Sandal, projelerini açıkladı!

Sandal, projelerini açıkladı!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Sandal, “Önceliğimiz insan olacak. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesin kaynaştığı demokrasinin merkezi olan bir kent yaratacağız” dedi.

Sandal, projelerini açıkladı!

CHP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Serdar Sandal, Tepekule Kongre Merkezi'nde düzenlenen basın toplantısı ile projelerini açıkladı. Sandal, “Önceliğimiz insan olacak. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesin kaynaştığı demokrasinin merkezi olan bir kent yaratacağız” dedi.

Sandal, projelerini açıkladı!
15 Mart 2019 - 13:48

Basın toplantısına, CHP İzmir milletvekili Kamil Okyay Sındır, İlçe Başkanı Cemalettin Alper, il başkan yardımcıları muhtarlar ve çok sayıda partili katıldı.
Bayraklı’da çok ciddi sorunların olduğunu ve bunların çözümü için elinden geleni yapacağını ifade eden Sandal, “Öğretmenliğe başladığım ilk günkü heyecanla bugün karşınızdayım. Tüm süreçlerde partimizin emrinde bayrağımızı daha yükseğe taşımak için durmadan çalışacağıma huzurunuzda söz veriyorum. Bayraklı genç bir ilçe. Bu sebeple ciddi sorunları var. Sosyal donatım alanlarımız yok. Sinemamız, tiyatromuz yok. Kentsel dönüşüm ile ilgili sorunlar hat safhada devam ediyor. İçinde bulunduğumuz süreç, Bayraklının yeniden şekilleneceği, el ele kol kola yürüyeceğimiz bir süreç olacak. Amacımız daha güzel daha yaşanabilir bir Bayraklı inşa etmek. Bunun için öncelikle eksikleri doğru tespit etmek gerekiyor ve biz dersimize çok iyi çalıştık. Bayraklının makro sorunlarından mikro sorunlarına kadar tüm sorunlarını yerinde görerek inceledik. Bu sorunları çözmek için elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
ÖNCELİĞİMİZ İNSAN OLACAK
Genel başlıklar altında mevcut sorunları sıralayan Sandal, “Kent kimliği, işsizlik ve yoksulluk, eğitim, sağlık, kentsel dönüşüm, çevre ve altyapı sorunları makro sorunlarımız. Bunun dışında her mahalleye ait farklı mikro sorunlarımız mevcut.  Bayraklıyı marka kent haline dönüştürmek, dünyada bilinirliğini arttırmak, çağdaş, demokrat ve güvenilir kılmak için çalışacağız. Önceliğimiz insan olacak. Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkesin kaynaştığı demokrasinin merkezi olan bir kent yaratacağız. Sosyal yaşantının da merkezi haline getireceğiz” şeklinde konuştu.
BÜTÜN BİLEŞENLERİMİZLE BERABER HAREKET EDECEĞİZ
İşsizlik sorunun küçük bir sorun olmadığına vurgu yapan Sandal, “İşsizlik meselesi sadece belediyenin çözeceği minik bir sorun değil. Bütün bileşenlerimizle beraber hareket edeceğiz. Çünkü işsizlik sadece maddi bir sorun değil. Toplumdaki psikolojik, sosyolojik ve fiziksel sorunlarında temel nedenlerinden bir tanesi. Bu anlamda, bütün vatandaşlarımızın barınma hakkına kavuştuğu, dar gelirli yurttaşlarımıza destek olacağımız bir Bayraklı sözü veriyoruz” dedi.
EĞİTİM KANAYAN BİR YARA
Eğitim sorununun Bayraklı’da kanayan bir yara halinde olduğunu belirten Sandal, “Belki de eğitim sorunu, İzmir’de en sıkıntılı ilçelerimizden biri burası. İlçede yaşayan erkeklerin yüzde 13.5’i, okuryazar değil. Kadınlarımızın yüzde 28.6’sı ilköğretim mezunu. Ben bir eğitimci olarak gördüğüm bu tablodan en az sizler kadar rahatsızım. Bu sorunun çözümü için belediye olarak elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Eğitim çağındaki tüm çocuklarımıza sahip çıkacağız. Eğitimde fırsat eşitliği için belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceğiz. Her mahallemize bir kreş açacağız. Kreşlerimizin standartları özel okulların üzerinde olan, eğitim müfredatına uygun, en iyi kaliteye sahip 24 mahallemizin hepsine önümüzdeki 2 yıl içerisinde kazandırmayı planlıyoruz. Her ne sebeple olursa olsun eğitim sürecinden mahrum kalan çocuklarımızın vebalini boynumuzda hissediyoruz” diye konuştu.
