Dostlar Alışverişte Görsün


Geçtiğimiz günlerde sosyal medya da gördüğüm bir fotoğraf gülümsememe neden oldu. Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda ile bir fotoğrafını paylaşmıştı. İlk başta bir açılışta ya da etkinlikte karşılaşıp birlikte fotoğraf çektirdiklerini düşündüm. Fotoğrafa dikkatli bakıp altındaki metni okuyunca fotoğrafın Abdül Batur’un makam odasında çekildiğini anladım. Fotoğrafın altında “Gaziemir Belediye Başkanımız Halil Arda’yı Konak Belediyesi’nde ağırladık. Nazik ziyareti için kendisine çok teşekkür ediyorum.” Yazıyordu.  Bu daha önce de çok fazla eleştirdiğim belediye başkan ziyaretlerini aklıma getirdi. Başkan seçildikten sonra mesaisini tebrik için gelenlere ayıran yeni seçilen başkanlar bu yetmezmiş gibi sık sık yaptıkları ziyaretler ile de gündeme geliyorlar. Son aylarda sosyal medyada Genel Merkezi ziyaret edip Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile fotoğraf çektirmiş belediye başkanları görüyorum. İzmir’de CHP’li başkanları görüyoruz. Eminim başka kentlerde aynı fotoğrafı AK Partili belediye başkanları veriyordur. CHP’li başkanları bir dönem İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Ankara Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile fotoğraf çektirirken de gördük.
Abdül Batur ile Halil Arda hızlarını alamamışlar demek ki birlikte ziyaret fotoğrafı vermişler. Oysa biz belediye başkanlarını temel atarken, kurdele keserken ve halkın sorunlarını dinlerken görmek istiyoruz. Bizi tanıyanlar bilir yayıncılık ve kamuoyu araştırmaları dışında siyasi danışmanlık hizmeti de veren bir danışmanlık şirketimiz var. Yıllar önce ekibimizle birlikte CHP kurmayları ile bir toplantı yapmıştık. Yerel seçimlere 6 ay gibi bir süre vardı ve adaylar henüz belirlenmemişti. O toplantı da çok fazla Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen referans gösterilince dayanamamış ve “ İzmir’de bu kadar belediye başkanı var. Niye birisi yaptığı icraatlar ile öne çıkmıyor da hala Yılmaz Büyükerşen’in yaptığı başarılı çalışmalar örnek gösteriliyor” demiştim. Maalesef o günden bugüne değişen bir şey yok. Yılmaz Hoca hala görev başında ve icraat yapmaya devam ediyor. Ancak İzmir’de yaptığı çalışmalar ile her kesimden vatandaşın gönlünü kazanan bir belediye başkanı aranmaya devam ediyor.
Abdül Batur gibi en tecrübeli başkanlar bile dün il başkanına belediyeden araç ve şoför tahsis etmek ile meşguldü bugün de gelen ziyaretçilerin fotoğraflarını yayınlamak ile yetiniyor. Artık İzmirliler, böylesi “ dostlar alışverişte görsün” ve “ Körler sağırlar birbirlerini ağırlar” manzaralarını görmek istemiyor.