İzmir sanatçılardan Külden Medeniyete...

İzmir sanatçılardan Külden Medeniyete Kültürpark Sergisi

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi fotoğraf sanatçıları, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda açtığı Külden Medeniyete Fotoğraf Sergisi, sanatseverleri buluşturdu

İzmir sanatçılardan Külden Medeniyete Kültürpark Sergisi

İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği üyesi fotoğraf sanatçıları, Kültürpark Atlas Pavyonu’nda açtığı Külden Medeniyete Fotoğraf Sergisi, sanatseverleri buluşturdu

İzmir sanatçılardan Külden Medeniyete Kültürpark Sergisi
04 Aralık 2023 - 12:12

İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği’nin “Külden Medeniyete Kültürpark” fotoğraf sergisi 23 Kasım Perşembe akşamı Kültürpark Atlas Pavyonu’nda açıldı. İFOD üyeleri, ‘’Külden Medeniyete Kültürpark’’ projesi ile hazırlık, keşif turları, çekim, sergi ve kitap hazırlıklarını kapsayan 1,5 yıllık serüveni başarı ile tamamladı. Berna Kızıltan, Hüseyin Şalış, Irmak Ağrı Ünsal, Liane Linda Bencuya, Mert Rüstem, Seda Şengök ve Tayfun Kocaman koordinatörlüğünde tamamlanan projede, koleksiyoner Mert Rüstem’in koleksiyon eserleri ve İFOD’un 50 üyesinin yeni üretimleri yer alıyor.
 
Tarihi, kültürü, sanayisi ile öncü kentlerimizden olan İzmir’de 1922’deki büyük yangın sonrası binlerce yapının “küle” dönmesinin ardından, 17 Şubat 1923 tarihinde Cumhuriyetin ilk iktisat kongresinin düzenlenmesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Bu şehirde fuarlar kurun, sergiler açın’ talimatı ile harekete geçilmesi ile ‘medeniyete’ doğru ilk adımlar olarak fuarın günümüzde gurur duyduğumuz bir noktaya gelmesine ve İzmir’in ticaret hayatının gelişmesine katkı sağladı.
 
Kültürpark, Kurtuluş Savaşı'nın simgesi olan Montrö, Lozan, 26 Ağustos, Cumhuriyet ve 9 Eylül adlı 5 kapısından giren İzmirliler’i yemyeşil bir dünyaya davet ediyor. İzmir'in köklü tarihine damga vurmakla beraber birçok yetişkinin çocukluk yıllarını geçirdiği, unutulmaz anılarla doldurduğu, duygusal bağ kurduğu özel bir alan niteliğinde.
 
50 İFOD üyesi, kuruluşundan bugüne hafızalarda önemli yeri olan Kültürpark’ı Mert Rüstem’in koleksiyon eserlerinin izinde yeniden fotoğrafladı. Sergi açılışına sivil toplum kuruluşları ve pek çok sanatsever katıldı. İFOD İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seda Şengök, “Sınırları içinde yaşamaktan mutlu olduğumuz ve ayrıcalığını hissettiğimiz, kentimiz İzmir’in fotografik belleğine ‘Külden Medeniyete Kültürpark’ projesiyle katkı sağladığımız, Kültürpark’ın tarihine ışık tuttuğumuz ve günümüzdeki görüntülerini de belleğimize kaydedebildiğimiz için onurluyuz. ‘Külden Medeniyete Kültürpark’ projesinin İzmir Büyükşehir Belediyesi-İBB ve 37 yıllık köklü geçmişe sahip bir sivil toplum kuruluşu olan İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği-İFOD iş birliğiyle başlatılmış, üretilmiş ve hakkıyla nihayete erdirilmiş olması bizler için gurur vericidir. Proje, İFOD üyelerinden oluşan 50 kişilik kalabalık bir kadronun birlik bilinciyle çalışmış olması, ekip ruhuyla sanatsal üretim çabası içine girmesi ve derneğimizin birlikte üretme kültürüne katkı sağlaması açısından da değerlidir” dedi.
 
İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Daire Başkanı Ceren Umay, “Hep beraber bir şey üretilmesi, bunun İzmir’e dair olması ve bugün burada sergilenmesi Kültür Sanat Dairemiz adına çok mutluluk veren bir durum. Bu çalışmalara İzmir Büyükşehir Belediyesi adına burada yer vermek ve sergilemek tüm İzmir adına çok kıymetli bir şey. Emeği geçen herkese ve tüm ekip arkadaşlarıma özverili çalışmalarından dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak Belediyesi’nde yeni komisyonlar kuruldu
Konak Belediyesi’nde yeni komisyonlar kuruldu
Buca’da müdürlüklerin yarısı kadınlara emanet
Buca’da müdürlüklerin yarısı kadınlara emanet