"İzmir Cumhuriyet’in zapt edilemez...

"İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki programı kapsamında kentte üstü açık otobüs ile tur attı.

"İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'deki programı kapsamında kentte üstü açık otobüs ile tur attı.

31 Mart 2024 - 01:25

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay ve partililerle seçmeni selamlayan Özgür Özel, Bornova'da da yurttaşlara seslendi. Özel, “İçki yasağının en katı savunucusu, İzmir'de içkili mekanları ziyaret ederek güvence vermeye çalışıyor. ÇEDES projesinin altında İzmir adayının desteği, oyu var. İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir. O kaleyi TÜRGEV’cilere, Ensarcılar’a, TÜGVA’cılara teslim etmeyeceğiz” dedi. 
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay'ın yanı sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı, Parti Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Deniz Yücel, CHP Genel Başkan yardımcıları Murat Bakan ile Gökçe Gökçen, CHP İzmir milletvekilleri, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, belediye başkan adaylarının katılımıyla kenti turladı. Balçova'da üstü açık otobüse binen Özel ve Tugay, Narlıdere'den Alsancak Kordon boyuna, Bayraklı ve Bornova'ya kadar kentin birçok yerinde seçmeni selamladı. Yurttaşlar da sokaklarda ellerinde Türk bayraklarıyla, evlerinin balkonlarından el sallayarak karşılık verdi. 
“BİR DEVİR AÇILACAKSA İZMİR'DEN AÇILACAK”
Özel, programını Bornova'da yurttaşlara seslenerek tamamladı. Seçim otobüsü üstünde konuşan Özel, son mitingini “Memleketim” dediği Bornova'da yapmak istediğini anlatarak, şunları söyledi: 
“Bornova ve İzmir, Cumhuriyet'in yıkılmaz birer kalesi. Eğer bir değişim, dönüşüm olacaksa, bir devrim başlayacaksa, bir devir açılacaksa, o Bornova'dan, İzmir'den başlayacak. İzmir'in takdir ve teveccühü ile 9 kadın belediye başkanımız olacak. Adaylarımızı İzmir'in Atatürkçü kızlarına emanet ediyorum. Genç adaylarımızı İzmir'in her yaştan zihni genç, kalbinde vatan, millet sevgisi olan seçmenlerine emanet ediyorum.”
“İÇKİ YASAĞININ EN KATI SAVUNUCUSU GÜVENCE VERİYOR”
Birilerinin İzmir üzerinden planlar kurduğunu ifade eden Özel, AKP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ’ı eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:  
“Bıyıkları kessinler, yakalarındaki rozetleri çıkarsınlar, ampulü gizlesinler, Tayyip Erdoğan'ın resmini gizlesinler ama gerçek niyetlerini gizleyemezler. İzmir Cumhuriyet'in zapt edilemez kalesidir. O kaleyi TÜRGEV’cilere, Ensarcılar’a, TÜGVA’cılara teslim etmeyeceğiz. Özellikle meydanlarda herkese gülücükler dağıtanlar, hoşgörü timsali olanlar şunu unutmasın; bugünkü büyükşehir adayları dahil hatta en başta o, 4+4+4 geçerken, tekme tokat muhalefet milletvekillerine saldırarak, zorla eğitimin canını okuyan o sistemi getirdiler. ÇEDES dediğimiz projenin altında İzmir adayının desteği, oyu, planı var. İçki yasağının en katı savunucusu, İzmir'de içkili mekanları ziyaret ederek güvence vermeye çalışıyor. Nerede olursa olsun AKP gelirse, buradaki adayları TÜRGEV'in de Ensar'ın da hem üyesi, hem geçmişte yöneticisi. Alsancak İskelesi'ni birine, Karşıyaka İskelesi'ni TÜGVA'ya, Asansör'ü Ensar Vakfı’na, paraşüt kulesini okçuluk vakfına vermezlerse namerdim. Bu niyetle gelmeye çalışıyorlar.”
“TAKIMIN KAPTANI CEMİL TUGAY”
İzmir'in sesine kulak verdiğini ve partide önemli bir değişime imza attıklarını belirten Özel, şöyle dedi: 
“Biz, İzmir'in sesini duyduk, heyecanını hissettik. Değişim talebinin arkasındayız. İzmir'de çok önemli vizyon değişikliği yaptık. Yaş ortalamaları 43 olan, iyi eğitimli, kendilerini değil İzmir'i parlatacak canavar gibi bir ekip var. O ekibe inanıyoruz, sonuna kadar güveniyoruz. Cemil Tugay Başkanımız çok çalışkan, kararlı, cesur ve sakin ama ileri görüşlü yapısı ile İzmir'in önünü açacak. Takımın kaptanı Cemil Tugay. İzmir CHP'nin yıllardır yönettiği, kimsenin yaşam biçimine karışılmayan, kimsenin giyimine karışılmayan, özgürlüklerin kentidir. İnanç özgürlüğünün de ibadet özgürlüğünün de kentidir. Özgürlüklerin teminatıdır.”  
“İZMİR'İN TÜM RENKLERİ BİR ARAYA GELİN”
Özel, konuşmasının devamında seçmenin CHP'li adaylara sahip çıkmasını isteyerek, “CHP belediyeciliğinde korkulacak bir şey olmadığı gibi geçmişte 'Bunlar gelirse sosyal yardımları keserler' söylemleri yalan oldu. Bunu beş katına çıkardık. Yatırımları artırdık. CHP'li belediyeler iyi çalışmaya, çalmadan, çırpmadan çalışmaya, yandaşları değil vatandaşı sahiplenmeye, yüz güldürmeye devam edecekler. Kim Cumhuriyet'in değerlerinin yanındaysa ve bu değerlerin yaşamasını istiyorsa tek adres var. Bu değerlere önem verenler bir başka partiye oy verirse, AKP'ye kazandırır. Ama CHP'ye oy verirlerse kendilerine, kentlerine, Türkiye'ye kazandırırlar. İzmir'in bütün sosyal demokratlarını, milliyetçi demokratlarını, muhafazakar demokratlarını, Kürt demokratlarını, İzmir'in bütün renklerini bir araya gelmeye ve Cemil Tugay ile Ömer Eşki'ye sahip çıkmaya davet ediyorum. Bunun adı İzmir ittifakıdır.” 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
Turnuva Ege’nin iki yakasını bir daha buluşturacak
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup
CHP İl Başkanı Aslanoğlu’ndan 1296 muhtara mektup