Naldöken, Bornova’nın doğalgazsız tek...

Naldöken, Bornova’nın doğalgazsız tek mahallesi

Ülkenin en ücra köşesine doğalgaz ulaşırken, Bornova’nın Naldöken, Kavaklıdere ve Yeşilçam mahalleleri Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’de hala doğalgazdan mahrum.

Naldöken, Bornova’nın doğalgazsız tek mahallesi

Ülkenin en ücra köşesine doğalgaz ulaşırken, Bornova’nın Naldöken, Kavaklıdere ve Yeşilçam mahalleleri Cumhuriyetimizin 100. Yılı olan 2023’de hala doğalgazdan mahrum.

Naldöken, Bornova’nın doğalgazsız tek mahallesi
06 Şubat 2023 - 11:12

İZMİRGAZ Doğalgaz A.Ş., Kavaklıdere ve Yeşilçam mahallelerini 2023 yılı yatırım planına alırken, Kavaklıdere ve Yeşilçam’ın toplam nüfusuna sahip Naldöken Mahallesine “2023 Yılı yatırım planlarımızda yoksunuz” diyor.
 
Modern dünyada insanların ısınma ihtiyacını tozsuz ve dumansız karşılayan doğalgaz, günümüz Türkiye’sinde Anadolu’nun en ücra köşelerine kadar gitmiş durumda. İzmir’in Bornova ilçesine bağlı Naldöken, Kavaklıdere ve Yeşilçam doğalgaza kavuşamayan üç mahrumiyet bölgesi mahalle…
 
Bu mahallelerden Kavaklıdere ve Yeşilçam; İZMİRGAZ Doğalgaz şirketinin 2023 yatırımları arasında kendilerine yer bulurken, Naldöken Mahallesi için doğal gazın gelme süreci hala karanlık görünüyor.
 
Bornova’nın doğalgaza hasret üç mahallesinin muhtarlarıyla sizler için bir araya geldik. Doğalgazla 2024 yılında tanışma umudu olan Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Ömer Kaça ve Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Hamdi Şengül’ün yüzü gülüyor. Zira bu iki mahalle doğalgazla tanışmak için gün sayıyor… Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen ise; İZMİRGAZ Doğalgaz A.Ş.nin Naldöken’i Cumhuriyetin 100.  Yıldönümünde, Bornova’nın doğalgazı olmayan tek mahallesi bırakan kararına tepkili.
 
Naldöken’de doğalgaz yok, şenliği var!
Kavaklıdere ve Yeşilçam’a göre hem nüfus olarak daha kalabalık olduklarını, hem de Naldöken’in İnönü Caddesi’nde doğal gaz olduğunu, Naldöken’in geneline yaygınlaştırılmasının daha ekonomik ve kolay olduğunu belirten Naldöken Mahallesi Muhtarı Mustafa Özgen, “Doğalgaza büyük talep var. Doğalgaz dağıtım ana borusuna en yakın mahalle. Naldöken’in üç ana caddesinden biri olan İnönü Caddesi’nde 5 yıldır doğalgaz hattı var. Bu caddedeki konutların büyük bölümü doğalgaz abonesi ve 5 yıldır doğalgaz kullanıyor. Naldökenliler, doğalgazın dağıtımını tam 5 yıldır bekliyor” diye konuştu.
 
İZMİR GAZ Genel Müdürü Yetik; “Naldöken’e 2023 yılında doğalgaz yok” 
İZMİR GAZ Genel Müdürü Ahmet Yetik ile Linkedin üzerinden görüşen, Naldöken Mahallesi sakini Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan, Bornova’nın Kavaklıdere ve Yeşilçam Mahallelerinin 2023 yatırım planlarında olduğunu, Naldöken Mahallesinin bu plan içinde olmadığını öğrendi. EMD İzmir Şubesi Başkanı Murat Demircan ile mesajlaşması sonrasında İZMİRGAZ Doğalgaz A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Yetik’in profilinin görüntülemez hale gelmesi dikkati çekti.
 
Naldöken Mahallesi, 2023 doğalgaz yatırım planında olmasa da Naldöken’deki her direkte, panolarda, duvarlarda kısacası boş bulunan her yere doğalgaz bağlama firmaları afişlerini asarak reklamlarını yapıyor. Öyle ki firmalar; renkli afişleriyle mahallede bir şenlik havası oluşturmuş durumda.
 
Naldöken Mahallesi’nde 10’larca doğal gaz tesisat firması ev ve işyerlerine tesisat döşerken, mahalle meydanında kamyon üzerinde kombi satışı yapıyorlar. Firmalar, görüştükleri mahalle sakinlerine de “İZMİRGAZ bizi aradı, Naldöken’in 2023 yılında Doğal gaz genişleme bölgesi ilan edildiğini belirtti. Biz de o nedenle çalışmalarımızı bu mahallede yoğunlaştırdık” şeklinde bilgi veriyorlar.
 
Çekmecemde binlerce dilekçe var
Naldöken’de doğal gaz döşetmek isteyen 3 bin konutun dilekçelerini 1 ay önce iki parti halinde İZMİRGAZ’a teslim ettiğini dile getiren Naldöken Mahalle Muhtarı Mustafa Özgen, yetkililere çağrıda bulunarak, “Çekmecemde doğalgazın gelmesi için mahalleliden gelen henüz İZMİRGAZ’a teslim edilmemiş 300 dilekçe daha var. Nüfusunun fazlalığı, doğalgaz ana boru hattına yakınlığıyla diğer iki mahalleye göre açık ara öndeyiz. Ancak, İZMİRGAZ’ın 2023 yatırımları arasında yokuz. Bu işte bir terslik var. Mahallemizin de 2023 yatırımları arasında yer almasını istiyoruz” dedi.
 
İki mahalleden teşekkür 
Kavaklıdere Mahallesi Muhtarı Ömer Kaça ve Yeşilçam Mahallesi Muhtarı Hamdi Şengül, doğalgazın mahallelerine gelmesi için çok çalıştıklarını ifade ederek, İZMİRGAZ’ın 2023 yatırımlarında kendilerine yer verdikleri için mutlu olduklarını ifade ettiler. İki muhtar da “Geç de olsa bu yıl doğalgaz yatırımları arasında yer almak güzel bir gelişme. Bu noktada bizi yatırım içine alan yetkililere teşekkürlerimizi sunuyoruz. Umarız en kısa sürede mahallelerimiz doğalgaza kavuşur” ifadelerini kullandılar.
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı