Prime Health Concept ile sağlık turizmi hizmeti...

Prime Health Concept ile sağlık turizmi hizmeti başka bir seviyede

Son on yılda Türkiye'de Demet Mutlu gibi genç kadın girişimcilerin yükselişiyle son derece şanslıydık. Ama şimdi bir başka genç girişimci olan Rhianne (Riyen) Küçükkaplan, yükselen iş güçleri sahnesine çıktı.

Prime Health Concept ile sağlık turizmi hizmeti başka bir seviyede

Son on yılda Türkiye'de Demet Mutlu gibi genç kadın girişimcilerin yükselişiyle son derece şanslıydık. Ama şimdi bir başka genç girişimci olan Rhianne (Riyen) Küçükkaplan, yükselen iş güçleri sahnesine çıktı.

Prime Health Concept ile sağlık turizmi hizmeti başka bir seviyede
30 Haziran 2022 - 16:01

Rhianne medikal turizm alanında oldukça tecrübeli ve şimdi bu sektörde kendi şirketini açmış bulunmakta.

İşte o özel söyleşi;

S: Evet Rhianne, her şeyden önce, Rhianne gibi bir isim nereden geliyor?

C: Aslında Galce ve bildiğiniz gibi Galler İngiltere'nin bir parçası. Annem İngiliz.

S: Ama Küçükkaplan soyadı ile babanızın Türk olduğunu tahmin ediyorum?

C: Evet haklısınız, babam Türk. Çifte vatandaşlığım var - İngiltere'ye seyahat ederken vize kısıtlamam olmadığı için bu işte büyük bir avantaj sahibiyim.

S: Bana ‘medikal turizmin' tam olarak ne olduğunu açıklar mısınız?

C: ‘Sağlık turizmi’ olarak da bilinen sağlık turizmi, bir kişinin kendi ülkesinden başka bir ülkeye sağlık yardımı için seyahat etmesidir.

S: Neden birisi sağlık yardımı almak amacıyla başta Türkiye olmak üzere başka bir ülkeye seyahat etmek istesin?

C: Çeşitli nedenlerden dolayı, ancak öncelikle maliyete inanıyorum. Örneğin, İNGİLTERE veya Eire ile karşılaştırılabilir maliyetler, fiyatın yaklaşık yarısıdır ve bu, seyahat masrafları dahilindedir. Bazı tıbbi prosedürler % 50'den bile azdır!

S: Aslında sağlık turizmi işine ilk etapta nasıl atıldınız? Bu alanda çalışmak her zaman sizin tutkunuz muydu?

C: Hayır, aslında değildi. Kazara içine düştüm. Becerimi dillerle kullanmak istedim, bu yüzden aslında Pekin, Çin'de üniversiteye gittim ve Mandarin Çincesi öğrendim. Türkiye'ye döndüğümde başarılı bir okul öncesi eğitimi (kreş) olan annemin işini devraldım. Ancak birkaç yıl sonra, yöneticimizin pozisyonunda o kadar yetenekli hale geldiğini fark ettim ki, aslında yapmam gereken çok az şey vardı. Zorlu bir şeye ihtiyacım olduğunu fark ettim, bu yüzden bir sağlık turizmi şirketinin sahiplerinden birinin asistanı olarak bir pozisyon geldiğinde başvurdum ve başlangıçta bu işe böyle girdim.

S: Sonunda bu şirketin genel müdürü olduğunuzu anlıyorum. Bu büyük bir sıçramaydı – bir asistandan genel müdüre..

C: Evet, haklısınız. Hızlı öğreniyorum ve tıp turizminin tüm yönleri hakkında hızlı bir şekilde bilgi sahibi oluyorum. Ayrıca, yönetim ve yönetim becerilerimi hızla kanıtladım, bu yüzden hızlı bir şekilde genel müdür pozisyonuna terfi ettim. Bundan sonra işimde küçük bir ortaklık teklif edildi, aslında bu yüzdengenel müdür oldum.

S: Artık kendi medikal turizm şirketinizi açtınız. Yerleşik bir sağlık turizmi şirketinde bu kadar yüksek bir konuma sahipken, neden ayrıldınız?

C: Önceki şirketimden iyi şartlarda ayrıldığımı vurgulamak istiyorum. Diğer ortaklar işi benim dahil olmak istediğimden farklı bir yöne çekmek istediler, ben de ayrılmaya karar verdim.

