Kiraz Festivali coşkusu alanlara sığmadı

Kiraz Festivali coşkusu alanlara sığmadı

Kemalpaşa’da 49. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Kiraz Festivali coşkusu alanlara sığmadı

Kemalpaşa’da 49. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali büyük bir coşkuyla tamamlandı.

Kiraz Festivali coşkusu alanlara sığmadı
17 Haziran 2022 - 14:56

Kemalpaşa Belediyesi’nin pandemi nedeniyle iki yıldır gerçekleştiremediği, Kemalpaşa Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’nin 49’ncusu, 12 Haziran pazar akşamı saat 20.00’de gerçekleştirilen açılış konuşmaları ile başladı.

Kemalpaşa Rekreasyon Alanı’nda beş gün boyunca devam eden festival coşkusunun ilk gününde Kemalpaşa Belediyesi Halk Dansları Topluluğu ve Özcan Türe sahne aldı. Yoğun yağışa rağmen vatandaşların büyük ilgisiyle başlayan festivalde gün boyu; şişme oyun alanları, animasyon gösterileri, çocuk yüz boyama etkinlikleri, kitap sergileri, yazar ve şairler, el sanatları, takı sergileri ve satış stantları vatandaşların keyifli ve dopdolu bir gün geçirmesini sağladı. Beş gün süren ve sunuculuğunu Hakan Doğanay’ın üstlendiği festivalin ikinci gününde, Cihan Çakan ve Yasemin Acar şarkılarını seslendirdi.

ON BİNLER KORAY AVCI KONSERİNDE BULUŞTU
Yılmaz Demirtaş ve Koray Avcı’nın sahne aldığı 3. gün etkinliklerinde on binlerce Kemalpaşalı alanı hıncahınç doldururken, sevilen sanatçı Koray Avcı seslendirdiği şarkılar ve finalde İzmir Marşı ile vatandaşlara unutulmaz bir gece yaşattı. Festivalin 4. gününde sahne alan rap grubu Tolga ve Mafi’nin ardından Moli grubunun seslendirdiği Karadeniz türkülerine Kemalpaşalılar halaylar ve horonlarla eşlik etti.

HALUK LEVET İLE COŞKU TAVAN YAPTI
Festivalin final gününde gerçekleştirilen en iyi kiraz üreticisi yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerini Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı takdim ederken, Düşeş ve Haluk Levent konserinde alan doldu taştı. Vatandaşlar gecenin geç saatlerine kadar sevilen sanatçının şarkılarıyla doyasıya eğlendi.
l
HALUK LEVENT’TEN KARAKAYALI’YA TEŞEKKÜR
Son dönemde sanatçı kimliğinin dışında yardımsever ve toplumcu duruşuyla milyonların sevgisini kazanan ünlü sanatçı Haluk Levent ilk kez bir belediyeye ücretsiz konser verdiğini belirterek, ‘’ Sanatçılık hayatımda ilk kez bir belediyeye ücretsiz konser veriyorum. Sayın belediye başkanımız ilçe sınırları içinde bulunan Kurtarılmış Çiftlik Hayvanları Barınağı’na tüm imkanları ile destek veriyor. Yüzücü boğamız Ferdinand’a çok iyi bakıyor. Bu sebeple bende böyle bir jest yapmak istedim. Kendisine sizlerin önünde teşekkür ediyorum’’ dedi.
 
‘’ÇOK RENKLİ, ÇOK SESLİ BİR FESTİVAL GEÇİRDİK’’
Beş gün süren festivali değerlendiren Başkan Karakayalı, ‘’Pandemi nedeniyle 2 yıldır gerçekleştiremediğimiz 49. Geleneksel Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali’ni Rekreasyon Alanı’nda yapmış olduğumuz etkinlikler ve konserler ile büyük bir heyecan ve coşkuyla yaşadık. İlçemiz için çok değerli olan Türkiye'nin en kaliteli kuzey yarımkürede ilk hasat edilen, coğrafi işaretli Kemalpaşa Kirazı'nın tanıtımı açısından ilçemize ve ilçe tarımına fırsatlar sunan festival 1936 yılından bu yana her mayıs sonu, haziran başı düzenleniyor. Bu güzel geleneğin bir parçası olmaktan her zaman mutluluk duyuyorum. Anadolu’nun adeta bir mozaiği olan ilçemizde, çok renkli, çok sesli bir festival geçirdik. Festivalimizin ilk günü havanın yağmurlu olmasına rağmen alanı terk etmeyen binlerce vatandaşımız ile bir araya gelip, türküleri hep bir ağızdan söyledik. Festival boyunca vatandaşlarımızın yoğun ilgisiyle karşılaştık, çeşitli sanatçılar, etkinlikler ile dolu dolu geçirdiğimiz bir karnavala dönüşen festivalimizin finalini Kemalpaşa'yla sıkı bağları olan güzel insan Haluk Levent ile birlikte İzmir Marşı'nı söyleyerek gerçekleştirdik. Başta bizleri yalnız bırakmayan tüm Kemalpaşalılara, festival boyunca yoğun mesai harcayan tüm çalışma arkadaşlarımıza, festivalde sahne alan tüm sanatçılara ve bizlere destek olan herkese sonsuz teşekkür ederim. 50. Altın Kiraz Kültür ve Sanat Festivali'nde görüşmek dileğiyle.’’ dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
Sofralar ekmeksiz kalmayacak
Sofralar ekmeksiz kalmayacak