Bu görüntü Gaziemir'e yakışmıyor!
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Bu görüntü Gaziemir'e yakışmıyor!

30 Ekim 2019 - 10:39

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı İzmir’de coşku ile kutlandı. Bu kutlamaların bir bölümünü değişik mekanlarda izledik. Ancak bu kutlamaları izlerken aklımda birkaç gün önce Medya Ege Haber sitesinde okuduğum bir haber vardı. Haberde Gaziemir’de bulunan ve şehitlerin ismi verilen iki parkın bakımsızlığı, şehitler için yaptırılan ve üzerinde şehitlerin isminin bulunduğu tabelaların okunamaz durumda olduğu anlatılıyordu. Habere ilişkin fotoğraflara baktığımda “bu kadar da olmaz” diye düşünmüştüm. 29 Ekim günü bir ziyaret için yolumuz Gaziemir’e düştü. Dönüş yolunda “aradan 3 gün geçti, herhalde Gaziemir Belediyesi, gerekeni yapmıştır, parkları düzenleyip, temizleyip, şehitlerin fotoğraflarını da yenilemiştir. Yeni halini görelim” diyerek bir arkadaşımla birlikte iki parka da gittik. Gördüklerimiz karşısında hayal kırıklığına uğradık. Şehitlerin fotoğrafları tanınmayacak halde, fotoğrafların altındaki yazılar ise okunamayacak durumdaydı. Parkta fotoğraf çekerken yanımıza gelen ve çevrede oturan vatandaşlarda durumdan şikayetçi olduklarını ancak belediyenin ilgilenmediğini söylediler.
 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı bir günde, bu bayramı kutlamamız için şehit düşenlere yapılan bu saygısızlığı, vefasızlığı bize kimse açıklayamaz. Bu parklara ismi verilen kahraman Mehmetçiklerin anılarına, geride bıraktıkları ailelerine bu fotoğrafları kimse açıklayamaz. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, o şehitlerin anneleri oğlunun isminin verildiği parkta bu manzara ile karşılaştığında onu nasıl teselli etmeyi düşünüyorsunuz? Şehitlerin ailelerine durumu nasıl açıklamayı düşünüyorsunuz?  Sizi 29 Ekim günü Alsancak Cumhuriyet Meydanı’nda değil de keşke o şehitlerin adı verilen parklarda çevredeki vatandaşlarla kutlama yaparken görseydik.
Beni en çok üzende bu durumu görüp düzeltmesi gereken belediye yetkililerinin, haber yayınlandıktan 3 gün sonra bile hala herhangi bir şey yapmamaları oldu. Buradan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’ya seslenmek istiyorum. Sizin ve bürokratlarınızın şehitlere hiç mi saygınız yok? Siz ilçenizde hiç mi dolaşmıyorsunuz? O parkların pisliğini, bakımsızlığını, parka ismi verilen şehitlerin fotoğraflarını damı görmediniz? O sizin sevmediğiniz gazetecilerin parklarla ilgili yaptığı haberden de kimse bahsetmedi mi size? Aylardır belediyede muhatap olacak bir basın danışmanı bulamıyoruz. Eğer olsaydı belki sizi uyarırdı da gerekli işleri yapardınız. O parkların çevresinde oturan vatandaşların da sizi hayırla yad etmesini sağlardınız. Ama maalesef parklarla ilgili hiçbir şey yapılmamış. Madem yapamıyorsunuz benim size tavsiyem elinize bir anahtar alıp gidin o şehitlerin ismi olan tabelaları sökün. Baktım kolayca sökülebilir. O şehit askerlere yapılan terbiyesizliğe bir son verin. Yoksa askerlerimizin ve onların ailelerinin yüzüne bakacak yüzünüz kalmaz. Yurt içinde ve yurtdışında operasyon yapan Mehmetçikler bu haberleri okurken ne hisseder, onları şehit olsun diye askere gönderen aileleri ne hisseder ben anlayabiliyorum. Eminim bir gün siz de anlarsınız.
  
 

YORUMLAR

  • 0 Yorum