S: Neden yoktan iş kurma riskini aldınız?

C: Öncelikle ‘Prime Health Concept’ i yoktan başlattığımıdüşünmüyorum – şu anda medikal turizm işiyle ilgili geniş bir bilgiye sahibim - uluslararası alanda ve açıkçası Türk sektöründe daha da fazla. Tıp turizmi ile ilgili hastaneler hakkında çok bilgiliyim, cerrahları itibarla tanıyorum, vb. Bu işle ilgili şu anda sahip olduğum bilgi ve becerileri satın alamazsınız.
Ayrıca, benim için çalışan ekibim bu sektörde deneyimli ve olağanüstü yeteneklidir.
Eşsiz bir hizmet sunmak istiyorum, müşteri konforunun, hizmetin ve deneyimin finansal düşüncelerden veya kardan önce geldiği bir hizmet.
Müşterilerimize sunduğumuz yüksek standartlar ve kaliteli deneyimden o kadar etkilenmelerini sağlamak istiyorum ki, Türk halkı, kültürümüz ve ülkemiz hakkında daha fazla bilgi edinmek için ertesi yıl tatil için geri dönmek istesinler. Sadece arkadaşlarına ve ailelerine Prime Health Concept'in ne kadar harika bir şirket olduğunu söylemelerini değil, aynı zamanda Türklerin ne kadar harika insanlar olduğunu ve Türkiye'nin ne kadar harika bir yer olduğunu söylemelerini istiyorum.
Kendi işime sahip olmak, kararlarımda veya müşterilerimize sunmak istediklerimde herhangi bir kısıtlama olmadığı anlamına geliyor.

S: Eşi benzeri olmayan bir müşteri hizmeti sağlamak istediğinizi söylüyorsunuz. Hizmetiniz bu sektördeki diğer şirketlerden ne şekilde farklı olacak?

C: Bizi farklı kılan hizmetimizin çeşitli yönleri hakkında sürekli konuşabilirim, ancak gazetenizin tamamını kaplayacağı anlamına gelirdi..
Deneyimli personelim ve ben, geniş bilgi ve becerilerimizi bir araya getirdik ve müşterilerimizin deneyimlerinin her bir yönünü bizimle ilk temas kurdukları andan itibaren seçtikleri tıbbi işlemden yaklaşık bir yıl sonrasına kadar analiz ettik ve değerlendirdik.
Bu şekilde, en üst düzeyde tedavi ve bakım sağlayan tıbbi paketler ve hizmetler oluşturduk – maliyet ne olursa olsun – birinin fiziksel veya duygusal sağlığına koyabileceğiniz kesinlikle hiçbir fiyat yoktur.
 
Bizim aracılığımızla rezervasyon yaptırmaya karar verdikleri andan itibaren, tıbbi prosedür ne olursa olsun, tüm seyahat düzenlemelerini yapıyoruz, tüm organizasyon, yönetim işlerini vb.  Müşterilerimiz adına yapıyoruz. 


Müşterilerimizin sahip olabileceği olası stresi ortadan kaldırmak için üzerinde çalıştığımız bir diğer alan da havaalanında. Pek çok kişi seyahat etme konusunda gergin ve yaklaşmakta olan tıbbi prosedürleriyle ilgili endişeleriyle birleştiğinde, ihtiyaç duydukları son şey, İzmir havaalanına vardıklarında ne olacağı konusunda ek stres - onlarla buluşacak kişi orada olacak mı, yoksa havaalanının dışında dolaşıp ulaşımlarını aramak zorunda mı kalacaklar, vb.
Aslında İzmir havalimanı içinde bir ofisimiz var ve bu ayrıcalığa sahip olan/sunan tek medikal turizm şirketiyiz. Çok merkezi - tüm yolcuların yürümesi gereken Varış Alanının kapılarına sadece yaklaşık 20 metre uzaklıktadır.
Ayrıca, bu kapıların hemen önünde bir Müşteri Varış Standımız da var – bu alana girdiklerinde hemen hemen herkesin gördüğü ilk şey biziz. 
Türkiye'de bizimle birlikte oldukları her zaman müşterilerimiz kendilerine Kişisel Asistan-Bakıcı tayin ettirilir. 


YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
“Aliağa'da kontrolsüz gemi sökümüne izin verilemez”
Sofralar ekmeksiz kalmayacak
Sofralar ekmeksiz kalmayacak