Projeler tek tek hayata geçiyor

Projeler tek tek hayata geçiyor

Modern bir kent için çalışmalarına kararlılıkla devam eden Karabağlar Belediyesi, bu amaç doğrultusunda projelerini tek tek hayata geçiriyor. 58 mahalleye semt merkezi yapılması hedefine adım adım ilerleyen Karabağlar Belediyesi, 17’nci semt merkezinin temelini Limontepe’de attı.

Projeler tek tek hayata geçiyor

Modern bir kent için çalışmalarına kararlılıkla devam eden Karabağlar Belediyesi, bu amaç doğrultusunda projelerini tek tek hayata geçiriyor. 58 mahalleye semt merkezi yapılması hedefine adım adım ilerleyen Karabağlar Belediyesi, 17’nci semt merkezinin temelini Limontepe’de attı.

Projeler tek tek hayata geçiyor
02 Ağustos 2019 - 10:41

Limontepe Mahallesi’nde düzenlenen semt merkezi temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende ilk konuşmayı Limontepe Mahalle Muhtarı Kemal Can yaptı. Can mahallesine yapılacak olan semt merkezi başta olmak üzere diğer hizmetler için de Başkan Muhittin Selvitopu’na teşekkür etti.
Soyer:  “Muhittin Başkan’ımı, saygıyla ve sevgiyle takdir ediyorum”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, belediye başkanı olduktan sonraki en anlamlı açılışı olduğunu belirterek,  “Burada tanıtım filmini izlerken birçok proje gördük. Muhittin Başkan deneyimli ve kıdemli bir Başkan olduğunu gösterdi. Bu projelerin 5 yıl içinde hayata geçeceğini hep beraber göreceğiz. Bu bir seçim kampanyası da değil. Ben o nedenle Muhittin Başkan’ıma, Karabağlar Belediyesi çalışanlarını tebrik ediyor, saygıyla ve sevgiyle takdir ediyorum” dedi.
Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade ediyorum
Karabağlar’ın İzmir’in ilçelerinin başında geldiğini hatırlatan Başkan Soyer, “Ayrıca buradaki nüfus farklı yerlerden gelen İzmirlilerden oluşuyor. Limontepe’de çok renkli ve çok sesli İzmir’in önemli yerlerinden biri. Bu sebeple belediyenin bu hizmetini takdirle karşılıyorum. Ve mahallede yapılacak her türlü hizmette de Büyükşehir Belediyesi olarak her türlü desteği vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum. Semt merkezleri çok değerli amaçlara hizmet ediyor. Çünkü bu merkezlerde kaynaklara erişemeyen ve bu kaynaklardan yeteri kadar kullanamayan hemşehrilerimize her türlü destek sağlanıyor.Bugün temelini atacağımız ve gelecek yıl hizmete girecek olan Limontepe Semt Merkezi’n de başta Limontepe olmak üzere Ali Fuat Erden hatta Bahriye Üçok mahallelerini kapsayacak şekilde tasarlandı. Bu merkez aynı zamanda taziye evi olarak da kullanılacak. Bu çalışmalar Büyükşehir Belediyesi ile birlikte paralel olarak yürüyor. Çünkü İzmir’de yapacağımız tüm çalışmaları herkes için eşit şartlarda yürütüyoruz. Şehrin gelişiminde esas olarak gençlerin çocukların, kadınların ve dezavantajlı insanların aktif şekilde rol alması gerek. İmkanları geride kalmış mahallerimize hizmette öncelik vereceğiz. Limontepe ve Ali Fuat Erdenli hemşehrilerime sesleniyorum Bilmelidirler ki yapacağımız her çalışmada herkese eşit hizmet vereceğimizi, kimliğiyle özgürce var olduğu kültürünü huzurla yaşadığı bir geleceğe aktardığı ve bunların tamamını İzmir’in bir parçası olduğu anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.
Son olarak kentsel dönüşüm konusuna da değinen Tunç Soyer, “ Ege mahallesi ve İzmir’in başka yerlerinde de çalışmalarımız var. Ama içiniz rahat olsun bu bölge Karabağlar, en önce başlayacağımız kentsel dönüşüm çalışmasına ev sahipliği yapacak. Bu toprakların baş ettiği zenginlikle sizleri buluşturmak boynumuzun borcudur.” diye konuştu.
Selvitopu,  “Bundan sonraki her projede bu çalışmalarımız Büyükşehir Belediyesi ile koordineli bir şekilde devam edecektir”
Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise bu merkezin açıldıktan sonra buraları en iyi sahiplenen kadınlara teslim edeceklerini belirterek,  “Yurttaşlarımızın sorunlarını sıkıntılarını biliyoruz. Bizler belediye olarak az da olsa yaşamı rahatlatmak için sizlerin yaşamına katkı sağlamak amacıyla bu merkezleri yapıyoruz. Burada çeşitli kurslar seminerler bilgilendirme toplantıları birçok faaliyet olacak. Bu merkezin diğer özeliği körfez manzaralı olması güzel bir merkez herkese hayırlı uğurlu olsun. Ayrıca bu projelerde bize her zaman destek olacak, büyükşehir belediye başkanımızın da  aramızda olması bu projeleri sahiplendiği anlamındadır. Bundan sonraki her projede, bu çalışmalarımız büyükşehir belediyesi ile koordineli bir şekilde devam edecektir. Bizim için asıl olan hizmettir biz hizmet yapmaya geldik sizlere hizmet etmeye geldik” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm çalışması Türkiye’ye örnektir
Kentsel dönüşüm konusuna da değinen Başkan Selvitopu sözlerine şöyle devam etti: “Bu bölgede kentsel dönüşüm sorunu olduğunu biliyoruz. Bizlerin bu konuda önerileri var. Şuanda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu çalışmaları yürütüyor. Biz şunu istiyoruz. Kentsel dönüşümde burada süre giden yaşamların kentsel dönüşüm projeleri sonrasında da aynı şekilde devam etmesinden yanayız. Yerinde dönüşümden yanayız, hak sahiplerinin buradan koparılmamasından yanayız. Böyle bir kentsel dönüşüm projesi istiyoruz bunun için de biz belediye olarak üzerimize düşen her görevi yapmaya hazırız. Devlet kurumlarıyla da uyumlu bir şekilde çalışma arzusundayız. Bizler de onlarla birlikte sizlerin sorunlarını çözmek için çalışacağız. Büyükşehir belediyesi de bu işi takip ediyor İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kentsel dönüşüm proje çalışmaları ve uygulamaları Türkiye’ye örnektir”
Limontepe Mahallesi semt merkezi gelecek yıl açılacak
Konuşmaların ardından Başkanlar Tunç Soyer ve Muhittin Selvitopu ve diğer konuklar butona basarak semt merkezinin temelini attılar. Temeli atılan Limontepe Semt Merkezi, Karabağlar Belediyesi’nin 17’inci semt merkezi olacak. Hem Limontepe hem de Ali Fuat Erden mahallelerini kapsayacak olan semt merkezi 4 kattan oluşacak. Semt merkezinde taziye evi,  kurs ve etkinlik odaları ile çok amaçlı salon bulunacak.  

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak