Karabağlar 30 Yıllık Acıyı Unutmadı

Karabağlar 30 Yıllık Acıyı Unutmadı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından 30 yıl önce katledilen 613 kişi, Karabağlar'da törenle anıldı.

Karabağlar 30 Yıllık Acıyı Unutmadı

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı’da Ermenistan tarafından 30 yıl önce katledilen 613 kişi, Karabağlar'da törenle anıldı.

Karabağlar 30 Yıllık Acıyı Unutmadı
25 Şubat 2022 - 14:14

Karabağlar Belediyesi’yle Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu tarafından Salih Omurtak Mahallesi’ndeki Hocalı Anıtı önünde düzenlenen törene, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP İl Başkan Yardımcısı Çetin Özdemir, CHP'nin İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, Eski İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Saadet Partisi İlçe Başkanı Eymen Ünalan, DEVA Partisi İlçe Başkanı Abdullah Kaya, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Atilla Baysak'ın da aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Karabağlar Kent Konseyi Başkanı Alev Ağrı, Azerbaycan dernekleri ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve üyeleri, meclis üyeleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Tören, katliamda yaşamını yitirenlerin anısına saygı duruşunun ardından Azerbaycan Milli Marşı'yla İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Daha sonra Adil İçel İlkokulu 4/A sınıfı öğrencileri Eren Kaya ve Emir Gümüş, “Hocalı Soykırımı” adlı şiiri seslendirdiler.

Başkan Selvitopu törende yaptığı konuşmada, yitirilen 613 insanın acısının hala hissedildiğini vurgulayarak, “Bizler, hiç bir insanın yaşamına, doğal ölümü dışında son verilmesini doğru bulmuyoruz. Hocalı'da savunmasız, elinde hiç bir silah olmayan 613 vatandaşımız, evlerinde uyurken, dinlenirken katledildi. Aralarında yaşlılar, çocuklar vardı. Bu alçakça katliamı bir kez daha nefretle kınıyoruz. Yaşananları unutturmamak için bu anmaları her yıl yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

'Yurtta Sulh Cihanda Sulh'

Mustafa Kemal Atatürk'ün “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” sözlerinin öneminin bugün çok daha fazla hissedildiğini hatırlatan Başkan Selvitopu, “Ukrayna'nın bu şekilde saldırıya uğraması kabul edilebilir değil. Her ulusun kendi sorunlarını kendi içinde çözmesinden yanayız. Dünya ölçeğinde var olan birçok sorunun temelinde çıkarlar yatıyor. O nedenle hem Azerbaycan hem Türkiye olarak bizler güçlü olmak zorundayız. Her zaman dostluğa, birliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var. Güçlü ve birlikte olursak, dünyayla boy ölçüşebiliriz. Bir kez daha katliamı lanetliyor, yaşamını yitiren insanlarımızı rahmetle, minnetle anıyoruz” diye konuştu.

Törende, Azerbaycan Türkleri ve Dost Dernekler Federasyonu Başkanı İsa Ambarcı, Birleşmiş Dünya Azerbaycanlılar Dayanışma Teşkilatı'yla İzmir Iğdırlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Başkanı Gürsel Özdemir, İzmir Şehit Aileleri Derneği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adına da

Denetim Kurulu Üyesi Levent Uzlu söz alarak, katliamı kınadılar. Ayrıca konuya duyarlılığı ve Hocalı Anıtı'yla Hocalı Parkı'nın yapılmasındaki emeği nedeniyle Başkan Selvitopu'na teşekkür ettiler.

Tören, anıta karanfil bırakılması, şehitler için dua okunması ve lokma dağıtımıyla sona erdi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak