Kamu işçilerinin zam kararı ertelendi
Yaklaşık 700 bin kamu işçisine verilecek ücret zamma ile ilgili bugün açıklanması beklenen oran, hafta başında açıklanacak. İşveren konumundaki hükümet 11 bin lira maaş önerirken, TÜRK-İŞ, 15 bin liranın altını kabul etmiyor
Yayınlanma :
05.05.2023 15:14
Güncelleme :
05.05.2023 15:14


Bugün, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, TÜRK-İŞ Genel Mali Sekreter Ramazan Ağar ile Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp ALEMDAR, HAK-İŞ Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcıları Yunus Değirmenci ile Osman Yıldız ile TÜHİS temsilcileri yeniden görüşme yapıyor.
Görüşmelerde mali konuların yanı sıra uzlaşma sağlanamayan diğer konuların ele alınacağı kaydedildi. Kararın gelecek hafta başında açıklanması bekleniyor.
Toplantı öncesi TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kurulu da Ergün Atalay başkanlığında ön görüşme yaptı.
Kamu tarafı en son taban ücretin 12 bin liraya yükseltilmesi ve bunun üzerine ücretlere yüzde 40 artış yapılması teklifinde bulunmuştu. TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay da 15 bin liranın altında rakamlar için masaya oturmayacaklarını açıklamıştı.
Yorum Yazma Kuralları
Lütfen yorum yaparken veya bir yorumu yanıtlarken aşağıda yer alan yorum yazma kurallarına dikkat ediniz.
Türkiye Cumhuriyeti yasalarına aykırı, suç veya suçluyu övme amaçlı yorumlar yapmayınız.
Küfür, argo, hakaret içerikli, nefret uyandıracak veya nefreti körükleyecek yorumlar yapmayınız.
Irkçı, cinsiyetçi, kişilik haklarını zedeleyen, taciz amaçlı veya saldırgan ifadeler kullanmayınız.
Türkçe imla kurallarına ve noktalama işaretlerine uygun cümleler kurmaya özen gösteriniz.
Yorumunuzu tamamı büyük harflerden oluşacak şekilde yazmayınız.
Gizli veya açık biçimde reklam, tanıtım amaçlı yorumlar yapmayınız.
Kendinizin veya bir başkasının kişisel bilgilerini paylaşmayınız.
Yorumlarınızın hukuki sorumluluğunu üstlendiğinizi, talep edilmesi halinde bilgilerinizin yetkili makamlarla paylaşılacağını unutmayınız.
Yorumlar
Kalan Karakter: