Kurtuluşun 97. Yılı Ata’nın İzmir’e...

Kurtuluşun 97. Yılı Ata'nın İzmir'e baktığı yerde kutlandı

Kurtuluşun 97. Yılı Ata'nın İzmir'e baktığı yerde kutlandı

Kurtuluşun 97. Yılı Ata'nın İzmir'e baktığı yerde kutlandı
09 Eylül 2019 - 15:27

İzmir'in kurtuluşunun 97. yılı Bornova'da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ege Üniversitesi Hastanesi'nin önünde bulunan 9 Eylül Şehitliği'ndeki anmanın ardından, Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun hemen öncesinde kente baktığı Belkahve'de düzenlenen törende kurtuluş coşkusu yeniden yaşandı.
 
İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yılı Bornova'da çeşitli etkinliklerle kutlandı. 8 Eylül'deki kortej yürüyüşü ve konserin ardından, 9 Eylül'de iki ayrı tören düzenlendi. İlk tören Ege Üniversitesi Hastanesi önündeki 9 Eylül Şehitliği'nde yapıldı. Anıt'a Kaymakamlık, Garnizon ve Bornova Belediyesi çelenkleri konuldu. İkinci tören ise İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunda anlamlı bir yeri olan Belkahve'de gerçekleşti. Ata Anı Evi'ndeki törene; Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Bornova Kaymakamı Fatih Genel, Bornova Garnizon Komutanı Vekili Topçu Albay Rıza Ayyıldız ve çok sayıda vatandaş katıldı.
 
Belkahve'de, Afyonkarahisar Kocatepe'de 26 Ağustos'ta başlayan 'Büyük Taarruz Bisiklet Turu'na katılan bisikletçilerin İzmir'e girişi için start verildi. Bisikletçiler Başkan İduğ ve Kaymakam Genel'in Türk Bayrakları'yla işaret vermesiyle Kocatepe'de başlayan Tur'u İzmir'e girerek tamamladı. Kurtuluş ruhunun yaşatıldığı etkinlikte Atatürk Anıtı'nın önündeki bağımsızlık meşalesi yakıldı. Şiirler ve dans gösterilerinin yapıldığı törene İzmir Down Sendromlular Derneği Zeybek Halk Oyunları ekibinin gösterisi de ayrı bir renk kattı.
 
Belkahve'deki tören alanında konuşma yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "İzmir'in Kurtuluşu'nun 97. yılını kutluyoruz. Aslında 4 Eylül 1919'da yani 100 yıl önce Sivas Kongresi ile başlayan bir milli mücadelenin sonucu olan 9 Eylül 1922'yi kutluyoruz. Atatürk öyle bir stratejik çalışma yapmış ki, 3 yıl içinde bu ülkede bir bütünlük sağlamış. Buradan Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını, tüm şehitlerimizi rahmetle anıyorum. İzmirli sadece zeybek oynarken diz çöker, onun dışında diz çökmez, 'Ne Mutlu Türküm Diyene" dedi. Kutlamaların ardından törene katılan protokol üyeleri Ata Anı Evi'ni gezerek bilgi aldı, Kurtuluş Savaşı yıllarını anlatan filmi izleyerek o dönemden kalan eşyaları inceledi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sığacık’ta yat limanı protestosu
Sığacık’ta yat limanı protestosu
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”