Sağlık konusunda yapılan çalışmaların üzerine koyarak gidecekleri bir yol izleyeceklerini ifade eden Sandal, “Makro sorunlardan bir diğeri ise sağlık sorunu. Geçmiş dönemde belediyemizin Sayın Hasan Karabağ'ın toplumda karşılığı olan çalışmaları vardı. Bu çalışmaları destekliyoruz ve bunları biraz daha çoğaltacağız. Evde bakım hizmetleri ve ambulans ile ilgili sıkıntılarımız vardı. Bunların hepsini çözüp derde derman olan bir belediyeciliği halkımıza sunacağız” şeklinde konuştu.
YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM YAPACAĞIZ
Yerinde kentsel dönüşüm yapmanın önemine dikkat çeken Sandal, “5 mahallemiz dışında, ihtiyaç duyulan kentsel dönüşüm projesi. Vatandaşın ihtiyacına cevap veren bir anlayış ile bunu yapmalıyız. Bir de göç unsuru var. İçinde acısı kaderi olan bir durum. Bunu değiştireceğiz. Bu projelerle ilgili çok şanslıyız çünkü arkamızda Büyükşehir Belediyesi var ve orada Tunç Soyer gibi biri var. Arka sıradakilere öncelik vereceğiz. Hizmetin az gittiği bölgelere yoğunlaşacağız” dedi.
BAYRAKLI DÜNYANIN İZLEDİĞİ ORGANİZASYONLARA TALİP OLACAK
Hem İzmir'in hem Türkiye'nin hem de dünyanın bildiği bir Bayraklı hayali kurduklarını dile getiren Sandal, “İki ulusal bayramımız var Ulu Önderimizin armağan ettiği çocuklara ve gençlere. Hem vefa borcu ödemek, hem de ileriye aktarmak ile ilgili bir proje oluşturduk. Bayraklıyı dünya çocuklarının ve gençlerinin kenti yapmak istiyoruz. Bu projedeki amacımız dünyanın dört bir tarafındaki çocuk ve gençleri Bayraklı' da toplamak. Dünya Çocuk ve Gençlik Kenti Bayraklı projesi, Çocuk ve Gençlik Parlamentosu, Çocuk ve Gençlik Radyo ve Televizyonu, Türkan Saylan Çocuk ve Gençlik Hastaneleri, Bilim ve Teknoloji Kampüsleri Konaklama Tesisi ve Spor Merkezlerini içeren büyük ve entegre bir proje olacak. Bu projeyle dünyanın tüm çocuk ve gençleri Bayraklı’da buluşarak barışa ve dostluğa evrensel bir katkı yapacak. Bayraklı, farklı ülke, sosyal, kültürel ve ekonomik çevrelerden gelen çocuk ve gençlerin kaynaştığı merkez statüsüne ulaşacak. Bayraklı dünyanın izlediği organizasyonlara talip olacak” ifadelerini kullandı.
HER MAHALLEYE TAZİYE EVİ KURACAĞIZ
Bayraklı’nın sokak sokak, ev ev röntgenini çekeceklerini vurgulayan Sandal, “Bütün mahalleleri ve sokakları fiziki, beşeri ve coğrafi olarak tanımlayacağız. Her binanın ısınma, bina güvenliği, depreme dayanıklılığı, sokağın ve mahallenin altyapısını kayıt altına alacağız. Bayraklı’nın kültür ve tarihi mirasını kayıt altına alarak koruyacağız. Bayraklı’nın zengin mazisine sahip çıkacağız. İhtiyacı olan bütün okulların bakım ve onarımlarını gerçekleştireceğiz. İhtiyaç sahibi öğrencilere burs vereceğiz. Bütün camilerin bakımlarını gerçekleştireceğiz. Her mahalleye düğün salonu açacağız. Cenaze hizmetleriyle vatandaşların zor günlerinde yanında olacağız. Her mahalleye taziye evi kuracağız. Hasta, yaşlı, hamile ve engelli yurttaşlarımızın ihtiyaç duyduğu sağlık hizmetlerini evlerine getireceğiz” diye konuştu.
VATANDAŞLARIMIZIN AYAĞINA GİDECEĞİZ
