Selvitopu projelerinden bahsetti

Selvitopu projelerinden bahsetti

CHP Karabağlar Başkan Adayı Muhittin Selvitopu seçim çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ediyor. Pazar günü’nü dernek ziyaretlerine ayıran Başkan Selvitopu, Karabağlar’da yaşayan hemşerileriyle buluştu; gerçekleştireceği projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Selvitopu projelerinden bahsetti

CHP Karabağlar Başkan Adayı Muhittin Selvitopu seçim çalışmalarına yoğun bir biçimde devam ediyor. Pazar günü’nü dernek ziyaretlerine ayıran Başkan Selvitopu, Karabağlar’da yaşayan hemşerileriyle buluştu; gerçekleştireceği projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Selvitopu projelerinden bahsetti
25 Şubat 2019 - 14:54

Başkan Muhittin Selvitopu’nun pazar günü dernek ziyaretleri sabah erken saatlerde Dernek Gümüşhane’nin (DERGÜ) kahvaltısı ile başladı. Dernek Başkanı Engin Ayvaz ve yönetiminin tam kadro bulunduğu kahvaltıya ayrıca CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ve İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, meclis üyesi aday adayları, mahalle muhtarları ve sivil toplum kuruluş temsilcileri de katıldı.
Dernek Başkanı Engin Ayvaz’ın Başkan Selvitopu’na seçimlerde başarı dilemesinin ardından konuşan İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız "Bu seçimde hep beraber çalışarak çok güzel sonuçlar alacağıma inanıyorum."derken,  CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise, “Bizler size sevgimizi umudumuzu getirdik. Görüş ve düşünceleriniz farklı olabilir ama biz herkesin görüşlerine saygılıyız. Önemli olan birlik ve beraberlik içerisinde yaşamak . Siyaset bir hizmet aracıdır. Bizler de herkese eşit hizmet getirmek temeliyle hareket ediyoruz” diye konuştu.
Daha sonra söz alan Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise siyasetin kendisi için bir araç olduğunu hatırlattı ve “Bizim asıl amacımız kentimizi ve ülkemizi geliştirmek, insanlarımızın daha rahat ortamlarda yaşamlarını sürdürmesini sağlamaktır” dedi. Selvitopu,  “Görev yaptığım 5 yıllık süre boyunca oy versin, vermesin sizlere hizmet edip layık olmaya çalıştık. Tabii eksiklerimiz olmuştur. Ancak temel hedefimiz hiç bir eksik olmadan tüm hizmetleri insanlarımızın ayağına getirmektir.  Önümüzdeki dönem içerisinde de 500 bin insanımıza aynı mesafede olup aynı gözle hizmet etmeye çalışacağız. Hedefimiz modern değişen çağdaş bir kent yaratmak” dedi.
Sivil Toplum Merkezi kuracağız
Şu anda hazır olan 12’nin üzerinde proje olduğunu belirten Selvitopu “ Bunlar sıradan projeler değil. Kültür ve semt merkezleri, yeşil alanlar, pazaryerleri, sivil toplum merkezi. Bunu hemen Yurtoğlu semtimizde gerçekleştirmek istiyoruz. Bunu çok önemsiyoruz. Az önce yediğimiz yöresel yiyeceklerimiz var. Onları hep beraber sunalım. Bütün yörelerin geleneklerini göreneklerini tanımak için bir arada olmak için sivil toplum merkezini hayata geçirmeyi arzu ediyoruz.” dedi.
Selvitopu ayrıca, Karabağlar’da 81 ilden insanın yaşadığına değinerek,  “Ben hepsine hemşerim diyorum. Hepimiz bu güzel ülkenin insanıyız. Hep beraber barış ve huzur içinde yaşıyoruz. Bunu hiç bir şekilde bozdurmayacağız. Barışı huzuru insanlığı hakim kılacağız. Oluşturacağımız semt ve kültür merkezleriyle onların ayaklarına giderek insanlarımıza derman olacağız” dedi.
İkinci durak Urfa Ceylanpınarlılar
Başkan Selvitopu’nun ikinci durağı Urfa Ceylanpınarlılar Derneği oldu. Dernek Başkanı Abdülkadir Alkan ve çok sayıda Urfalı vatandaşın katıldığı dernekte konuşan Başkan Selvitopu,  burada da Karabağlar Belediyesi olarak sosyal belediyecilikte sağ elin verdiğini sol elin görmediği uygulamaları göz önüne alan çalışmalar yaptıklarını söyledi. Her ay yoksul 1400 aileye sosyal destek kartı verdiklerini ve bu kartlara belirlenen miktarda para yatırılarak ekonomilerine katkı sağladıklarını açıklayan Selvitopu ve CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız’a yöresel mırra ve çiğ köfte ikram edildi
Özaksaraylılar, Erzurumlular Derneği
Başkan Selvitopu bundan sonra da Özaksaraylılar Yardımlaşma Derneği ile Eskiizmir Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’ni de ziyaret etti. Özaksaraylılılar Başkan Yardımcısı Bayram Yeşilöz ve Aksaraylı hemşerilere seslenen Selvitopu, özellikle her mahalleye semt merkezlerinin yanı sıra, kreşler açacaklarını, taziye evlerini de yaygınlaştıracaklarını söyledi. Selvitopu son dernek olan ve başkanlığını Hanifi Şener’în yaptığı Erzurumlular Kültür ve Dayanışma Derneği’nde de kentsel dönüşüm üzerine açıklamalarda bulundu. Şu anda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı Uzundere’deki kentsel dönüşüm projesine 3 yıl emek verdiğini belirten Selvitopu, “Bu proje Türkiye’ye örnek olacak projedir. Bakanlık 540 hektar üzerinde yapmaya çalıştığı kentsel dönüşümü Karabağlar Belediyesi veya İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne versin. Biz de orada hakkı adaleti sağlayan yerinde dönüşümü sağlarız” dedi.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
Başkan Tugay’ın emanet ettiği koltukta şarkılı mesaj
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı
DEÜ’de yönetim çocuklardaydı