“Zamana Direnenler” Fotoğraf Sergisi...

“Zamana Direnenler” Fotoğraf Sergisi Bonvivant’da….

“Zaman bizim dışımızda akıyor, önemli olan bırakılan izlerdir” düşüncesinden doğan F:3 Fotoğraf Grubu ilk sergisini BonVivant’da sanatseverler ile buluşturuyor.

“Zamana Direnenler” Fotoğraf Sergisi Bonvivant’da….

“Zaman bizim dışımızda akıyor, önemli olan bırakılan izlerdir” düşüncesinden doğan F:3 Fotoğraf Grubu ilk sergisini BonVivant’da sanatseverler ile buluşturuyor.

“Zamana Direnenler” Fotoğraf Sergisi Bonvivant’da….
02 Eylül 2022 - 10:54

F:3 Fotoğraf Grubu’nun “Zamana Direnenler” fotoğraf sergisi 2-27 Eylül tarihleri arasında BonVivant’da sergileniyor. İzmir Fotoğraf Sanatı Derneği çatısı altında tanışan üç arkadaş Selim Bonfil, Gökhan Ünal ve Mehmet Yasa’nın, birlikte fotoğraf çalışmaları yapmak, fotoğraf aracılığıyla sevgi ve dostluğu paylaşmak amacıyla kurduğu F:3 Fotoğraf Grubu ilk sergisini gerçekleştiriyor.
Yapılan restorasyon çalışmalarının ardından sanatsal ve kültürel etkinliklere kapılarını açan iyi yaşam ve kalitenin vazgeçilmez adresinde sergi, söyleşi ve seminerlere ev sahipliği yapan BonVivant, “Zamana Direnenler” fotoğraf sergisiyle sezonu açıyor. F:3 Fotoğraf Grubu mesleklerden oluşan ve günümüzde de bazılarının devam ettiği meslekleri kapsayan sergi ile “zaman bizim dışımızda akıyor, önemli olan bırakılan izlerdir” diyerek zamana karşı direnen, gelişen ya da teknoloji ve ekonomik şartlara dayanamayıp ortadan kaybolan meslekleri ve zanatkarları kadraja aldı.
“Fotoğraf bizim için bir tutku” diyen F:3 Grubu sanatçıları amaçlarının grubun yarattığı sinerjiden doğan, fotoğraf severlerin zevkle izleyecekleri sergi ve söyleşiler düzenleyerek, fotoğraf aracılığıyla sevgi ve dostluğu paylaşmak olduğunu ifade ettiler.
F:3 Grubu sanatçıları sergi konusunu ise şöyle ifade ediyorlar: Sonsuzdan gelip sonsuza gidiyoruz. Bu yolculuk sırasında zaman bize çok önemli görünür. Halbuki bizim dışımızda akar. Önemli olan bırakılan izlerdir. Bu bağlamda meslekler zaman içinde değişiyor, kayboluyor ve yenileri ortaya çıkıyor. Bu çalışmada zamana direnip değişerek bugünlere gelmiş veya ayakta kalmaya gücü yetmemiş mesleklerin bir kısmını fotoğraflayarak bir araya getirmek istedik. Kültürümüzün bir parçası olan mesleklerin erbaplarının da bu kültürün oluşmasında nasıl büyük bir katkı sağladıklarının ifade bulmasını istedik” dediler.
Zanaatkarlar ve meslekler değiştikçe kültüründe evrim geçirdiğini, uzun yıllar mesleğini sürdüren zanaatkarların mesleğine aşık olduğunu ve mekan ile aralarında bir bağ oluştuğunu gördüklerini belirten üç arkadaş, “O dükkân onlar ile bütünleşir, renklenir ve yaşar. Ne yazık ki aramızdan ayrılan son zanaatkarlarla birlikte bu yerlerin birçoğu da silinip tarihe karışıyor. Birçoğunun eserlerini müzeler de bulabiliyoruz. Zaman içinde mesleklerin geçirdiği evrimi daha iyi anlatabilmek için fotoğrafladığımız mesleklerin yanına yıllar önce çekilmiş siyah beyaz fotoğrafları ekledik. Bu evrim içinde hangi yeni meslekler ve ustalar ortaya çıktı, hangilerinin zamana direnebildiğini ifade ettik. Ümit ederiz, yıllar sonra yine meslekler ile ilgili bir belgesel hazırlanır, son gelişmeler tamamıyla yeni teknolojiler ile tekrar gösterilir ise bugün hazırladığımız bu sergi zamana ışık tutar. Böylece zamanın akıp gittiği ve önemli olanın bırakılan izler olduğu anlaşılır. F:3 Fotoğraf Grubu olarak bu sergiyi birçoğunu yitirdiğimiz bu ustalara ithaf ediyoruz” şeklinde konuştular.
 Bugüne kadar birçok sergi ve söyleşiye ev sahipliği yaptıklarını söyleyen BonVivant Kurucusu Perihan İnci yaptıkları etkinliklerle hedefledikleri gibi kaliteli ve iyi yaşamın adresi olma yolculuğunda yeni bir sergiye daha ev sahipliği yapmaktan heyecan duyduklarını ifade etti.
Zamana direnen bir mekanda 2-27 Eylül tarihleri arasında sanatseverleri “Zamana Direnenler” sergisini ziyaret etmeye davet ediyoruz.
Selim Bonfil Direktörlüğünde düzenlenen sergi Pazar hariç her gün 10.00-19.00 saatleri arasında BonVivant’da ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. 8 Eylül Perşembe günü saat 19:00-20:00 arası sergi söyleşimize katılmak isteyen misafirlerimizin 0 549 806 18 76 dan bizlere ulaşmasını bekliyoruz.
Yıl içinde birçok sergi ve etkinliğe ev sahipliği yapan BonVivant, tüm sanat severleri "Zamana Direnenler" sergisine bekliyor.
 BonVivant Hakkında
BonVivant, kaliteli ve iyi yaşam felsefesiyle yola çıkan ayrıcalıklı bir buluşma noktası. Paylaşmak için, çalışmak için, bilgilenmek için, öğrenmek için, güzel sohbet, muhabbet için, ilham almak ve ilham vermek için, yenilenmek için, ister sergi ister söyleşi için, keyifli etkinlikler, verimli toplantılar için, hayatın her anından keyif alan, iyi ve kaliteli yaşamayı sevenler için BonVivant.
Özel davet ve etkinlikler, bireysel ve kurumsal iş toplantıları, sanat atölyeleri, sergiler, söyleşiler ve keyifli buluşmalar gibi farklı konular ve disiplinlerde etkinliklerin gerçekleştiği BonVivant, aynı zamanda paylaşımlı çalışma alanları ve ‘Avlu’ da ise açık havada, keyifli ve ferah bir atmosferde dostlarınız ile sohbet ederken, BonVivant Brasserie’nın seçkin lezzetleri size eşlik ediyor. Tüm etkinlikleri BonVivant'ın web sitesi ve sosyal medya hesaplarından takip edebilir, dilediğiniz etkinliğe rezervasyon yaptırabilirsiniz. Ayrıca internet sitesinden kendinize uygun üyeliği seçerek BonVivant ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.
Fotoğrafaltları:
1- Mehmet Yasa, BonVivant Kurucusu Perihan İnci, Selim Bonfil, Gökhan Ünal, BonVivant Genel Müdürü Damla Arkan
2- Mehmet Yasa, Gökhan Ünal, Selim Bonfil, Perihan İnci

YORUMLAR

  • 0 Yorum
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Karşıyaka’nın en güzel balkon ve bahçesi seçilecek
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu
Bucalı muhtarlar Başkan Duman ile buluştu