Bayraklı’nın İzmir’in cazibe merkezi olacağını söyleyen Sandal, “Hepimizin yaşam standartları yükselecek. 60 hektarlık bölgeyi kapsayan kentsel dönüşüm projesi alanını İzmir Büyükşehir Belediyesi ile çalışarak 310 hektarlık boyuta çıkaracağız. Planlı ve Bayraklı’nın yapısına uygun projelerle kentimize değer katacağız. Yerinde kentsel dönüşüme katılmayan vatandaşlarımıza Bayraklı Belediyesi olarak daha sonraki etaplarda yapımı planlanan konutlarla alternatif üreteceğiz. Belediye olarak her mahallede Kentsel Dönüşüm Ofisleri açacak ve sağlıklı dönüşüm için vatandaşlarımızın ayağına gideceğiz. Bayraklı’da belediye halktan yana olacak. Kentsel dönüşüm konusunda halkımızı, kamuoyunu, STK’ları dinleyerek, diyalogla hareket edeceğiz. Halka rağmen değil katılımcı demokrasi ve uzlaşma kültürüyle herkesin kazançlı çıkacağı çözümler yaratacağız. Kentsel dönüşüm sürecinin herhangi bir noktasında vatandaşı mağdur etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.
İŞBİRLİĞİ YAPACAĞIZ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliği yapacaklarını vurgulayan Sandal, “Salhane bölgesindeki dereleri ıslah edeceğiz. Bornova ve Laka dereleri, Eskişehir’deki Porsuk Çayı gibi olacak. Bayraklı’yı ihtiyaç duyduğu sosyal donatı alanlarına kavuşturacağız. Bayraklı Dere Cazibe Merkezi’nde kurulacak işletmelerle Bayraklı ekonomisi canlanacak ve yurttaşlara kazanç kapısı olacak. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’ndan denize kadar olan bölge Mavi ile Yeşil’in kucaklaştığı bir Cazibe merkezine dönüşecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi ve T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile işbirliği yapacağız. Homeros Meydan Projesi ile yollar, meydanlar, parklar, oyun ve spor alanları, yaya bölgeleri, pazar yerleri ile Bayraklı’nın çehresini değiştireceğiz. Bayraklı, ekonomisi, sosyal imkanları ve yaşam kalitesiyle çağ atlayacak” dedi.
HER MAHALLEYE ÇOCUK PARKI
Bayraklı kent kimliğini önemli merkezlerden biri haline getireceklerine dikkat çeken Sandal, “Yarım kalan kazı çalışmalarının tamamlanması için destek olacağız. Smyrna Meydanı’nın araç trafiğini yer altına alıp kent kimliğine uygun, modern bir yaşam alanı yaratacağız. Bu projenin yapımı süresince ulaşacağımız tarihi eserleri, meydanda yapacağımız bir müzede sergileyerek yeni bir turistik değer yaratacağız. Çocuk ve gençler sağlıklı ortamlarda sosyalleşebilecek. Her mahallede çocuk parkı, sosyal tesis alanları ve yüzme havuzu için uygun bölgeler tespit edeceğiz. Yeni yapılacak çocuk parkı, sosyal tesis alanlarını kamera sistemiyle izleyeceğiz. Çocuk ve gençler güvende olacak, ailelerin içi rahat edecek” diye konuştu.
KENT SİLUETİNİ GÜZELLEŞTİREN ÇALIŞMALAR
Bayraklı’nın kent silüetini güzelleştireceklerini belirten Sandal, “Cadde ve kavşak düzenlemelerinde vatandaşları görsel, psikolojik, fiziksel ve siyasal olarak yoran ögeler yerine kent siluetini güzelleştiren çalışmalara imza atacağız. Engelli vatandaşların ve ailelerinin yaşam kalitesini yükselten, huzur ve güven ile dışarı çıkabilecekleri düzenlemelere imza atacağız. Özkanlar pazaryeri sorununu çözeceğiz. Özkanlar pazaryerini yeni alanı ve binasında vatandaşlarımızla buluşturacağız. Bayraklı halkının hizmetine sunacağımız pazaryerinde bodrum katı otopark, zemin ve birinci kat pazaryerine ayrılacak. İkinci katta eğitim ve gençlik merkezi, Üçüncü katta konferans salonu ve kreş inşa edilecek” ifadelerini kullandı.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar