MARBLE İzmir Fuarı En İyi Fuarlar Arasında

MARBLE İzmir Fuarı En İyi Fuarlar Arasında

MARBLE İzmir Fuarı dünyanın en iyi üç fuarı arasında yer alıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkan Adayı İbrahim Alimoğlu, Mövenpick Hotel'de düzenlediği basın toplantısında MARBLE İzmir'in bu yıl 41 ülkeden alım heyeti ağırlayacağına dikkat çekti.

MARBLE İzmir Fuarı En İyi Fuarlar Arasında

MARBLE İzmir Fuarı dünyanın en iyi üç fuarı arasında yer alıyor. Ege Maden İhracatçıları Birliği (EMİB) Başkan Adayı İbrahim Alimoğlu, Mövenpick Hotel'de düzenlediği basın toplantısında MARBLE İzmir'in bu yıl 41 ülkeden alım heyeti ağırlayacağına dikkat çekti.

MARBLE İzmir Fuarı En İyi Fuarlar Arasında
28 Mart 2022 - 15:21

MARBLE İzmir'in bu yıl 41 ülkeden alım heyeti ağırlayacağına dikkat çeken EMİB Başkan Adayı Alimoğlu, "MARBLE İzmir, dünyanın en iyi üç fuarından biri olabilmek için büyük bir güçbirliği yaptı. Kimler güçbirliği yaptı? Başta Ticaret Bakanlığı olmak üzere İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZFAŞ, TOBB, KOSGEB, İMİB, EİB, EBSO, İZTO, DENİB, BAİB ile halen başkanlığını yürüttüğüm Türkiye Mermer Doğaltaş ve Makinaları Üreticileri Birliği ile EMİB ve sektörümüzün değerli firmaları yaptı. Bu kurumlar el ele verdi, omuz omuza yürüdü. Ortaya MARBLE İzmir çıktı. El ele verince nelerin başarıldığı ortada" diye konuştu. 
 
MADEN İŞİ TECRÜBE İŞİDİR

Dört kuşak madenci olan bir aileden geldiğini, sektörün içinde doğduğunu söyleyen Alimoğlu "Afyonkarahisar'da, Balıkesir'de, Muğla'da, Uşak'ta, Kütahya'da, Denizli'de, Konya'da, İstanbul'da, İzmir'de, Burdur'da yani sektörün kalbinin attığı her yerde madencilerimizle bir araya geliyoruz. Seçim var diye değil, bu işin içinde olduğumuz için, sektörümüzün önünü açmak için hep bir aradayız. EMİB'de ise bir bayrak değişimi yaşanacak. EMİB Başkanımız Sayın Mevlüt Kaya, iki dönem şartı nedeniyle bayrağı devredecek."dedi. 
 
GENÇLERLE OMUZ OMUZA
Bu yüzden yönetim olarak gençlerle birlikte olduklarını söyleyen Alimoğlu, “Yenilikleri yakından takip edebilen, EMİB'i geleceğe taşıyacak gençlerimizle birlikte adayız. Onların dijital kanallar üzerinden yenilikleri yakından takip edebildiklerini biliyoruz. Onlara güveniyor, inanıyoruz. Çünkü madencilik sektörünün geleceği onlarda. Onlar bizim tecrübelerimizden, biz onların enerjilerinden faydalanacağız. Sektörümüzdeki olumsuzlukları kaldırmak için el ele vereceğiz, güç birliği yapacak, birlikte yöneteceğiz. EMİB’in geleceği bizim geleceğimiz" diye konuştu. 
 
HER ALANDA KOŞACAĞIZ
Atılacak her adımın planlı olacağını vurgulayan Alimoğlu şöyle devam etti:
“Bilimde, sanatta, teknolojide, sanayide, ticarette, kısaca üretimin en katma değerlisinde, en iyisini yapmak için bu adımları yürüyerek değil, koşarak atacağız. Aday yönetim kurulumuz bu anlayışı benimseyen değerli isimlerden oluştu. Biz, EMİB için gecemizi gündüzümüze katmaya hazırız”
 
SÜRDÜRÜLEBİLİR İHRACAT
En büyük hedefimiz sürdürülebilir ihracat. Türkiye’nin doğal taş ihracatında işlenmiş ürünlerin payı yüzde 60'a ulaştı. Doğal taş ihracatında işlenmiş ürün ihracatının payını Türkiye genelinde yüzde 75'e, Ege Bölgesi'nde yüzde 90’a; sektörün 6 milyar dolar olan ihracat gelirini 2025 yılı sonunda 12 milyar dolara çıkarmayı kendimize görev edindik. Bu hedefi tam 12'den vuracağız. Madencilik sektöründe iz bırakacağız”
 
EMİB Başkan Adayı Alimoğlu projelerini ise şöyle açıkladı:
 
“MADEN KANUNU ELZEMDİR”
“Bı̇r maden kanunumuz var. Bu kanun 25 kez değı̇şı̇klı̇ğe uğradı, zaman ı̇çı̇nde kafa karışıklığına neden oldu. Bı̇zı̇m, sınırları belı̇rlı̇, yönetmelı̇ğı̇n tüm maddelerı̇yle açık olduğu bı̇r Maden Kanunu’na ı̇htı̇yacımız var. Elzem bu kanunun çıkması ı̇çı̇n çalışacağız”
 
“TEK BAKANLIK OLMALI”

“Madencı̇lı̇k ı̇çı̇n 8 ayrı bakanlığın kapısını çalıyor, 21 kurumdan ı̇zı̇n alıyoruz. İhracattakı̇ en büyük sıkıntımız ise navlun fı̇yatları, konteyner ve gemı̇ bulmadakı̇ belı̇rsı̇zlı̇kler. Bu bürokrası̇, herkesı̇ yoruyor. Bu yüzen Tabii Kaynaklar Bakanlığı kurulmasını talep edeceğiz”
 
“ORTAK HAREKET EDECEĞİZ”
“Madencilik Platformu ile sorunların çözümü için ortak hareket ediyoruz. Bu güç birliği ile sorunlara karşı hızlı çözümler üreteceğiz”
 
YEŞİL MADENCİLİK 
“Bizim için önce insan gelir. Sonra çevre, daha sonra maden gelir. Yeşil madencilik anlayışını gençlerı̇mı̇zı̇n desteğı̇yle tüm sektöre ı̇yı̇ce yerleştı̇receğı̇z”
 
METAVERSE'YE EMİB DAMGASI
"Yenı̇ dünya hızla büyüyor, gerisinde kalamayız. Tı̇caret artık dı̇jı̇tal dünyada hüküm sürüyor. Bu yüzden Türk madenlerinin Dünya’ya tanıtılması ve pazarlanması için Metaverse’de projeler hayata geçireceğiz, bu projelerle EMİB, Metaverse’ye damga vuracak”
 
SANAL DÜNYADA GERÇEK TANITIM

"Dı̇jı̇tal tüm teknolojı̇k araçları kullanma hedefı̇ndeyı̇z. Sanal gerçeklı̇k gözlüklerı̇ ı̇le görülecek stand çalışmalarına hız verdı̇k. Böylece ülkemı̇zı̇n potansı̇yel ocak ve ı̇şletmelerı̇ daha farklı bı̇r alanda da tanıtılacak”
 
OCAKLAR SANAT MERKEZİ OLACAK

“Ülkemizin mermer ocaklarının aynı zamanda bı̇rer sanat merkezı̇ halı̇ne gelmesı̇ ı̇çı̇n çalışma grupları oluşturuyoruz. Bu sayede tı̇carı̇ ürün yelpazesı̇nı̇nde gelı̇şı̇mı̇nı̇ hızlandıracağız”
 
ULUSLARARASI YARIŞMA
“Bu amaçla AMORF Tasarım Yarışması uluslararası boyuta taşınacak. Mimar, tasarımcı ve öğrencilere birebir ulaşılarak Türk taşlarının tanıtımına, projelerde kullanılmasına ve katma değerli ürün üretimine katkıda bulunulacak. Tasarım açısından güçlü, üretilebilir, katma değeri yüksek, çevreye duyarlı ve sürdürülebilir projeler hayata geçirilecek”
 
GENÇ İSTİHDAM ARTACAK
“Maden, jeolojı̇ ve cevher hazırlama mühendı̇slı̇ğı̇ öğrencı̇lerı̇ne yönelı̇k konferanslar düzenlenerek onların sektörde ı̇stı̇hdamına kaynak aktaracağız. Burslarımız ise devam edecek. Bu sayede başarılı öğrencı̇lerı̇n kendi illerinde kalmaları desteklenerek tersı̇ne beyı̇n göçünü başlatmış olacağız”
 
MÜTEAHHİT KÜLTÜRÜ
"Sürdürülebilir Taş-Mimari için AR-Ge çalışmaları yapılacak. Bu sayede atık moloz problemini ortadan kaldırarak, atık molozu daha yaygın kullanıma ulaştırmayı hatta yeni bir müteahhit kültürü yaratmak hedefliyoruz” 
 
“İŞ BİRLİKLERİ GÜÇLENDİRİLECEK”

Taş öğütme kooperatifleri için çalışmalar yapılacak.  URGE projeleri, sektöre istişare zemini sunan 'Hayatımız Maden Çalıştayı, EMİB bünyesinde büyüyerek devam edecek. Sivil toplum kuruluşları ile işbirlikleri güçlendirilecek

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu