“Yapay krizlerden medet umuyorlar”

“Yapay krizlerden medet umuyorlar”

Haftalık yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın gündeminde yerel seçimler vardı. Saygılı hedeflerinin büyükşehir ve 30 ilçeyi almak olduğunu belirterek, “Aday sorunu yaşamasınlar, vatandaşın oy Ak Parti’ye” dedi

“Yapay krizlerden medet umuyorlar”

Haftalık yönetim kurulu toplantısında konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı’nın gündeminde yerel seçimler vardı. Saygılı hedeflerinin büyükşehir ve 30 ilçeyi almak olduğunu belirterek, “Aday sorunu yaşamasınlar, vatandaşın oy Ak Parti’ye” dedi

“Yapay krizlerden medet umuyorlar”
09 Ocak 2024 - 16:52

AK Parti İzmir il Başkanı Bilal Saygılı, haftalık olağan yönetim kurulu toplantısında önemli mesajlar verdi. Yerel seçim hedeflerini 30 ilçe ve Büyükşehir Belediyesi olarak gösteren Başkan Saygılı, aday bulamadıklarına yönelik iddialara da yanıt verdi. “Hiç kimse merak buyurmasın. İzmir halkının 'Yeter artık, hizmet istiyoruz. Oyumuz AK Parti’ye!” derken aday sorunu yaşamak imkânsız. Adaylarımız, İzmir halkının beklentisi ve tarifleri üzerinden yola çıkacak. Çünkü, soruyoruz ve onların öngörülerini masaya yatırıyoruz. Adaylarımız, işlerinin uzmanı, halkın sevdiği, güvendiği isimler olacak. Hizmetin ABC’sinden bile sınıfta kalan CHP Belediyeciliği, İzmir’deki ömrünü tamamladı” diye konuştu.
 
Konuşmasında CHP’nin Bornova Anadolu Lisesi arazisinde yapılacak anaokulu projesiyle ilgili asılsız dayanaklarla çıkış yaptığını vurgulayan Saygılı, “İşi gücü bıraktılar, kuyuya bir taş attılar. Şovmenlikten öteye gidemediler. İzmir’i yine hakir görerek, nasıl olsa bize inanırlar diyerek yapay krizden siyasi medet umdular. Buna sığındılar ama yalanları belgeleriyle ortaya çıktı” dedi.
 
İzmir’i kimse yabana atmasın!
İzmir’in özel bir şehir olduğuna dikkat çeken AK Parti İzmir İl Başkanı Saygılı, sözlerini şöyle sürdürdü; “Son 5 yılda gözle görünür hizmet ve yatırımların tümü AK Parti’nin, merkezi idarenin eseridir. Halkın bunu görmediğini düşünen yanılır. Belediyeciliğin ulaşım, trafik, temizlik, alt ve üst yapı gibi temel hizmetlerinden, hizmetin ABC’sinden sınıfta kaldılar. Sokağın karnesi ortada; halkın bezginliği, isyanı ortada. İzmir’i, yıllardır özellikle değerlerini kullanarak zapt-ı rapt altına almaya çalışıyorlar. Gelinen noktada yaşadıkları telaşı hep birlikte görüyoruz. Son düzlükte, yalan yanlış bilgilerle, reklamlarla göz boyamaya çalışıyorlar. 5 yılda yapmadıklarını son üç aya sıkıştırmaya çalışıyorlar. Merkezi idareyi suçlayarak, açıklarını kapatmaya çalışıyorlar. Ama, İzmirlinin aklını kimse yabana atmasın. İzmir görür, İzmir sabreder ve İzmir canına tak ettiğinde değiştirir. Bu yakın tarihle sabittir.”
 
Saygılı, il ve ilçelerdeki seçim koordinasyon merkezi alt yapı çalışmalarını da masaya yatırdı. Teşkilatın çalışmalarını tamamladığını, ilçelerin yerel hizmet eksik ve ihtiyaçlarına hâkim olduklarını vurgulayan Saygılı yürütmenin de sahaya inerek sorumluluk alanlarında çalışmalarını hızlandırmasını istedi.
 
“İzmir’in belediyelerinden şikâyetlerini, ilçesinin geleceğine dair beklentilerini, belediye başkanında olmasını istediklerini biliyoruz. onlarla birlikteyiz, kendilerine sorduk. Raporlarımızı Genel Merkezle paylaştık” diyen AK Parti İl Başkanı Bilal Saygılı, şunları söyledi; “Aday bulamadılar diyorlar ya AK Parti olarak İzmir'de, şehrimizin dinamiklerine, ihtiyaçlarına ve geleceğine uygun Büyükşehir Belediye Başkanı adayıyla çıkacağız. Amacımız belli. İzmir'de yaşayan her bireyin sesine kulak verip şehrimizi daha ileriye taşımak. İzmir'in tüm renklerini ve dokusunu yansıtan aday üzerinde çalışıyoruz. Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde adaylık süreci takvimi işliyor ve kıl, kırk yarılıyor. Aday adaylarının çokluğu değil; adayların işin uzmanı, birikimli ve güvenilir kişiler olması önemli. Özlenen belediyecilik anlayışını, hizmet siyasetini özümsemiş olması önemli. Halkın içinden gelmesi, şehrin ve ilçenin sorunlarını biliyor olması, başarı hikâyelerinin olması, millete hizmet sevdasına sahip olması önemli. Gerisi laf-ı güzaf. Bizi önümüze bakacağız. Kim ne derse desin; İzmir’e hak ettiği ve özlediği belediyeciliği sunmak için var gücümüzle çalışacağız. Büyükşehirler, kaptandır; mürettebatı, yolcuları onlar taşır; hedefe ulaştırır. Merkezi idare ile uyumu önemlidir. Sayın Cumhurbaşkanımız; İstanbul ile birlikte 11 büyükşehir, 15 ilimizin belediye başkan adayını açıkladı. Partimiz, İzmir için de en doğru kaptanı belirleyecek; 30 ilçemizi de en doğru isimlere teslim edecektir.”
 
İstanbul ve Ankara’daki emanetleriyle birlikte İzmir’i de alacaklarını söyleyen Saygılı; “Murat Kurum, değerli bakanımız başarılarıyla, çevre ve şehircilik alanındaki eserleriyle kendisini kanıtlamış bir hizmet adamı. İzmir’i de bu nitelikte adaylarla sırtlanacağız.  Çeyrek asırlık çile sona erecek” dedi.
 
BAL yalanını, Örnekköy’ü aklamak için kullandılar
CHP’nin Bornova Anadolu Lisesi'nin bulunduğu alanda Milli Eğitim Bakanlığı'nca temel çalışmalarına başlanan anaokulu için ağaçların kesildiği ve Suriyeli mülteciler için kullanılacağı açıklamalarına değinen Saygılı, “Ne yaptıklarından, ne yapmadıklarından habersizler. Laf olsun, torba dolsun, şov olsun yeter! Mühürleyecek inşaat yok ama birbirlerine yaranmak için ahkâm kesmeye kalktılar. Projeye kendilerinin onay verdiği ortaya çıktı. Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu'nun uygunluk kararının yer aldığı belgede Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanı’nın da imzası var.  İlçe belediye başkanı ağaç kesilmediğini ve verdiği onayı belgesiyle itiraf etti. Yürüttükleri Örnekköy kentsel dönüşüm inşaatında eksik demir, hatalı beton kullandıklarını rapor eden ekip, anaokulu projesine onay veren ekip. Genel başkanlarından büyükşehir başkanlarına Örnekköy hezimetinden kendilerini aklamak için yapay krizden medet umdular, ayaklarına dolandı. Yalanla yanlışla olmuyor bu işler. Her açıklamalarının, yaptıklarının altında çapanoğlu var. İzmir kamuoyunu yanıltarak prim yapmaya çalıştılar, olmadı. Maskeleri yine düştü. İzmirlilerin artık, algılarıyla oynamak isteyenlerin bu hamlelerine karnı doydu” diye konuştu.
 
 
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
“İhtiyaç kredilerinin yerini kredi kartları aldı”
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’
‘Yazmaktan ve çizmekten asla vazgeçmeyin’