Kemalpaşa Belediyesi’nden vatandaşa 30 bin...

Kemalpaşa Belediyesi’nden vatandaşa 30 bin fide desteği

Kemalpaşa Belediyesi’nden vatandaşa 30 bin fide desteği

Kemalpaşa Belediyesi’nden vatandaşa 30 bin fide desteği
06 Mayıs 2020 - 13:44

Tarıma verdiği desteği arttırarak devam eden Kemalpaşa Belediyesi, vatandaşa 30 bin adet domates, biber ve patlıcan fidesini ücretsiz dağıtıyor. Kemalpaşa’da tarımın önemine vurgu yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Tarım için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz. Bu kapsamda kendilerine ücretsiz fide dağıtıyoruz” dedi.

Her fırsatta tarıma büyük önem veren Kemalpaşa Belediyesi sosyal bir projenin daha altına imza attı. Aile ekonomisine katkıda bulunmak, organik üretime ve tüketime destek olmak amacıyla tüm olanaklarını seferber eden Kemalpaşa Belediyesi, bu kez vatandaşı 30 bin adet fide dağıtarak sevindiriyor. Tarımın önemli bir gelir kaynağı olduğu Kemalpaşa’da, Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından domates, biber ve patlıcan fideleri kentin dört bir yanına koordineli bir şekilde dağıtılıyor. Fideler ilçede kurulan tüm pazarlarda koronavirüs salgınına karşı tedbirler kapsamında 4 güne yayılarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak.

TARIM İÇİN İMKANLARIMIZI SEFERBER EDİYORUZ
Bir kentin kalkınmasında üretimin önemine vurgu yapan Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, “Tüm dünyayı etkisi altına alan koronovirüs salgının bir gerçeği daha gözler önüne serdi. O da Tarım! Tarım için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz.  Her zaman tarımda gelişmeyi nasıl sağlarız, vatandaşımızı daha fazla nasıl refaha ulaştırırız bunun derdindeyiz. Bu kapsamda kiraz hasadının sorunsuz geçmesi için önlemlerimizi aldık. Üreticimizi mağdur etmeden bu sezonu da atlatacağız. Kentimizdeki üretimi arttırmak için hemşehrilerimiz kendi domates, biber ve patlıcanını eksin diye fide dağıtıyoruz. Böylelikle hem aile ekonomisine katkı sağlanacak hem de vatandaşlarımız doğal sebzeye ulaşımını kolaylaşacak. Hemşehrilerimizin aldığı fidelerden yetişecek domates, biber ve patlıcanları sağlıklı ve iyi günlerde tüketmelerini diliyorum” diye konuştu.
Başkan Karakayalı konuşmasını vatandaşların fide alımı sırasında sosyal mesafeye dikkat etmeleri uyarıda bulunarak sonlandırdı. 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu