Somalili Amino Tepecik Hastanesi’nde Şifa...

Somalili Amino Tepecik Hastanesi’nde Şifa Buldu

Somalili Amino Tepecik Hastanesi’nde Şifa Buldu

Somalili Amino Tepecik Hastanesi’nde Şifa Buldu
03 Ağustos 2019 - 09:14

Doğuştan kalp hastası olan  17 yaşındaki Somalili Amino Fıqı, tedavi için geldiği Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen  başarılı bir kalp ameliyatının ardından sağlığına kavuştu.

 

Somali’nin Başkenti Mogadişu’da yaşayan  Amino Fıqı kalp hastalığı ile dünyaya geldi.  Sık sık baygınlık geçiren genç kıza,   Somali’deki  Türkiye Recep Tayyip Erdoğan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde kalp hastalığı teşhisi konuldu. Buradaki doktorların ameliyat edilmesi gerektiğini söylediği Amino, önce yakınlarının bulunduğu  Kütahya’yadaki bir sağlık kuruluşuna,  oradan da ameliyatın yapılacağı SBÜ İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne gönderildi.  Çocuk Kalp Cerrahisi Uzmanları Doç. Dr. Onur Işık ile Doç. Dr. Muhammet Akyüz  ve ekibi tarafından ameliyata alınan Amino, 4 saat süren başarılı bir operasyonun ardından sağlığına kavuştu.

 

Kalbi 100 dakika durduruldu…

Yapılan Ameliyat hakkında bilgi veren Doç. Dr. Onur Işık, “Hastamız bize geldiğinde  tetkiklerinde kalbinde çift çıkımlı sağ ventrikül tespit ettik. Kalpten çıkan iki büyük  damarın birinin sağdan, diğerinin solda çıkması gerekirken damarların her  ikisi de kalbin sağ tarafından çıkmakta  idi. Akciğere giden damarda Pulmoner Stenoz dediğmiz ağır derecede darlık mevcuttu. Aynı zamanda da kalbinde delik vardı.  Ameliyatta hastanın kalbinden çıkan damarların yeri düzeltildi, akciğere giden damardaki darlık giderildi, kalbindeki delik kapatılarak akciğere giden atardamarın kapağı onarıldı.  Hastanın kalbi bu işlemler esnasında 100 dakika durduruldu. 4 saat süren ameliyat başarılı geçti” dedi.  Doç. Dr. Işık  “Hastanın ameliyatı ve tedavi sürecinde emeği geçen Anestezi, Çocuk Yoğun Bakım ve Çocuk Servisi ekiplerine de  teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.  

 

“Ülkeme sağlıklı dönüyorum”…

 Şifayı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde bulan  Amino Fıqı da burada gördüğü güler yüz ve ilgiden çok mutlu olduğunu dile getirerek, beni sağlığıma kavuşturan başta doktorlarıma ve tüm çalışanlara çok teşekkür ediyorum, sayelerinde iyileşmiş olarak ülkeme dönüyorum. Bundan sonra hayatıma sağlıklı olarak devam edeceğim” dedi.

 

Gurur verici…

 Hastane Başhekimi Doç. Dr. Mustafa Emiroğlu’da Tepecik Hastanesi’nde her türlü çocuk ve erişkin kalp ameliyatının başarıyla gerçekleştirildiğini belirterek,

“Çocuk Kalp Cerrahisi Kliniğimiz İzmir’in yanısıra Türkiye’nin tüm illerinden hasta başvurusu alan oldukça kapsamlı  ameliyatların yapıldığı   bir klinik.  Somali’den gelen hastamızın da ameliyatını başarıyla gerçekleştirerek bizi gururlandıran Çocuk Kalp Cerrahisi ekibini tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.   

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar