’’Son bir dönem daha muhtarlık...

''Son bir dönem daha muhtarlık yapacağım''

Aliağa Siteler Mahalle muhtarı Sedat Okşar, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, son bir dönem daha aday olacağını söyledi.

''Son bir dönem daha muhtarlık yapacağım''

Aliağa Siteler Mahalle muhtarı Sedat Okşar, iki dönemdir muhtarlık yaptığını, son bir dönem daha aday olacağını söyledi.

''Son bir dönem daha muhtarlık yapacağım''
30 Ekim 2018 - 13:44

Petkim’den emekli olduğunu, 35 yıldır Aliağa’da oturduğunu belirten Okşar, hem muhtarlık, hem de Aliağa Türk Hava Kurumu Şube Başkanlığını yürüttüğünü ifade etti.
Siteler mahallesinin yeni bir mahalle olduğunu, 2012 yılından itibaren sınırlarının büyüdüğünü belirten Sedat Okşar, mahallenin önemli eksikleri olmadığını, ancak çok göç aldıklarını dile getirdi. Aliağa’nın ikinci büyük mahallesi haline gediklerini vurgulayan Okşar, ‘’Belediye yatırımlarını bu tarafa kaydırdı. Onun için şuan eksik yok. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar isteklerimizi ilettiğimiz zaman çalışmaları yapıyor. Mahallemde herhangi bir eksiğim yok benim’’ dedi.
Siteler mahallesinden şikayet alıyor musunuz?
Aliağa Siteler Mahallesi en büyük 2. mahalle olmasına rağmen bir tane taksi durağı yok. Biz taksiyi Aliağa merkezden çağırıyoruz hem geliş, hem gidiş ücreti oluyor pahalıya geliyor. Acil bir şey olduğu zaman kalp krizi, hastalık gibi… Oradan taksinin gelmesini bekliyoruz. Bir alışveriş merkezinin yakınlarına durak yapıldı ama şoförler cemiyetinin tutarsız davranışından yok. Dönerli yapacağız dediler olmadı, taksi grubu kuracağız dediler olmadı. Taksi durağı yapılalı 3 seneyi geçti yerimiz var ama şoförler odası bir taksi koymadı. Randevu aldım şoförler odası başkanıyla görüşeceğim, hiçbir işe yaramıyorlar. Dolmuş sıkıntısı büyük bir sorun buraya bir hat daha açmaları lazım Petkim’e ayrı, Siteler Mahallesi’ne ayrı… Çünkü buradan gelen bir araba Petkim’e gidiyor, Petkim’i dolaşması zaten 10 dakika bir de sık değil bunlar. Kafasına göre hareket ediyorlar, iki metro seferinde bir hareket ediyorlar.’’
Bununla ilgili size muhakkak şikayetler gelmiştir. Çözüm için ne yapılıyor?
Randevu aldım görüşeceğim. Güzergahı istedikleri gibi kullanıyorlar bazen ön, bazen arka caddeden giriyorlar. Adam burada beklerken araba geçmiş oluyor yani güzergaha uymuyor. Taksi, dolmuş ve köpekler benim mahallemin en büyük üç sorunudur.
Bir dahaki seçimlerde aday olmayı düşünüyor musunuz?
İki dönemdir muhtarlık yapıyorum. Son bir dönem daha yapacağım sonra çekiliyorum. Emekliyim, tam emekli olacağım. Son bir dönem daha muhtarlık yapacağım, daha sonra çekiliyorum. Aliağa Belediye’sinin en büyük sorunu şu anda hayvan barınağı olmaması. Siteler, lojmanlar dahil olmak üzere metronun yanında çok köpek var. Artık insanlara saldırmaya başladılar. Duymuşsunuzdur, Petkim’de bir arkadaşa saldırdı kolu parçalandı. İstanbul’da mikro cerrahiye gitti orada çok büyük paralar istemişler. Bu köpeklerden dolayı sorunlarımız var. Bir an önce barınak yapılarak hayvanların toplanması gerekiyor.’’
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
Başkan Eşki Kavaklıderelilerle buluştu
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak
İzmir’i 23 Nisan coşkusu saracak