Nagehan Alçı’ya Dava

Nagehan Alçı’ya Dava

Nagehan Alçı’ya Dava

Nagehan Alçı’ya Dava
06 Ekim 2019 - 12:12

Televizyonda yayınlanan bir programda sarf ettiği “katil devlet” sözleriyle büyük tepki çeken Nagehan Alçı hakkında Milliyetçi Avukatlar suç duyurusunda bulundu.
Gazeteci yazar Nagehan Alçı’nın bir televizyon programında ifade ettiği sözler sebebiyle Türk Hukuk Enstitüsü Üyeleri Türkiye genelinde harekete geçti. “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etme, Türk Milletini ve Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılama” gerekçeleriyle suç duyurunda bulunuldu.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şube Başkanı Fatih Şimdi, Nagehan Alçı’yı sert bir dille eleştirdi. Türkiye her önüne gelenin her istediği sözü söyleyebileceği bir ülke değildir. Türkiye her şeyden önce bir hukuk devletidir. İnsanlarımız arasında kin ve nefret oluşturacak, devletimizi ve milletimizi aşağılayacak kelimeleri kamuoyu önünde kimse kullanamaz. Bazı değerlerle şaka olmaz! Devlet ve millet kavramları şakaya gelecek kavramlar değildir. Birliğimizin teminatı olan devlet harcımızı kimse örseleyemez! Söylemlerinde kasıt bulunduğunu bildiğimiz bu kadıncağız Türkiye Cumhuriyetini ve milletini çok hafife almış ve haddini aşan ifadeler kullanmıştır. Bunun yasal faturasını da ödeyecektir.” dedi.
Nagehan Alçı hakkında Türk Ceza Kanunun 301, 216 ve 218. Maddelerince suç duyurusunda bulunduklarını da ifade eden Türk Hukuk Enstitüsü İzmir Şube Başkanı Fatih Şimdi sözlerini şöyle sürdürdü; “Nagehan Alçı için 30 ilde aynı anda suç duyurusunda bulunulduk. Davanın da takipçisiyiz. Alçı katıldığı bir televizyon programında ikaz edilmesine rağmen ısrarlı bir şekilde devletin tırnak içinde söylüyorum ‘katil’ olduğunu altını doldura doldura zehirli dilini saça saça ifade etmiştir. Prof Dr. Ersan Şen kendisini ikaz etmesine karşın Nagehan Alçı ısrarla söylemine devam etmiştir. Bu ısrar da suçu kasıtlı işlediğinin delilidir! Suç işleme iradesinde bir sebat olduğunu görüyoruz. Bu kadının cezalandırılması gerek. Telefonlarım susmuyor ‘biz de suç duyurusunda bulunmak istiyoruz’ diyen vatandaşlar var. Bazı şeylerle şaka olmaz devlet ve milletle şaka olmaz ama bu kadıncağız devlet ve milleti hafife aldı bunun faturasını da ödeyecek bu olayın sonuna kadar takipçisi olacağız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Görkemli Hatıralar’da Bornova rüzgarı
Görkemli Hatıralar’da Bornova rüzgarı
Filiz Başkan: Güzel bir beş yıl olacak
Filiz Başkan: Güzel bir beş yıl olacak