahi yöntemler sayesinde kemik kaybı yaşamış, geçmişte implant yapılamayacak seviyede az ve ince kemiğe sahip hastalara da artık dental implantlar uygulanabilmektedir. Ancak bunların uygulaması birkaç aşamadan oluşan cerrahi girişimler sonucu mümkün olabileceğinden hekiminizle detaylı olarak konuşup, bilgi alıp sonrasında tedavi sürecini ve sonucunu takip etmeniz gerekmektedir. Bu süre 3 ay ila 1 yıl arasında zaman alabileceğinden sabırlı olmanız ve hekiminize güvenmeniz önemlidir.” diye konuştu.
DİŞLERİNİZİ GERİ KAZANABİLİRSİNİZ
Hekime başvurulduğunda implantın yapıldığı maddeden, yapıldığı ülkeden, markasından tedirgin olmak yerine hekiminizin bilgisinden, tecrübesinde, donanımından emin olup ona güvenmeniz ve tedavi sürecine rıza göstermenizin daha önemli olduğunu vurgulayan Dt. Mercimek, ”Hastada implant uygulanacak bölgenin durumuna göre değişen bu işlemler, kemik yüksekliğini arttırmak, kemik kalınlığını arttırmak ya da kemiğe daha yoğun yapı kazandırmak için yapılabilir. Bu işlemler sırasında yapay veya hayvansal kaynaklı kemik tozları, blok kemik parçaları kullanılabildiği gibi hastanın kendisinden alınan kemik grefleri toz haline getirilerek ya da blok parçalar haline getirilerek kullanılabilir. Uygulanacak cerrahi tekniğe ve hangi tip greftin kullanılacağına yine en doğru kararı hekiminiz verecektir. Görüldüğü üzere artık, “Bana implant yapılabilir mi” sorusu yerine, “Bana hangi şartlarda implant yapılabilir? Hangi cerrahi aşamalardan geçmeliyim?” soruları daha geçerli bir hal almıştır.” şeklinde konuştu.
Dt. Mercimek şöyle sürdürdü: “Deneyimli hekimler size en uygun şartlarda hizmet verip sağlığınıza kavuşmanız için her türlü sorunu aşacak şekilde tedavi planınızı yaparak dişlerinizi geri kazandıracaktır.”
İletişim için: www.dentkm.com / [email protected] / 0232 452 54 51 - +90 533 452 36 48
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Muammer Avcı
    5 yıl önce
    İyi ki tanımışım ailecek dişçi fobimizi yendik şu anda implant yaptırıyorum bütün çevremede öneriyorum hiç düşünmeden güvenllecek bir insan sadece hekim değil bir dost arkadaş sanki özel psikoloğunuz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı