Rotary 2440. Bölge Federasyonu 60. Yaşını...

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 60. Yaşını Kutladı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Rotary’nin İzmir’deki kuruluşunun 60. Yılını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 60. Yaşını Kutladı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu Rotary’nin İzmir’deki kuruluşunun 60. Yılını Tarihi Havagazı Fabrikası’nda düzenlediği bir dizi etkinlikle kutladı.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu 60. Yaşını Kutladı
24 Kasım 2021 - 09:21

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili ve Kültür Eski Bakanı Prof. Dr. Suat Çağlayan, Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla, Geçmiş Dönem Federasyon Başkanları, İzmir Rotary Kulübü Üyeleri ve Kurumsal İletişim Komite Üyeleri ile Bölgeye bağlı pek çok kulüp üyesinin yer aldığı yoğun katılımlı etkinlikte Rotary’nin İzmir’deki 60 yıllık tarihinde insanlığa dokunan çalışmaların anlatıldığı fotoğraf sergisi ve İzmir Rotary Kulübü Üyelerinin anılarını anlattığı panel gerçekleşti.

Rotary İzmir’deki kuruluşunun 60. Yıldönümünü görkemli bir etkinlikle kutladı. İzmir Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleşen etkinlik İzmir’de ilk kurulan kulüp olan İzmir Rotary Kulübü Başkanı Erdal Miskioğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. “İzmir’de Rotary Kulübü’nün 60 Yılı” Belgesel Film gösterimine, Kurumsal İtibar ve Kimlik Sorumlusu Özlem Arınık Topuz Kulübün kuruluş hikayesi anlatımıyla eşlik etti. “Rotary’de Anılarla 60. Yıl” Paneli’nde ise Prof. Dr. Saffet Mutluer, Telat Muşkara, Tamer Taşkın ve Vildan Gündoğdu yaşanan anılarını anlattı. Federasyon Başkanı Nedim Atilla, İzmir Büyükşehir Başkan Vekili Prof. Dr. Suat Çağlayan’ın konuşmalarının ardından İzmir Rotary Kulübü üyelerine 60. Yıl Rozeti takılmasıyla devam etti.

İzmir Rotary Kulübü Başkanı Erdal Miskioğlu yaptığı konuşmada, “İzmir’de Rotary 60 Yaşında Fotoğraf Sergisi ve Panelimizi düzenlemiş bulunuyoruz. Bu panelde amacımız 60 yıl boyunca İzmir’de var olan Rotaryenlerin, Rotary Kulüplerinin yaptığı çalışmaları bir kez daha hatırlatmak ve gündeme getirmek. Rotary’nin insanlara hizmet konusunu kendisine bir görev edindiğini ve bunu yerine getirmek için canla başla çalışmakta olduğunu tekrar göstermek. Rotary’nin İzmir’deki 60. Yılında ben bu görevi yerine getiriyor olmaktan bu onuru yaşıyor olmaktan dolayı çok mutluyum ve Nice 60 yıllara diyorum.” dedi.
Fotoğraf Sergisi’nin bu yıl toplamda 3 kez sergileneceğini dile getiren Miskioğlu “Bunlardan bir tanesi Uluslararası Rotary Başkanı Shekhar Mehta’nın geldiği dönemde ocak ayı sonunda bir diğeri de Uluslararası Rotary’nin kuruluşunda kutladığımız Rotary Günü etkinliğinde yer alacak.” Diye konuştu.

Rotary İzmir’de 60 Yıldır Aralıksız Çalışan Bir Sivil Toplum Kuruluşu
Rotary 2440. Bölge Federasyon Başkanı Nedim Atilla ise, “Bir Sivil Toplum kuruluşunun 60 yıl aralıksız hizmet sunması çok değerlidir. Rotaryenler 1961 yılında kurulan İzmir Rotary Kulübü ve daha sonra kurulan 30 kulübümüzle İzmir’de çok önemli projelere imza attılar, atmaya da devam ediyorlar. Çünkü biz hizmetlerimizle hayatları değiştireceğimize inanırız.” diye konuştu.
Etkinliğin sonunda davetlilerle İzmir’de Rotary 60 Yaşında fotoğraf sergisi gezilerek pasta kesim töreni düzenlendi. Üyelere sınırlı sayıda hazırlanan özel tasarım 60. Yıl Anı zarfı ve Pulu hediye edildi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
“Konak Belediyesi’nin borç pankartını asın”
Eşki hızlı başladı
Eşki hızlı başladı