“Tecrübeme güveniyorum”

“Tecrübeme güveniyorum”

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olarak gösterildiği Konak Belediyesi’nin CHP İlçe Örgütü’yle bir araya geldi.

“Tecrübeme güveniyorum”

Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, 31 Mart yerel seçimlerinde aday olarak gösterildiği Konak Belediyesi’nin CHP İlçe Örgütü’yle bir araya geldi.

“Tecrübeme güveniyorum”
01 Şubat 2019 - 17:12

Parti binası önünde gerçekleşen etkinlikte Abdül Batur’a, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu ve çok sayıda partili eşlik etti. Konak Belediye Başkan Adayı sıfatıyla önemli mesajlar veren Batur, konuşması sonrasında örgütle toplantı yapacağını belirtti.
Seçim çalışmalarına hızlı bir şekilde başladıklarını dile getiren Batur, “Bugün burada adaylık açıklaması yapmıyoruz. İlçe örgütümüzü yerinde ziyaret ederek bir başlangıca imza atıyoruz. Ama görüyorum ki değerli CHP’liler bugün burayı bir miting alanına çevirdi. Bugün benim için çok heyecanlı bir gün. İlk belediye başkana dayı olduğum gün geldi aklıma. Elime bir kağıt tutuşturdular bu konuşmayı yapacaksın dediler. Elim ayağım zangır zangır titriyordu. Heyecanlıydım. O gün heyecanım neyse bugün Konak’ta heyecanım o. Belediye başkanı heyecanlıysa başarılı olur. Beni bağrınıza bastığınız için çok teşekkürler. Konak’a hizmet etmek ayrı onur ve gurur. Şimdi sıra bizde. Büyükşehir belediye başkan adaylığı sürecim vardı. Ortaya iddia koyduk. Tecrübemiz var, kenti iyi yönetiriz dedik. Genel merkezimiz yine belediye başkanı olan Seferihisar’ı marka haline getiren Tunç Soyer’i görevlendirdi. Biz CHP’yiz. CHP’de küskünlük, kırgınlık, kızgınlık olmaz. İşte bunun en iyi örneği burada. Sema Başkan, Çağrı başkan ve ben beraberiz” şeklinde konuştu.
BAZILARI KONAK’I TANIMAZ DİYOR
Daha önce, Konak sınırları içinde pek çok hizmetlerde bulunduğunu ifade eden Batur, “Bazı arkadaşlar, ‘Konak’ı tanımaz’ diyor. En iyi tanıyanla Konak’ı dolaşırım. İzmir’in kabine hizmet etmek için yola çıktım. Bu görev bana tebliğ edildi. Bu görevi de en iyi şekilde yapacağıma eminim, tecrübeme güveniyorum. Konak İzmir’in en güzel ilçelerinden olacak. Sema başkandan aldığımız bayrağı en yükseğe taşımaya hazırız. Bir teşekkürü de 15 yıl sonra ‘ben görev almayacağım’ diyen değerli büyükşehir belediye başkanımız Sayın Aziz Kocaoğlu’na ediyorum. Çalışma prensibimiz ortak akıl. Narlıdere’de uyguladığımız modeli Konak’ta hep birlikte uygulayacağız. Yapılan her türlü projeyi paylaşacağız. Konak’ı en üst noktaya taşımak bizim görevimizdir” diye konuştu.
YAŞASIN İZMİR
Abdül Batur’un 25 yıllık çalışma arkadaşı olduğunu belirten Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş ise, “Bugün yeni bir sürecin başlangıcı. Bugün Abdül Başkan’ın göreve başlamasının ilk adımı. Örgütle birlikte el ele, omuz omuza, partimizin başarısı için, örgütümüzün başarısı için, Abdül Başkan’ın başarısı için bir araya geldik. Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Konak’ın ilk kadın belediye başkanı oldum. Bu görevi yerine getirirken kadınlar adına omuzlarımda büyük bir sorumluluk hissettim. Çünkü büyük Atatürk ve arkadaşlarının yarattığı cumhuriyet aslında bir kadın devrimiydi, kadın özgürleşmesiydi. Kadınları özgürse, eşit yurttaş olarak yaşıyorsa o ülkenin cumhuriyeti demokrasidir. Biz bu sorumlulukla Atatürk’e ve cumhuriyete borcumuzu ödemek ve demokrasiyi hep yükseltmek için mücadele ettik. Bana bu onuru veren de büyük Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyet Halk Partisi idi. CHP yaşasın, Türkiye Cumhuriyeti demokrasi ile şahlansın, Atatürk’ün ilke ve inkılaplarını, kadın devrimini sonuna kadar yaşatmaya kararlıyız. Bunu gerçekleştirecek şehir de İzmir’dir. Yaşasın İzmir, yaşasın CHP!” dedi.
 
NARLIDERE’DE ÖRNEK BAŞKAN
Abdül Batur’un, Narlıdere’de yaptığı çalışmalarla örnek bir başkan olduğunu ifade eden İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, “Sayın Abdül Batur Konak’taki çıtayı daha yükseğe taşıyacaktır. Sadece kaldırım, yol, köprü yapmak değil sosyal belediyecilik anlayışını siyasallaştırmamız lazım. Sadece hizmet etmek yetmiyor. İnsana dokunan, topluma dokunan, esnafı, emeklisiyle, her kesimden insanı kucaklayarak hizmetimizi bu dönem siyasallaştıracak. Abdül Başkanımız Sema Başkanımızdan aldığı bu dönemde aynı zamanda örgütünü kucaklayacak. Örgütüne sahip çıkacak ve bu mücadeleyi örgütüyle beraber sokak sokak arşınlayacak” şeklinde konuştu.
Abdül Batur daha sonra Belediye Başkanı Pekdaş, İlçe Başkanı Gruşçu ve örgütle birlikte Cumhuriyet Meydanı’na çelenk koydu.
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
Deneyimli isimler yeni görevlerine başladı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı
İzmir AKS Ambulans Servisi ekibi Konya’da hayat kurtardı