Aselsan rekor kırdı



Ülkemizin göz bebeği ASELSAN, tüm zamanların kâr ve satış rekorunu kırdı.
Şirketin cirosu 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 24 büyüyerek 16 Milyar TL’yi aşarken,  net kârı da geçen yıla göre yüzde 33 artışla 4,5 milyar TL seviyesine ulaştı.

Üç kıtada 12 ülkeye yayılan satış ve üretim ağıyla dünyanın en büyük 48. savunma sanayi şirketi olan ASELSAN, 2020 yılını da rekor sonuçlarla tamamladı.

İhracatta bir milyar dolarlık sipariş aşıldı

Pandeminin her alanda hissedildiği 2020 yılında ASELSAN  ihracattaki koşusuna  devam etti. Şirket 6 yeni ülke ile 446 milyon ABD doları tutarında sözleşme imzaladı. Yeni siparişler ile birlikte 1 milyar ABD dolarını aşarak tarihi zirveye ulaştı.

ASELSAN hızla büyüyor

İhracat yaptığı ülke sayısını 70 çıkartan ASELSAN savunma elektroniğinden sağlığa, haberleşme sistemlerinden uzay teknolojilerine kadar birçok alanda faaliyet gösteriyor.
Pandemi  koşullarının ağırlaştığı bir dönemde ortak çalıştığı şirketlerle birlikte çok kısa bir süre içinde solunum cihazı üreten ASELSAN Covid-19  hastalarının hizmetine sunmuştu. ASELSAN'ın üretmiş olduğu solunum cihazları dost ve kardeş ülkelere de gönderilmişti.

Barış için ASELSAN

Türk Silahlı  Kuvvetleri'nin haberleşme ihtiyaçlarını milli ve özgün olarak karşılanması amacıyla 1975 yılında kurulan şirket bugün dünyada söz sahibi bir firma haline geldi. ASELSAN geliştirdiği ürünler dünyanın dört bir yanına ihraç edilirken , yarattığı teknolojik çözümler ile de barışı sağlama adına hizmet veriyor.

Gelecek için ASELSAN

Gelecekte  savaş sahasında yaygın bir şekilde kullanılacak olan, uzaktan kontrol edilebilen, kendi başına karar veren, uygulama yeteneğine sahip,  insansız araçlar üretimi üzerinde çalışmalar yapmaktadır. Bu kapsamda kara deniz ve hava platformlarında kullanılan silah radar ve optik sistemler için askeri standartlarla uyumlu yüksek performanslı çözüm üretirken, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin yanı sıra,  dünya ordularının da hizmetine sunmaktadır.

Borsa İstanbul'da işlem görüyor

Türk Silahlı Kuvvetleri Güçlendirme Vakfı'nın bir kuruluşu olan ASELSAN, Borsa İstanbul'da işlem görüyor. Şirketin yüzde 25.70'lik kısmı halka açık bulunuyor.

İş fırsatları sunuyor

Bu güzide kurumda çalışmak isteyenlerin, internet üzerinden ASELSAN sayfasını ziyaret ederek iş başvurusunda bulunmaları gerekiyor. İnsan kaynaklarına da çok büyük bir yatırım yapan ASELSAN, öğrenci, yeni mezun ve deneyimli kişilere kapılarını açıyor.