Başkan Mustafa Kayalar Neyi Bekliyor?


Bir haftadır İzmir’de yerel yönetimler ile ilgili haberler gündemde büyük yer işgal ediyor. Öncelikle Torbalı da İsmail Uygur’un vefatından sonra yeni başkanı belirlemek için yapılan seçimler gündemde bir hayli yer tuttu. Mahkemenin AK Partinin seçimin iptali için yaptığı başvuruyu kabul etmesi ile Torbalı da seçimlerin yenileceğini tahmin etmek zor değil.
Yerel Yönetimler ile ilgili bir diğer haber ise Menderes Belediye Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar’ın belediyenin uygulamaları ve Belediye Başkanı Mustafa Kayalar ile ilgili CİMER’e suç duyurusunda bulunması idi. Gürsel Rüzgar’ın aynı zamanda CHP’li bir meclis üyesi olması ise olayı daha da ilginç hale getiriyordu. Belediyeden yapılan ilk açıklama şikayet olmadığı söylense de sonradan Rüzgar’ın CİMER’ e iki defa şikayet ettiği ortaya çıktı. Rüzgar, şikayetlerinde hem Belediye Başkanını hazine arazilerine yapılan yapılaşmaya göz yummakla suçluyor hem belediyenin soruşturma için yalan beyanda bulunduğunu söylüyordu. Rüzgar’ın şikayetlerinde şu ifadeler yer alıyordu: 
“ Ne kaçak yapı yapmaya çalışan belediye çalışanına engel olmaya çalışan bir Belediye Başkanı ne de hazineye sahip çıkması gereken bir idareci bulunmamaktadır. Bu yapı gittikçe büyümektedir. Gereğinin yapılmasını talep ediyorum.”,
 “ CİMER başvurum ile ilgili Menderes Belediyesi’nden cevap gelmiş bulunmaktadır. Cevapta Menderes Belediyesi yalan beyanda bulunmuştur. Bu beyanda bulunanlar hakkında suç işlediklerinin farkında olduklarını zannetmekteyim. Eğer bu işgal kaldırılmaz ise şikayeti daha üst kurumlara yapacağımı bildirir, gerekli işlemlerin ivedilikle yapılmasını talep ediyorum” ifadeleri Rüzgar’ın şikayet dilekçesinde yer aldı.
Özetle Başkan Yardımcısı Gürsel Rüzgar, Belediye Başkanı Mustafa Kayalar’ı kaçak yapılara göz yummak ve işlem yapmamakla, Belediyeyi de yalan beyanda bulunmakla suçladı.
Gürsel Rüzgar daha sonra sözlerini yumuşatan bir açıklama yapsa da Başkan Kayalar tarafından görevden alındı. Daha sonra belediye tarafından bir açıklama yapılarak Rüzgar’ın görevden alındığı kamuoyuna açıklandı.  Ancak dikkatimi çeken açıklama da  Rüzgar’ın suçlamaları ile ilgili hiçbir cevap yoktu. Şaşırmadım desem yalan olur. Bir belediye de belediye başkan yardımcısı belediyeyi ve belediye başkanını iki defa CİMER’e şikayet edip haklarında suç duyurusunda bulunacak ancak belediyeden konu ile ilgili iki defa kamuoyuna açıklama diye iki ayrı metin birkaç gün arayla basın organlarına gönderilecek ve tek kelime ile iddiaların doğru ya da yanlış olduğundan bahsetmeyecek. Bunu yadırgamamak mümkün değil. Buradan Mustafa Kayalar’a şu soruları sormak istiyorum.

Evet, cevabını merakla beklediğimiz sorulardan bazıları bunlar. Başkan Kayalar sorularımızı yanıtlarsa memnuniyetle haber sitelerimizde ve köşe yazımızda yer veririz. Hem bizim hem de kamuoyunun merakı giderilmiş olur.