Ankette çıkmak için sahada olmak gerekiyor
Zaptiye

Zaptiye

Ankette çıkmak için sahada olmak gerekiyor

01 Ekim 2018 - 22:39

Yerel seçim tarihinin yaklaşması ile birlikte aday adayları da sahaya çıktı. Parti Genel Merkezlerinin aday belirleme sürecinde aday adaylarının tanınırlığına yönelik anketler yaptıracak olması aday adaylarının sahada çalışma yapmasını daha da önemli hale getiriyor. Anketlerde öne çıkmak isteyen aday adayları çalışmalarına hız verirken mevcut başkanlar da memnuniyet anketlerinde öne çıkmak için bir taraftan projelerini bitirmeye çalışırken diğer yandan sosyal faaliyetlere ağırlık verip halka dokunmaya çalışıyor. Tüm bunlar rakip aday adaylarından bir adım öne çıkmak için yapılıyor. Bu konuda iyi ekibi ve danışmanı olanlar hedeflerine daha kolay ulaşırken, iyi ekip kuramayanlar tek başına çabalıyor.

Aday belirleme de sadece il ve ilçe örgütlerinin içinden birilerini seçmek zorunda kalmak istemeyen parti üst yönetimleri ise o il ya da ilçede karşılığı olan isimleri bulup aday göstermek için çalışma yapıyor. Yerel yönetim seçimlerinde adayın özellikleri öne çıktığı için her parti en iyi adayla seçmenin karşısına çıkmak istiyor.

Son yapılan yerel seçimler de gösterdi ki iyi bir aday bulan küçük partiler bile seçimlerde iddialı hale geliyor ve genel seçimlerde oyu çok düşük olsa bile belediye başkanlığını kazanabiliyor. Bunun farkında olan parti yönetimleri şu anda partili ya da partisine mensup olmayan ancak kendilerine seçim kazandıracak adayların peşinde. Bu süreç tamamlandığında ve adaylar belli olduğunda kim ne kadar başarılı olmuş göreceğiz.

YORUMLAR

  • 0 Yorum