Teknofest İzmir’e Menemen Belediyesi Damga...

Teknofest İzmir’e Menemen Belediyesi Damga Vurdu

Menemen Belediyesi, 27 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında rekor ziyaretçi ağırlayan TEKNOFEST İzmir 2023’e damga vurdu. Açılan stantta 5 gün boyunca VR gözlük ile tanıtılan projelere, ziyaretçiler tam not verdi. Çömlek ustaların yaptığı eserler de büyük ilgi gördü.

Teknofest İzmir’e Menemen Belediyesi Damga Vurdu

Menemen Belediyesi, 27 Eylül 1 Ekim tarihleri arasında rekor ziyaretçi ağırlayan TEKNOFEST İzmir 2023’e damga vurdu. Açılan stantta 5 gün boyunca VR gözlük ile tanıtılan projelere, ziyaretçiler tam not verdi. Çömlek ustaların yaptığı eserler de büyük ilgi gördü.

Teknofest İzmir’e Menemen Belediyesi Damga Vurdu
04 Ekim 2023 - 16:00

Görücüye çıkan belediyenin yeni nostaljik tramvayı beğeni görürken, alanın temizliğini de titizlikle yapan belediye ekipleri büyük bir alkışı hak etti. Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımlarıyla şeref verdiği, Selçuk Bayraktar’ın da öncülüğünde ülkemiz için gurur duyduğumuz bir organizasyonda yer almaktan çok mutlu olduk." dedi.

Türkiye Teknoloji Tanıtım Vakfı ile Sanayi ve Ticaret Bakanlığı öncülüğünde düzenlenen TEKNOFEST İzmir, rekor ziyaretçi sayısı ile kapılarını kapattı. Milli teknolojide gelinen noktayı çocuklara, gençlere ve katılımcılara sergileyen, Türk Yıldızları, Solo Türk, Akıncı, Hürkuş ve Anka’nın uçuşlarıyla renklenen, yarışmalarla, etkinliklerle unutulmaz bir deneyim yaşatan TEKNOFEST İzmir’e, Menemen Belediyesi de açtığı stant ve katkısıyla damga vurdu.

VR GÖZLÜK İLE RENKLİ DENEYİM

Menemen Belediyesi, 5 gün süren ve 1 milyon 100 bin vatandaşı ağırlayan festivale gerek organizasyona katkısı, gerekse açtığı stantla ziyaretçilerinden tam not aldı. Oluşturulan stant alanında Menemen’in geleneksel çömlekçiliği, ilçenin ödüllü çömlek ustaları tarafından tanıtıldı, gençler ustaların yardımıyla kendi çömleklerini yapma fırsatı buldu. VR gözlük deneyimiyle çocuklar ve gençlere teknolojinin en keyifli hali aktarıldı. Ayrıca Menemen Belediyesi projeleri de yine VR gözlükle sergilendi. Oluşturulan konsept ile birlikte gelenekselliğin ve teknolojik geleceğin birlikte güzel olduğu vurgulandı.

NOSTALJİK TRAMVAYA TAM NOT

Menemen Belediyesi standı festival boyunca ilgi görürken, önümüzdeki günlerde ilçede kullanıma sunulacak olan elektrikli tramvay da, TEKNOFEST alanında görücüye çıktı. Belediyenin nostaljik tramvayıyla festival alanında yolculuk yapma fırsatı bulan vatandaşlar, hizmetten memnuniyetlerini dile getirdi. Menemen Belediyesi, ilçede öğrenim gören öğrencileri teknolojiyle buluşturmak için, festival alanına ulaşım desteği sağladı. Ayrıca alanın temizliği de Menemen Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından titizlikle yapıldı.

PEHLİVAN: ÜLKEMİZLE GURUR DUYDUK

TEKNOFEST’in, sadece ülkemizin değil, aynı zamanda tüm dünyanın dikkatini çeken bir platform haline geldiğini ifade eden Menemen Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, “TEKNOFEST'in amacı, teknolojiyi yakından takip eden, bu alanda yeteneklerini geliştirmek isteyen herkese bir platform sunmaktır. Bu nedenle, sadece teknoloji devleri değil, aynı zamanda bireysel gelişimine önem veren herkes için bir fırsat sunuyor. Etkinlik boyunca gördüğümüz projeler ve teknolojilerin etkileyiciliği beni oldukça etkiledi. Hepsiyle gurur duyduk. İnovasyonun, teknolojinin ve bilimin ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğunu bir kez daha gördük. Bu bakımdan Selçuk Bayraktar öncülüğünde tüm emek sahiplerine, bu alanda irade gösteren kamu kurum ve kuruluşlarımıza, mühendislerimize ve tüm paydaşlara teşekkür ediyorum. Bizler de Menemen Belediyesi olarak katıldığımız ilk TEKNOFEST’ten alnımızın akıyla çıktık. Standımızda tarihsel güzelliğimiz geleneksel çömleği ve teknolojiyi bir araya getirdik. VR gözlükle projelerimizi tanıttığımız standımızda on binlerce kişiyi ağırlarken,  nostaljik tramvayımız da yoğun ilgi gördü. Hem alanın temizliğiyle hem de geleceğimizin teminatı öğrencilerimizin TEKNOFEST’e ulaşımını sağlayarak güzel bir organizasyonu tamamladık. Kısacası TEKNOFEST, bizim için hem bir milli gurur hem de bir vizyon odağı olarak unutulmaz bir organizasyon oldu." dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
ESHOT’a kalite tescili
ESHOT’a kalite tescili
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”