Vali Toprak, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak...

Vali Toprak, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

İzmir'de, onbinlerce öğrenci, karne sevinci yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, anasınıfı, ilkokul ve orta okul öğrencilerine tek tek karnelerini dağıtarak onlara başarılar diledi.

Vali Toprak, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu

İzmir'de, onbinlerce öğrenci, karne sevinci yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, anasınıfı, ilkokul ve orta okul öğrencilerine tek tek karnelerini dağıtarak onlara başarılar diledi.

Vali Toprak, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldu
23 Ocak 2016 - 17:19

İzmir'de, onbinlerce öğrenci, karne sevinci yaşadı. İzmir Valisi Mustafa Toprak, anasınıfı, ilkokul ve orta okul öğrencilerine tek tek karnelerini dağıtarak onlara başarılar diledi.

İlk olarak İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesi-Orta Okulu öğrencilerini ziyaret edip, karnelerini dağıtan Vali Toprak öğrencilerle sohbet etti; “Baktığımızda burası da iç ve dış mekânı ile çok özel bir okul olmuş. Sizleri de tebrik ediyoruz, sizlerle birlikte okul güzel, öğretmelerinizin sizlere olan bilgi aktarımıyla güzel. Sizleri toplumla, ailenizle ve arkadaşlarınızla bütünleyip birleşmesiyle güzel.

Bugün emeklerimizin karşılığını gördüğümüz, yorgunluğumuzu atacağımız bir dönemin başladığı tatile girdiğiniz bir gün. Hepiniz için hayırlı uğurlu olsun. E-okul sistemi sayesinde notlarınızı sistem üzerinden görebiliyorsunuz ama karnenizin böyle somut çıktısının ayrı bir heyecanı var. Çok çalışmamızın, heyecanımızı dorukta tutmanın da gerekliliği var. Şimdi sizlerin zihninizde geleceğe yönelik o kadar güzel duygular, hedefler vardır. Biliyorum ki sizler bu heyacan ve çalışmalarınız ile birlikte biz her türlü zorluğun üstesinden gelebilecek, kendimizi ülkemizin, vatandaşlarımızın geleceği için çok iyi noktalara gelebilecek ve ülkemize hizmet edecek bir anlayışa sahibiz diye bakan o gözlerinizden okuyorum.

Sağlık ve huzur içerisinde ülkeye hizmet etme noktasında geleceğe yürüyün.

Bugün dedik ki Seferihisar ilçemize gelelim ilk yarıyıl sonunda karnelerimizi İlçe Kaymakamımızla İl Milli Eğitim Müdürü ve arkadaşlarımızla birlikle Seferihisar İMKB Anadolu İmam Hatip Lisesinden Ortaokulundan takdim edelim. Hem sizi tebrik ediyoruz hem öğretmenlerimizi okul idaremizi tebrik ediyoruz. Ailenizi tebrik ediyoruz. Okula geldiniz eğitim öğretimin bir parçası oldunuz arkadaşlarınızla tanıştınız ve geleceğe yönelik hedeflerinizi gerçekleştirmek üzere de çok çalışıyorsunuz, başarılar diliyorum.

Bu Ülkeye, bu Millete, bu Devlete güzel hizmetler vermeniz için ahlaklı, düzgün karakterli, ülkesine, milletine, Devletine hizmet etmeyi bilen ve seven birileri olarak yetiştirmek için el birliği ile hepimiz sizlerin yardımcısı olarak çalışıyoruz. Geleceğinizde güzel olsun. Sağlık ve huzur içerisinde ülkeye hizmet etme noktasında geleceğe yürüyün.

Eğer ki ülkemizi gelecekte daha güçlü kılmak adına insanlarımızla mutlu ve mesut bir şekilde yaşatmak adına bir hedefimiz var ise çok çalışmamız gerekiyor. Ülkemize hizmet etmenin yolu iyi bir eğitim almak, donanımlı olmak ve sonrasında iyi bir çalışma ortamıyla birlikte meslekler ile birlikte geleceğe ülkemize hizmet etmektir. Hem kendimize hizmet etmiş, hem bizi var eden annelerimize, babalarımıza hizmet etmiş oluyoruz. Öğretmenlerimizin emeklerine karşılık güzellikler ortaya koyuyoruz ve bir ülke içerisinde Devletimize olan sorumluluk ve yükümlüklerimizi yerine getirmiş oluyoruz. İyi bir eğitim alarak bize verilen fırsatları kullanarak ve çok çalışarak mesleklerimiz ile birlikte hizmet etme kervanına bizde katılıyoruz. Size de bu yolda başarılar diliyorum yolunuz açık olsun.

Geleceğiniz ve yolunuz parlak ve aydınlık olsun. Bir başka zamanda görüşmek üzere hoşcakalın, hayırlı tatiller olsun. Sağlık ve huzur içinde tatilinizi geçirin ve 15 gün sonra pazartesi günü yine okulda olacak şekilde geliniz, gözlerinizden öpüyoruz kolay gelsin.” dedi.

Vali Toprak, öğrencilere karne dağıtımının ardından öğretmenler odasında öğretmenlerle sohbet edip okul müdüründen bilgiler aldı. Okul Müdürü, “Okulumuza şeref verdiniz. 2013-2014 yılında Anadolu İmam Hatip Lisesi olarak Eğitim ve Öğretime başladık. Lisede 9 şube 155 öğrencimiz ve bünyemizdeki ortaokulda 8 şube 100 öğrenci var. Pansiyon olarak 65 tane yatılı öğrencimiz var. 26 öğretmeni olan okulumuzun sorunu yok. Akıllı tahtalarımız ve müzik, matematik, bilgisayar sınıfımız var. 9-10-11 sınıflar var. İlk mezunlarımızı seneye vereceğiz. Ortaokul öğrencilerimiz bu sene TEOG sınavına girdiler, ilçede orta sıradayız. İnşallah diğerine daha iyi seviyede olacağız.” dedi.

Öğretmenler ile sohbet eden Vali Toprak; “Hepinize çok teşekkür ediyoruz. Özverileriniz için katkılarınız için her şey için çok teşekkür ediyoruz. Sizlerin ilgi alakası ve yönlendirmesi ile birlikte inşallah öğrencilerimizin de geleceği güzel olur. Hepimizin evde çocukları yetiştirmede bilgi vermede hem kadim değerlerimizi aktarmada hem de toplum değerleri ve toplumun ortamına hazırlamada hakikaten zorlanıyoruz.

Marka değeri olmalı, bulunduğumuz yeri marka değer yapmalıyız

Bu okulun daha iyi olmasını bekleriz, çünkü 2000 kişilik okullarımız var. Burası daha az öğrencili butik bir okul, huzurun birliğin beraberliğin iyi bir çalışma ortamının olduğu yerde de daha iyi bir sonuç ile yer alabiliriz. Tabi yeni oluşturulan okullar yeni yeni alt yapısını oluşturuyor dolayısıyla bu manada beklentimizde yüksek, toplam 255 öğrenci olan bir yerde eğitim öğretim açısından öğretmen açısından bir sıkıntı olmaması gerekir. Marka değeri olmalı, bulunduğumuz yeri marka değer yapmalıyız hepimiz bulunduğumuz işleri yürüttüğümüz işleri iyi bir noktaya taşımalıyız olayın özü budur.

Öğretmenler olarak sizlerin eserleri de aslında çok büyük, bugün yetiştirdiğiniz öğrenciler ülkeye gelecekte başarılarla dolu hizmet etme yönünde mesafe alacaktır.

Anne-babalar ve aile bireyleri olarak okul hepimizin yükünü alsın şeklinde düşüncelerimiz olabiliyor, yani, öğretmen arkadaşlardan başta anne ve babalar olarak büyük bir beklenti içerisindeyiz. Sizlerin durumu da hakikaten hem kendi sorumluluklarınız, hem öğrencilerimize olan sorumluluklarınız, hem okul yönetimi ve mesleğe olan sorumluluklarınız ağır bir noktada, onun için tüm bu bakış içerisinde sizlere, yapmış olduğunuz katkılar için teşekkür ediyorum. Eğitim öğretimin son gününe huzur ve güven ortamı içinde geldiysek sizlerin katkısını, fedakârlığını, özverisini ve alın terini göz ardı etmek mümkün değil, teşekkür ediyoruz.

Sizlerin geriye bıraktığı eserlerde aslında çok büyük, bugün burada yetiştirdiğiniz tek bir öğrenci dahi ülkemize hizmet etme yönünde mesafe alacaktır. Öğretmenlik mesleği meşakkatli bir meslek, özveri istiyor, ancak övünebilirsiniz ve gururlanabilirsiniz.

Allah Ülkemizi, Milletimizi Devletimizi var etsin. Vatandaşlarımızla birlikte huzura, güzelliği, birliğe beraberliğe ihtiyacımız var. Bunu ifade etmemiz gerekiyor. Allah bu ülkeyi, ülkemizin vatandaşlarını yüzündeki tebessümden, gülümsemeden eksik etmesin ülkemizin geleceğide böyle güzellikler ile olsun.

Beklentilerimiz de büyük olmalı tabiki 100 üstünden 100 olmasını beklemek çok mümkün değil ama o noktada katkı sağlamak, hedefi büyük tutup ona göre yönlendirmek, yönetebilmek önemlidir. Yani birazda öğrencilerin hem bilgi dağarcığına katkımız olacak, bir de onlara değer vermeye çalışıp değerli kılacağız tek şeyin zenginlik olmadığını, duygunun değerlerinde olduğunu vermemiz gerekiyor. Biz o duyguyu verirsek görevinde, çalışmasında bulunduğu herhangi bir yerde de ülkeye ve devlete hizmet etme yolunda o anlayış ile devam eder değerleri de verebilmemiz gerekiyor. Bu veriliyor verilmeye çalışılıyor.

Çocuklarımızın geleceği ve huzuru önemli

Geldiğimiz noktada dış âlemde o kadar sıkıntı var ki uyuşturucu, madde bağımlılığı, istismar, her türlü suç örgütü gibi bunları üst üste koyduğunuz da evlatlarımız, çocuklarımız çok iyi, günün getirdiği bozulma ve değerlerimizin aşınmasında ve çocuklarımızı etkisi altına alacak her türlü güzel görünümlü ama kötü işlerin çocuklarımızı esaret altına almadan iyi yönetilmesi çok önemli, o değerleri onun için vermek durumundayız. Annelerimiz, babalarımız bir şeyler mutlaka vermeye çalışıyor ama geldiğimiz noktada annemiz, babamız çalışıyor. Çocuk bazen boşta kalıyor boş zamanlarında değişik aktiviteler ile birlikte iyi değerlendirmemiz gerekiyor.

İnternet çok önemli bir hadisedir. Ülkelere, çağ atlatan bilime teknolojiye el uzattığımız bir noktadadır. Ama onunla beraber gelen, o kadar arıza ve sorun var ki akılları baştan götürür. O konuda da eksiklikleri iyi tamamlayıp, koruyucu etmenleri düşünerek umuyoruz ki her şey daha güzel olur. Hem eğitim öğretim kalitesi, seviyesi hem de okulda öğretmenlerimizin imkânları ve onların iyi bir ortamda eğitim öğretime katkı sunması için sonuçta da çocuklarımızın geleceği ve huzuru için bunlar gerekiyor.
Güzel günler başarılar diliyoruz efendim. Teşekkür ediyoruz. Sizler içinde öğrenciler içinde eğitim öğretimin ilk yarı için son günü 15 günlük istirahat ondan sonra tekrar yeni döneme gelmek hayırlı uğurlu olsun” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu