Büyükşehir Meclisi İzlenimleri...
Cemil DİRİM

Cemil DİRİM

Büyükşehir Meclisi İzlenimleri...

11 Haziran 2024 - 10:11

    Meslek icabı uzun yıllar Büyükşehir Belediye Meclis Toplantılarını yakından takip ettim. Son yıllarda eskisi kadar olmasa da fırsat buldukça takip etmeye çalışıyorum. Cemil Tugay'ın başkan seçildiği günden bu  yana dün ilk kez bir meclis toplantısını  izleme imkanım oldu. Meclisin yaş ortalaması geçen döneme göre küçülmüş. Belediye Başkanlarının çoğunluğu da toplantıya katılmıştı. Gündem yoğundu ve bazı konuşmacıların sözü uzatması meclisinde süresini uzattı. Ancak inat edip sonuna kadar izledim.
    Karşıyaka Belediye Başkanı seçildikten bir süre sonra Cemil Tugay ile Yerel İz Dergisi için röportaj yapmıştım. Bir kaç defa de Karşıyaka Belediye Meclisini yönetirken izlemiştim. Dün akşam İzlediğim Cemil Tugay süreç içerisinde çok tecrübe kazanmış. "Ben başkanım benim dediğim olur" gibi bir yönetim tarzı yerine demokrat bir tutum sergilemesi, tribüne oynamak yerine çözüm odaklı bir yaklaşımı tercih etmesi dikkatimi çekti. Tatlı sert üslubu ile meclisin sağlıklı çalışması için üstüne düşeni fazlası ile yaptı.     Toplantının başında bir grup gencin İsrail'i protesto için gösterdiği tepkiyi babacan bir üslupla karşılaması, nezaketi elden bırakmadan olayı yatıştırması güzel bir hareketti. Toplantı sırasında izlediği yapıcı tutum, esprileri, yanlış anlaşılabilecek bir sözü için özür dilemesi ve nezaketi taktir edilesiydi. 
     Meclisin son bölümünde sözü gereksiz uzatan konuşmacılara gösterdiği sabır da dikkat çekiciydi. Özellikle İzmir'in sorunlarının çözümü noktasında AK Parti grubuna el uzatması, işbirliği ve destek çağrısını da olumlu buldum. " İşbirliği imkanı olacaksa kentsel dönüşüm konusunda iş birliği için TOKİ'ye gidebilirim" demesi de meclisin genelinde olumlu karşılandı. AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız da İzmir'in sorunlarının çözümü konusunda işbirliği yapmaktan kaçınmayacaklarını söyleyerek uzatılan eli geri çevirmedi. 
    Cemil Başkan ve CHP Meclis Grubu ile AK Parti Grup Başkanvekili Hakan Yıldız ile meclis grubunun kurmayları Nail Kocabaş, Dilaver Kişili gibi isimler işbirliği konusunda gerekli çabayı gösterirse İzmir'in sorunlarının çözümü konusunda büyük mesafe alınır diye düşünüyorum. 
    Dilerim her iki taraf İZBAN'ın kuruluş dönemindeki işbirliği ortamını yeniden oluşturur ve yapacakları çalışmalar ile İzmir'den tüm Türkiye'de konuşulan başarı hikayelerinin kahramanı olurlar. Bundan başta İzmirliler olmak üzere herkes karlı çıkar. 
    Yerel yönetimler ile ilgi dergi ve haber sitelerimiz olduğu için bundan sonra da fırsat buldukça Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin meclis toplantılarını izleyip sizlere aktarmayı sürdüreceğiz.
 

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Hüseyin Ahmetoğlu
    1 ay önce
    Genç yaşına rağmen babacan tavrı ile takdir toplayacak gibi.bende izledim kendi gurubuna da hakim,sakın tavrı ile İzmire hizmet konusunda faydalı konuları işbirliğine hazır olduğu mesajları olumlu. Ufak tefek siyasi mesajları da haklı olarak çok dikkatle veriyor.Muhalefetin sert çıkışları bile sakın davranıyor .