Karşıyaka’nın ’’Süslü Başkan’’ı

Karşıyaka'nın ''Süslü Başkan''ı

Seramik kaplama araçlar için faydalı ve lüks bir ihtiyaçtır. Belli maddi gücü olan insanların şahsi araçları için seramik kaplama yapmasından daha doğalı yoktur. Peki, söz konusu araç bir makam aracı ise düşünceleriniz ne olur?

Karşıyaka'nın ''Süslü Başkan''ı

Seramik kaplama araçlar için faydalı ve lüks bir ihtiyaçtır. Belli maddi gücü olan insanların şahsi araçları için seramik kaplama yapmasından daha doğalı yoktur. Peki, söz konusu araç bir makam aracı ise düşünceleriniz ne olur?

Karşıyaka'nın ''Süslü Başkan''ı
11 Şubat 2022 - 12:39

Sosyal medyada geçtiğimiz günlerde bir oto tamircisinin çok hoş bir araca başarılı bir seramik kaplama yaptığı görüntüsü yayınlandı. Fakat dikkatli bakıldığında aracın Karşıyaka Belediyesi'ne ait, belediye başkanı Dr. Cemil Tugay'ın kullandığı makam aracı olduğu anlaşılıyor.
Gazeteciler halkın sesidir, biz de halka gerçekleri anlatmak için soruyoruz. Karşıyaka’nın gerçekten makam aracını seramik kaplatıp çiziklere, dış koşullara direncini arttırmaktan daha önemli sorunları yok muydu? Vatandaşın vergilerinden mi yapıldı? Yoksa ikram mıydı? İkram ise neyin karşılığı olarak böyle lüks bir jest yapıldı?
Güzelim Karşıyaka’nın kanalizasyon sorunu bitmezken, çöp kutularındaki yetersizlikten kaynaklı olarak kısa bir zaman önce yeniden düzenlenen sahil şeridinin çöplerle kaplı olması seramik kaplama makam aracından daha mı önemsiz?
Pandemi nedeni ile aylarca iş yapamayan Karşıyaka’nın esnafı kan ağlarken, vergi borcunu nasıl ödeyeceklerini düşünürken Başkan Tugay mesaisinde makam aracını nasıl güzelleştirebileceğini mi düşünüyordu diye sormamak elde değil.
Yıllar önce bir heyecanla açılan Taypark’tan örnek vermek isterim. Küçük, bakımsız ortam ve bakımsız hayvanlar… Janti bir makam aracı bu hayvanların yaşam koşulundan daha önemli olmalı. Üstelik Karşıyaka Belediyesi'nin veterinerine güvende olsun, iyileşsin diye gönderilen bazı hayvanların ölmesi sorumsuzluğuna dikkat çekmek istiyorum. Karşıyaka Belediyesi Başkanı için ''can'' değil, önce ''canım makam aracım''  mı demek oluyor bunlar? Defalarca şikayet edilmesine rağmen Örnekköy Mahallesi'ndeki bozuk yolun düzeltilmemesinden kaynaklı olarak vatandaşların araçlarının sürekli zarara uğraması ''Benim tekerime taş değmesin, dış koşullara dirensin ama sevgili vatandaşım birkaç kez teker yardıysa, defalarca rot balans yaptırdıysa ne olacak. Önemli olan benim arabamı güzel görmeleri'' demekten ne farkı var?
Çok sayıda sorun, çok sayıda şikayet sayabiliriz. Her yerde Atatürk’ün izinden gittiğini ve cumhuriyetin aydınlığını taşıdığını vurgulayan Karşıyaka Belediye Başkanı, bu aydınlığın ışığını vatandaşın üstüne seramik kaplı arabasından yansıtmayı daha doğru görmüş demek ki…
Göz önünde olan yerleri ''sözde'' güzelleştirmeye çalışıp seramik kaplama makam arabasının girmeyeceği yerlerdeki sorunları halı altına süpürmek doğru bir belediyecilik anlayışı mıdır?
Sevgili Karşıyakalı'lar, bir gün yanınızdan geçen janjanlı bir 35 KSK 35 plakalı araç görürseniz ''Vay be! Hangi şanslının bu araba'' diye düşünmeyin, sizin alın terinizle, dişinizden tırnağınızdan arttırdığınız paralar ile ödediğiniz vergilerle sahip olunmuş bir araba olduğu için sizlerin de sayılır.
 
 
 

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Bostanlı halkı
    1 yıl önce
    Aracı gören olmaz. Çünkü sayın başkanı gören yok. Bostanlı sokakları dükkanlara tahsis edilmiş durumda. İçkili yerlerin masaları gürültü parıltısı ve içki kokuları arasında yaşamaya çalışıyor bostanli halkı. Sayın başkan da biliyor ki arabayla geçecek yer bulamaz.
  • Hüseyin Ahmetoğlu
    2 yıl önce
    Ne güzel medeni bölge medeniyet bölgesi K.Yaka çok daha ağrılarını hakkediyor, inadına ce ha pe dedikleri müddetçe altları hiç kurumaz
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’