TEKNOFEST2020 Başladı

TEKNOFEST2020 Başladı

TÜBA’nın da paydaşları arasında yer aldığı Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2020’nin açılışı, Gaziantep ev sahipliğinde 24 Eylül tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TEKNOFEST2020 Başladı

TÜBA’nın da paydaşları arasında yer aldığı Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) 2020’nin açılışı, Gaziantep ev sahipliğinde 24 Eylül tarihinde Gaziantep Ortadoğu Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi.

TEKNOFEST2020 Başladı
24 Eylül 2020 - 12:57

TÜBA Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Şeker yaptığı açıklamada TEKNOFEST’in pandemi nedeniyle izleyicisiz gerçekleştirilmesine rağmen heyecanından ve enerjisinden hiçbir şey kaybetmediğini söyledi. TEKNOFEST’in “Milli Teknoloji Hamlesi” sloganının tam karşılığını verdiğini ifade eden Şeker “Dört gün boyunca gerçekleştirilecek olan yarışmalar aslında tam da milli teknolojimizin gelecekteki başarılarının ve güzel gelişmelerin habercisidir. Bu öncü faaliyetler önümüzdeki dönemde atılacak milli teknolojik adımların da güvencesi niteliğindedir. On binlerce genç yarıştı ve bugünlerde finalist olacak tüm gençlerimiz aslında bizim geleceğimiz. Hepsiyle gurur duyuyorum. TEKNOFEST’in paydaşları arasında yer almak ve bilim meraklısı gençlerimizin yarının bilim politikalarını, bilim stratejisini yönlendiriyor olacaklarını bilmek ülkemizin bekasına dair umudumuzu büyütüyor, inancımızı besliyor.” dedi.
 
15 Eylül tarihinde Alleben Göleti'nde insansız hava aracı yarışması ile başlayan TEKNOFEST 2020 kapsamında 21 farklı kategoride düzenlenen teknoloji yarışmalarına başvuruda bulunan 100 bin gençten yaklaşık 5 bini finalist olarak yarışacak. TEKNOFEST 2020 Gaziantep'te yarışıp dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon TL'nin üzerinde ödül bekliyor.


Türkiye’de gençlerin milli teknoloji üretme ve geliştirme konusunda ilgilerinin artırılmasını hedefleyen, bu alanda çalışan binlerce gencin projesine destek olmak için yola çıkan TEKNOFESTkapsamında ön eleme aşamasını geçen takımlara 5 milyon TL'nin üzerinde teknik malzeme desteği sağlandı. TEKNOFEST2020 Gaziantep'te yarışarak dereceye girmeye hak kazanan takımları ise 3 milyon TL'nin üzerinde ödül bekliyor.TEKNOFEST2020 teknoloji yarışmalarının yürütücü ve destekçileri AFAD, ASELSAN, BAYKAR, BMC, Bilişim Vadisi, HAVELSAN, T.C. Milli Eğitim Bakanlığı, TÜBA, ROKETSAN, SANKO, STM, TARNET, TEI, THY, TURKSAT, TAI, TÜBİTAK, TÜBİTAK MAM, TÜBİTAK SAGE ile birlikte festivale Devlet Hava Meydanları İşletmesi, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Gaziantep Valiliği, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, Türk Patent, Türkiye Uzay Ajansı, Turkcell, , Türk Hava Kurumu, Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, T.C. Savunma Sanayii Başkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, T. C. Gençlik ve Spor Bakanlığı, T. C. İçişleri Bakanlığı, T. C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, T. C. Milli Savunma Bakanlığı, T. C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı destek veriyor. Festivalin akademik paydaşları arasında Boğaziçi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Gaziantep İslam Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Hasan Kalyoncu Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Sanko Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi yer alıyor. TEKNOFEST2020’nin medya paydaşları ise sırasıyla AA, TRT, AHaber-Sabah,Albayrak Medya, Demirören Medya, Doğuş Yayın Grubu, Haber Türk, Kanal 7, TGRT Haber ve Türk Medya.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Gökhan Pehlivan yeniden Başkan Yardımcısı oldu
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar
Maratonİzmir için toplu taşıma güzergahlarına ayar